Artikel top billede

Smartphonen giver din tablet og pc baghjul: Du bruger langt mest data med smartphonen

Det mobile bredbånd over LTE og snart også 5G fører til et voldsomt boom i trafikken. Det er smartphonen, der er langt den største data-sluger.

Det kan godt være, at du føler, at din smartphone allerede i dag er glohed på grund af dit massive dataforbrug i apps som Netflix, YouTube og Instagram.

Det nuværende dataforbrug på smartphonen er dog intet imod det forbrug, der er udsigt til.

Hvor en smartphone i Vesteuropa i dag har et månedligt dataforbrug over mobilnettet på omkring fire gigabyte per måned, så vil det i 2022 være steget til 22 gigabyte.

I Nordamerika vil det gå fra syv gigabyte om måneden i dag til 26 gigabyte i 2022.

Det fremgår af Ericssons netop offentliggjorte mobility-rapport 2017 (PDF).

"Faktorer, der vil drive en stigning i dataforbruget, inkluderer en vækst i antallet af LTE-abonnementer, forbedrede devices og mere attraktive data-planer, ligesom der vil være en stigning i data-intensivt indhold," skriver netværksgiganten.

Læs også: 5G-nedtur truer: Vesteuropa og Danmark kan blive tabere i 5G-kapløbet

Smartphonen fører an

Mens det måske ikke er så overraskende, at der er dømt databoom også i de kommende år, så er det opsigtsvækkende, hvor meget smartphonen fylder som data-sluger sammenlignet med tablets og pc'er.

"Den totale mobile datatrafik forventes at stige med en årlig vækst på 42 procent fremadrettet, og den smartphone-genererede trafik vil dominere endnu mere, end den gør i dag."

"Ved udgangen af perioden vil over 90 procent af den mobile datatrafik komme fra smartphones," skriver Ericsson.

Det skyldes naturligvis ikke mindst, at en smartphone er sat op til at benytte LTE-nettet fra starten af, mens en tablet eller pc oftere vil blive koblet op til et WiFi-netværk. 

Så meget mere trafik skal mobilnettet klare

Den mobile datatrafik i Vesteuropa vil ifølge Ericsson stige med en faktor otte fra 2016 til 2022.

Det betyder, at der samlet vil blive sendt og modtaget lige knap 10 exabyte data over mobilnettet per måned i 2022.

Det er stort set samme niveau, der er udsigt til i Nordamerika, mens den mobile datatrafik i Asien-Stillehavet vil boome endnu mere og nå omkring 32 exabyte per måned i 2022.

Læs også:

5G-nedtur truer: Vesteuropa og Danmark kan blive tabere i 5G-kapløbet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere