Artikel top billede

Smartphonen giver din tablet og pc baghjul: Du bruger langt mest data med smartphonen

Det mobile bredbånd over LTE og snart også 5G fører til et voldsomt boom i trafikken. Det er smartphonen, der er langt den største data-sluger.

Det kan godt være, at du føler, at din smartphone allerede i dag er glohed på grund af dit massive dataforbrug i apps som Netflix, YouTube og Instagram.

Det nuværende dataforbrug på smartphonen er dog intet imod det forbrug, der er udsigt til.

Hvor en smartphone i Vesteuropa i dag har et månedligt dataforbrug over mobilnettet på omkring fire gigabyte per måned, så vil det i 2022 være steget til 22 gigabyte.

I Nordamerika vil det gå fra syv gigabyte om måneden i dag til 26 gigabyte i 2022.

Det fremgår af Ericssons netop offentliggjorte mobility-rapport 2017 (PDF).

"Faktorer, der vil drive en stigning i dataforbruget, inkluderer en vækst i antallet af LTE-abonnementer, forbedrede devices og mere attraktive data-planer, ligesom der vil være en stigning i data-intensivt indhold," skriver netværksgiganten.

Læs også: 5G-nedtur truer: Vesteuropa og Danmark kan blive tabere i 5G-kapløbet

Smartphonen fører an

Mens det måske ikke er så overraskende, at der er dømt databoom også i de kommende år, så er det opsigtsvækkende, hvor meget smartphonen fylder som data-sluger sammenlignet med tablets og pc'er.

"Den totale mobile datatrafik forventes at stige med en årlig vækst på 42 procent fremadrettet, og den smartphone-genererede trafik vil dominere endnu mere, end den gør i dag."

"Ved udgangen af perioden vil over 90 procent af den mobile datatrafik komme fra smartphones," skriver Ericsson.

Det skyldes naturligvis ikke mindst, at en smartphone er sat op til at benytte LTE-nettet fra starten af, mens en tablet eller pc oftere vil blive koblet op til et WiFi-netværk. 

Så meget mere trafik skal mobilnettet klare

Den mobile datatrafik i Vesteuropa vil ifølge Ericsson stige med en faktor otte fra 2016 til 2022.

Det betyder, at der samlet vil blive sendt og modtaget lige knap 10 exabyte data over mobilnettet per måned i 2022.

Det er stort set samme niveau, der er udsigt til i Nordamerika, mens den mobile datatrafik i Asien-Stillehavet vil boome endnu mere og nå omkring 32 exabyte per måned i 2022.

Læs også:

5G-nedtur truer: Vesteuropa og Danmark kan blive tabere i 5G-kapløbet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere