Artikel top billede

Trods milliard-regning: Skats nye it-system bliver ikke teknisk bedre end EFI

Der er ikke nogen større teknisk forskel på EFI og systemets afløser, der i øjeblikket er under udvikling, lyder det fra en dansk professor.

Skat er ved at få udviklet et nyt it-system til 1,1 milliarder kroner, der skal afløse det skandale-ramte EFI.

Men ifølge it-mediet Version2, der har gennemgået udbudsmaterialet på det nye system, tyder meget på, at det nye system ikke er bedre end det tidligere system.

For ifølge ITU-professoren Søren Lauesen er der ikke nogen større teknisk forskel på, hvad der står i udbudet, og hvad EFI allerede kan i dag.

"Så der er andre årsager til, at man vælger at bygge et helt nyt system," siger han til Version2.

Søren Lauesen anbefaler ifølge Version2, at man havde fortsat med at bruge EFI til at forvalte lønindehodelse, men mans afventer det nye system, der i øjeblikket bliver udviklet af Netcompany.

En rapport som Søren Lauesen tidligere har udarbejdet har vist, at EFI blev taget i brug, selvom over en tredjedel af de indledende test af systemet slog fejl. 

Ved den lejlighed sagde Søren Lauesen til Radio24syv:

"Jeg har ikke noget godt at sige om EFI. Jeg synes, det er fint, det blev lukket. Det skulle det bare være blevet seks år tidligere."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere