Artikel top billede

Trods milliard-regning: Skats nye it-system bliver ikke teknisk bedre end EFI

Der er ikke nogen større teknisk forskel på EFI og systemets afløser, der i øjeblikket er under udvikling, lyder det fra en dansk professor.

Skat er ved at få udviklet et nyt it-system til 1,1 milliarder kroner, der skal afløse det skandale-ramte EFI.

Men ifølge it-mediet Version2, der har gennemgået udbudsmaterialet på det nye system, tyder meget på, at det nye system ikke er bedre end det tidligere system.

For ifølge ITU-professoren Søren Lauesen er der ikke nogen større teknisk forskel på, hvad der står i udbudet, og hvad EFI allerede kan i dag.

"Så der er andre årsager til, at man vælger at bygge et helt nyt system," siger han til Version2.

Søren Lauesen anbefaler ifølge Version2, at man havde fortsat med at bruge EFI til at forvalte lønindehodelse, men mans afventer det nye system, der i øjeblikket bliver udviklet af Netcompany.

En rapport som Søren Lauesen tidligere har udarbejdet har vist, at EFI blev taget i brug, selvom over en tredjedel af de indledende test af systemet slog fejl. 

Ved den lejlighed sagde Søren Lauesen til Radio24syv:

"Jeg har ikke noget godt at sige om EFI. Jeg synes, det er fint, det blev lukket. Det skulle det bare være blevet seks år tidligere."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere