Artikel top billede

SAP-direktør: "Vi har skabt en næsten eksponentiel succes, men nu er det op til politikerne"

I 2017/2018 får 104 danske skoleklasser del i Coding Class-projektet, som sikrer børn adgang til undervisning i it- og teknologi. Det er afgørende, for vi skal være bedre til at tage imod ny teknologi siger SAP's danske direktør, som var med til starte projektet.

"Vi er oppe på 104 skoleklasser næste år. Det er en næsten eksponentiel vækst. Og selvom kommunerne nu finansierer halvdelen, så kan vi ikke skalere yderligere med SAP og de andre partneres CSR-midler"

Det er budskabet fra SAP-direktør Anders Feddersen, som er en af initiativtagerne bag IT-Branchens succesfulde Coding Class-koncept.

Konceptet blev lanceret sidste år og involverede i første omgang 15 folkeskoleklasser i København og Vejle.

Missionen var at få børn til at tænde på it og teknologi gennem opgaver inden for algoritmisk tænkning, problemnedbrydning og mønstergenkendelse.

Der er altså ikke tale om direkte undervisning i programmering, understreger Anders Feddersen, men i stedet en mulighed for at dyrke de digitale skaberkompetencer:

"Det handler ikke kun om kodning eller om, at it skal erstatte dansk på skoleskemaet. I stedet handler det om, at vi bliver nødt til at indrette vores skema efter den verden vi lever i. Det er ingen jo uenig i uanset partifarve.", forklarer SAP-direktøren.

Han brugte det meste af sin tid på årets folkemøde på Bormholm til at mødes med stakeholders på området.

En unødig hård kamp for it i skolen

Alligevel er det ifølge Anders Feddersen en unødig hård kamp at få mere it ind i skolen. Især fordi det for SAP-direktøren ikke kun handler om undervisning, men om hele den måde vi som nation griber nye ideer an på:

"McKinsey har netop udarbejdet en rapport om automatisering, hvor de påpeger, at 63 procent af industriens opgaver kan automatiseres, 56 procent af opgaverne inden for handel og 27 procent inden for den offentlige sektor. For hele Danmark er tallet 40 procent"

"Det stiller nogle meget store krav til os som nation. Men hele reguleringen omkring droner er et godt eksempel på, at vi ikke er så gode til at tage imod ny teknologi. Man kan sige, at hvis der er den mindste tvivl om noget nyt i Danmark, så går vi ind og regulerer det"

Meget af det handler ifølge Anders Feddersen om den barriere, der ligger i den danske nul-fejls-kultur:

"I Danmark venter vi altid på den næste rapport. Men vi skal lære, at det aldrig bliver perfekt. Det handler om bare at komme i gang. I stedet er der hele tiden et alibi for ikke at gøre noget. Uanset om det er Disruptionrådet eller noget andet."

"Vi skal tænke mere som agile udviklere, når vi udvikler vores samfund. Så vi skal have nogle politikere, som tør at sætte ting i gang, høste erfaringer og så fintune," uddyber SAP-direktøren.

Ansvaret er vores eget

Anders Feddersen vil dog ikke kun skyde på politikerne, når det kommer til fraværet af initiativ. For i sidste ende ligger ansvaret for at skabe forandringer hos den enkelte borger og hos den enkelte virksomhed:

"Jeg er ikke i tvivl om, at vi er nået så langt, fordi vi som private virksomheder selv gik ud og eksekverede på Coding Class-ideen. Det har skabt langt bedre resultater, end hvis vi bare havde siddet og krævet, at politikerne skulle gøre noget."

"Vi har bevist, det virker og at vi kan nå børn i øjenhøjde." slutter Anders Feddersen, men tilføjer også, at Coding Class-indsatsen nu er kommet til et punkt, hvor der er behov for en national indsats, der løfter konceptet ud i hele landet.

Læs også om IT-Branchens store høring om it i undervisningen: "Børn skal kunne skabe med it og teknologi i alle fag"Premium
Humac-direktør Michael Bech: "Vi kommer til at se prisstigninger på elektronik i fremtiden"
Interview: Den globale chip-tørke vil få elektronikpriserne til at stige, lyder det fra Michael Bech, CEO i Apple-forhandleren Humac. De hyppige knaldtilbud giver nemlig ikke mening, når der ikke er varer nok på hylderne, og kunderne samtidig er villige til at betale fuld pris.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.