Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

105 danske skoler i ramt af eksamens-kaos: Eleverne var på internettet under eksamen - det var snyd

Eleverne fik en hjælpende hånd af internettet under eksamen, selvom det ikke var tilladt. Nu skal rigtig mange af dem op til en ny eksamen.

Internettet er efterhånden her, der og alle vegne - og det var det tilsyneladende også, da der på 105 forskellige danske skoler var eksamen i engelsk for afgangseleverne.

I hvert fald viser en opgørelse fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, at eleverne på de 105 skoler anvendte internettet i deres besvarelse af engelskprøven.

Eleverne havde blandt andet mulighed for at bruge internettet til at slå op i online-ordbøger, og samtidig skal flere have kopieret både tekstbidder og billeder ind fra nettet.

Det skriver Folkeskolen.dk.

Mediet kan samtidig fortælle, at Undervisningsministeriet har gjort gjort situationen op og kan konkludere, at der på 55 skoler har været tale om dårlig vejledning fra skolens side, mens afgørelsen også er, at der på de resterende 50 skoler har været tale om snyd.

"På de 50 skoler, hvor der er tale om snyd, vil eleverne blive 'bortvist fra prøven'. De vil blive tilbudt at gå til en ny prøve til vinter", udtaler kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til Folkeskolen.dk.

Læs også: Digital folkeskole-eksamen lukkes ned på grund af it-fejl - nu bliver det med papir som i gamle dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere