Artikel top billede

105 danske skoler i ramt af eksamens-kaos: Eleverne var på internettet under eksamen - det var snyd

Eleverne fik en hjælpende hånd af internettet under eksamen, selvom det ikke var tilladt. Nu skal rigtig mange af dem op til en ny eksamen.

Internettet er efterhånden her, der og alle vegne - og det var det tilsyneladende også, da der på 105 forskellige danske skoler var eksamen i engelsk for afgangseleverne.

I hvert fald viser en opgørelse fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, at eleverne på de 105 skoler anvendte internettet i deres besvarelse af engelskprøven.

Eleverne havde blandt andet mulighed for at bruge internettet til at slå op i online-ordbøger, og samtidig skal flere have kopieret både tekstbidder og billeder ind fra nettet.

Det skriver Folkeskolen.dk.

Mediet kan samtidig fortælle, at Undervisningsministeriet har gjort gjort situationen op og kan konkludere, at der på 55 skoler har været tale om dårlig vejledning fra skolens side, mens afgørelsen også er, at der på de resterende 50 skoler har været tale om snyd.

"På de 50 skoler, hvor der er tale om snyd, vil eleverne blive 'bortvist fra prøven'. De vil blive tilbudt at gå til en ny prøve til vinter", udtaler kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til Folkeskolen.dk.

Læs også: Digital folkeskole-eksamen lukkes ned på grund af it-fejl - nu bliver det med papir som i gamle dage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere