Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

105 danske skoler i ramt af eksamens-kaos: Eleverne var på internettet under eksamen - det var snyd

Eleverne fik en hjælpende hånd af internettet under eksamen, selvom det ikke var tilladt. Nu skal rigtig mange af dem op til en ny eksamen.

Internettet er efterhånden her, der og alle vegne - og det var det tilsyneladende også, da der på 105 forskellige danske skoler var eksamen i engelsk for afgangseleverne.

I hvert fald viser en opgørelse fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, at eleverne på de 105 skoler anvendte internettet i deres besvarelse af engelskprøven.

Eleverne havde blandt andet mulighed for at bruge internettet til at slå op i online-ordbøger, og samtidig skal flere have kopieret både tekstbidder og billeder ind fra nettet.

Det skriver Folkeskolen.dk.

Mediet kan samtidig fortælle, at Undervisningsministeriet har gjort gjort situationen op og kan konkludere, at der på 55 skoler har været tale om dårlig vejledning fra skolens side, mens afgørelsen også er, at der på de resterende 50 skoler har været tale om snyd.

"På de 50 skoler, hvor der er tale om snyd, vil eleverne blive 'bortvist fra prøven'. De vil blive tilbudt at gå til en ny prøve til vinter", udtaler kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til Folkeskolen.dk.

Læs også: Digital folkeskole-eksamen lukkes ned på grund af it-fejl - nu bliver det med papir som i gamle dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere