Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD lukker døren: Vil intet sige om kæmpe erstatningskrav

KMD går i flyverskjul efter modtagelsen af endnu et stort erstatningskrav fra utilfreds kunde.

KMD kryber i ly for spørgsmål og forklaringer, efter selskabet tirsdag modtog en stævning med a-kassen FTF-A med krav om betaling af 85 millioner kroner for et kuldsejlet it-projekt.

Computerworld modtog efter stævningen en kort mail fra selskabet på vegne af direktør Mette Louise Kaagaard.

Det kan du læse mere om her: KMD om nyt erstatningskrav fra utilfreds kunde: "Vi er kede af, at ophævelsen følges op af en stævning"

Efter udsendelsen af den korte mail afviser selskabet blankt at komme med yderligere kommentarer, ligesom selskabet ikke vil besvare spørgsmål.

"Sagen er nu gået hen og blevet juridisk, og vi ønsker ikke at tage dialogen med FTF-A i pressen. Beklager," lyder det fra KMD i en opfølgende mail til Computerworld.

KMD vil dermed ikke over for stakeholdere, kunder og de øvrige dele af offentligheden forholde sig til erstatningskravet, rimeligheden, erstatningens størrelse, sagsforløbet eller den rolle, som FTF-A har spillet i det tre-årige forløb, der i februar førte til, at FTF-A satte KMD på porten.

Du kan læse mere om erstatningskravet her: A-kasse med 140.000 medlemmer stævner KMD: Forlanger 85 millioner kroner i erstatning

KMD er ellers tidligere rykket ud med brask og bram, når selskabet er blevet mødt med erstatningskrav.

KMD-topchef Eva Berneke bedyrede således i marts, at selskabet vil sagsøge ATP, efter ATP havde fyret KMD efter 15 måneders forsinkelser.

"KMD anerkender ikke, at ATP er berettiget til at ophæve aftalen, da ATP ved passivitet har fortabt retten hertil. Tillige er KMD ikke hovedansvarlig for den indtrådte forsinkelse," lød det dengang fra direktøren.

Det kan du læse mere om her: KMD vil sagsøge ATP efter fyring: ATP's indsats har været ‘mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet'

Læs også:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere