Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Politiet sigter Esben Warming efter KMD-hacking / Vestas har nu en af verdens vildeste computere / Digitalt indtog på apoteker-markedet

Politiet sigter Netcompany-ansat efter KMD-hacking. Vestas har nu en af verdens vildeste computere. Digitalt indtog på apoteker-markedet. Kommunerne skal betale mindre for selvbetjeningsløsning.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

Politiet sigter Esben Warming efter KMD-hacking

Politiet sigter Netcompany-manden Esben Warming, der er blevet politianmeldt af KMD for at hacke et KMD-system 9. juni, skriver Ritzau.

Sagen har fået en del opmærksomhed, da diskussionen har gået på, om ikke Esben Warming har gjort KMD en tjeneste ved at gøre opmærksom på et sikkerhedshul.

Hans advokat, Morten Bjerregaard, siger til Ritzau, at han finder sigtelsen grundløs.

"Som advokat for den sigtede synes jeg, det er ærgerligt, at politiet vælger at sigte borgeren, blot fordi der kommer en politianmeldelse fra et større foretagende som KMD," siger advokaten til Ritzau.

Læs i den forbindelse også vores artikel fra onsdag: KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet.

Vestas har nu en af verdens vildeste computere

Vestas supercomputer, Vestas1, sniger sig ind på listen over de 500 kraftigste supercomputere i verden. 

Her ligger Vestas1 på 440.-pladsen. 

På Top500-listen - som du finder her fremgår det, at Vestas-computeren er en Lenovo-maskine med 16.848 kerner, der kører med en Xeon E5-2680v4 14C-processor på 2.4GHz og en hukommelse på 41.600 GB.

Du kan læse de nøjagtige specifikationer her: Vestas1 - Lenovo NeXtScale nx360M5.

Ifølge listen er den for tiden kraftigste computer i verden kinesiske Sunway TaihuLight. 

Digitalt indtog på apoteker-markedet

Det digitale apotek Apopro.dk vil forsøge et indtog på det danske apotekermarked.

Online-apoteket er netop åbnet med Martin Glesner som direktør. Apoteket har fået tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen og sigter efter at disrupte en brance, som Martin Glesner til Børsen betegner som ‘lidt støvet.[/url]

"Som en del af lægemiddelindustrien var jeg i berøring med apotekerne og tænkte, at det må kunne gøres nemmere og bedre set fra patienternes synspunkt. Der sker alt for ofte fejlmedicineringer, og det var sådan set mit udgangspunkt, at det skal vi gøre bedre. Og jeg tror på, at vi har fundet en model, hvor vi både kan rådgive bedre, gøre det nemmere for kunderne og samtidig tjene penge," siger Martin Glesner til avisen.

Kommunerne skal betale mindre for selvbetjeningsløsning

Kommunernes it-selskab, Kombit, sænker den pris, som kommunerne skal betale per borger for selvbetjeningsløsningen NemRefusion, der anvendes til at håndtere blandt andet indberetninger og udbetalinger til danskerne.

Ifølge en pressemeddelelse sættes prisen for NemRefusion, der leveres af KMD, ned fra 4,2 kroner per borger til 1,6 kroner per borger.

Prisnedsættelsen skyldes ifølge Kombit, at der ikke fremadrettet skal afsættes store beløb til videreudvikling af løsningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere