Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

WannaCry hærger stadig: Honda lukker fabrik efter ny ransomware-infektion

Bilproducenten Honda blev mandag tvunget til at stoppe produktionen på en af sine fabrikker i et døgn. Fabrikkens netværk var inficeret med WannaCry-ransomware.

En måned og flere ekstraordinære Windows-opdateringer efter spredningen af WannaCry i maj måned, hærger den smitsomme ransomware stadigvæk.

Ifølge Reuters var bilproducenten Honda mandag nødt til at lukke en af sine fabrikker, fordi netværket var ramt af den kontroversioelle ransomware-orm, der ved hjælp af lækkede NSA-værktøjer har spredt sig til computere i mere end 150 lande.

Fabrikken i den japanske by Sayama nord for Tokyo producerer omkring 1000 biler i døgnet, men arbejdet blev altså standset, da Honda opdagede WannaCry på sine netværk i blandt andet Japan, Kina, Nordamerika og Europa.

Sikkerhedsopdateringer på dagsordenen

Det globale ransomware-angreb har for alvor sat vigtigheden af opdateret software på dagsordenen, og Microsoft har siden helt ekstraordinært udsendt en sikkerhedsopdatering til for længst forældede systemer som Windows XP.

Det kan du læse mere om her: Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

WannaCry gør brug af de NSA-værktøjer som gruppen Shadow Brokers har lækket på internettet, og ikke-statslige aktørers brug af efterretningstjenesters cyber-våben har skabt fornyet fokus på, hvor mange virksomheder og organisationer, der bruger usikre systemer.

Den nye WannaCry-inficering hos Honda tyder dog på, at bil-giganten stadigvæk ikke har installeret den patch fra marts, der beskytter mod WannaCry.

Læs også: Enige efterretningstjenester: Nordkorea står bag WannaCry-angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital