Artikel top billede

WannaCry hærger stadig: Honda lukker fabrik efter ny ransomware-infektion

Bilproducenten Honda blev mandag tvunget til at stoppe produktionen på en af sine fabrikker i et døgn. Fabrikkens netværk var inficeret med WannaCry-ransomware.

En måned og flere ekstraordinære Windows-opdateringer efter spredningen af WannaCry i maj måned, hærger den smitsomme ransomware stadigvæk.

Ifølge Reuters var bilproducenten Honda mandag nødt til at lukke en af sine fabrikker, fordi netværket var ramt af den kontroversioelle ransomware-orm, der ved hjælp af lækkede NSA-værktøjer har spredt sig til computere i mere end 150 lande.

Fabrikken i den japanske by Sayama nord for Tokyo producerer omkring 1000 biler i døgnet, men arbejdet blev altså standset, da Honda opdagede WannaCry på sine netværk i blandt andet Japan, Kina, Nordamerika og Europa.

Sikkerhedsopdateringer på dagsordenen

Det globale ransomware-angreb har for alvor sat vigtigheden af opdateret software på dagsordenen, og Microsoft har siden helt ekstraordinært udsendt en sikkerhedsopdatering til for længst forældede systemer som Windows XP.

Det kan du læse mere om her: Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

WannaCry gør brug af de NSA-værktøjer som gruppen Shadow Brokers har lækket på internettet, og ikke-statslige aktørers brug af efterretningstjenesters cyber-våben har skabt fornyet fokus på, hvor mange virksomheder og organisationer, der bruger usikre systemer.

Den nye WannaCry-inficering hos Honda tyder dog på, at bil-giganten stadigvæk ikke har installeret den patch fra marts, der beskytter mod WannaCry.

Læs også: Enige efterretningstjenester: Nordkorea står bag WannaCry-angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere