Artikel top billede

WannaCry hærger stadig: Honda lukker fabrik efter ny ransomware-infektion

Bilproducenten Honda blev mandag tvunget til at stoppe produktionen på en af sine fabrikker i et døgn. Fabrikkens netværk var inficeret med WannaCry-ransomware.

En måned og flere ekstraordinære Windows-opdateringer efter spredningen af WannaCry i maj måned, hærger den smitsomme ransomware stadigvæk.

Ifølge Reuters var bilproducenten Honda mandag nødt til at lukke en af sine fabrikker, fordi netværket var ramt af den kontroversioelle ransomware-orm, der ved hjælp af lækkede NSA-værktøjer har spredt sig til computere i mere end 150 lande.

Fabrikken i den japanske by Sayama nord for Tokyo producerer omkring 1000 biler i døgnet, men arbejdet blev altså standset, da Honda opdagede WannaCry på sine netværk i blandt andet Japan, Kina, Nordamerika og Europa.

Sikkerhedsopdateringer på dagsordenen

Det globale ransomware-angreb har for alvor sat vigtigheden af opdateret software på dagsordenen, og Microsoft har siden helt ekstraordinært udsendt en sikkerhedsopdatering til for længst forældede systemer som Windows XP.

Det kan du læse mere om her: Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

WannaCry gør brug af de NSA-værktøjer som gruppen Shadow Brokers har lækket på internettet, og ikke-statslige aktørers brug af efterretningstjenesters cyber-våben har skabt fornyet fokus på, hvor mange virksomheder og organisationer, der bruger usikre systemer.

Den nye WannaCry-inficering hos Honda tyder dog på, at bil-giganten stadigvæk ikke har installeret den patch fra marts, der beskytter mod WannaCry.

Læs også: Enige efterretningstjenester: Nordkorea står bag WannaCry-angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere