Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej / USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter / It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej / Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller

Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej. USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter. It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej. Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller. Dansk producent af spionudstyr ramt af modvind.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej

DK-Hostmaster er på vej med en gennemgribende modernisering af vilkårene for danskere, der ejer et .dk-domæne.

I første omgang indbyder organisationen til en høring, hvor alle får mulighed for at give deres mening til kende om det første udkast til de nye vilkår, hvor der ifølge DK-Hostmaster især er lagt vægt på transparens.

750.000 danskere ejer et .dk-domæne.

Du finder udkastet til de nye vilkår her: Vilkår for brugsret til et .dk-domænenavn.

USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter

Den amerikanske regering ophæver omsider en række forholdsregler, som blev indført for at undgå it-problemer ved årtusindskiftet - de såkaldte Y2K-bugs.

Det sker som led i en massiv oprydning i unødvendigt papirarbejde, som myndighederne er underlagt, som igen er led i præsident Donald Trump valgløfte om at ‘deregulere' det offentlige system. 

Selv om det er 17 år siden skal amerikanske myndigheder fortsat løbende dokumentere, at de er klar til at håndtere konsekvenser af Y2K-bugen.

"Nu fjerner vi ting, som alle er enige om er spild af tid. Vi rydder ud i skabene," lyder det fra en talsmand for Det Hvide Hus, skriver Bloomberg.

It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej

Sommeren står for døren, og med sommerferien er højsæson for udsendelse af falske fakturaer og forsøg på såkaldt CEO-fraud, hvor svindlere forsøger at narre økonomifolk til at udbetale penge ved at udgive sig for at være en højtplaceret medarbejder.

"De it-kriminelle udnytter et vindue, hvor kontrol og opmærksomhed slækkes," siger it-sikkerhedschef i Danske Bank, Poul Otto Schousboe, til Børsen.

Du kan læse mere om CEO-fraud her: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'.

Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller

Anders Dalskov, der studerer datalogi på Aarhus Universitet, har ifølge universitetet funder fire alvorlige sikkerhedshuller i onlinetjenesten SpiderOak One.

Tjenesten er blandt andet blevet rosende omtalt af whistleblower Edward Snowden som mere sikker end Dropbox og iCloud.

Opdagelsen var led i Anders Dalskovs speciale fra universitetet.

"Vi fandt i alt fire forskellige sikkerhedshuller ved SpiderOak ONE, som vi selv ville betegne som ret bekymrende: To forskellige måder hvorpå serveren kunne anskaffe sig brugerens password og dermed fuld adgang til hans filer og yderligere to sikkerhedshuller, der på anden vis svækker sikkerheden af brugerens filer. Vi tog kontakt til folkene bag SpiderOak omkring vores fund, og efterfølgende har de opdateret deres software," lyder det fra Anders Dalskov i en udsendt pressemeddelelse.

Dansk producent af spionudstyr ramt af modvind

Randers-firmaet Spectronic er kommet i økonomisk modvind efter selskabet i 2016 blev lagt sammen med andre selskbaer i koncernen Domo Tactical Communication, skriver Finans.

Et overskud på 2,5 millioner kroner i 2015 er nu forvandlet til et underskud på 21,4 milioner kroner for det lille selskab, der skyldes et ‘væsentligt fald' i omsætningen.

Du kan læse mere om Spectronic her: Diskret danske overvågningsfirma skovler penge ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere