Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej / USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter / It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej / Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller

Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej. USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter. It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej. Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller. Dansk producent af spionudstyr ramt af modvind.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej

DK-Hostmaster er på vej med en gennemgribende modernisering af vilkårene for danskere, der ejer et .dk-domæne.

I første omgang indbyder organisationen til en høring, hvor alle får mulighed for at give deres mening til kende om det første udkast til de nye vilkår, hvor der ifølge DK-Hostmaster især er lagt vægt på transparens.

750.000 danskere ejer et .dk-domæne.

Du finder udkastet til de nye vilkår her: Vilkår for brugsret til et .dk-domænenavn.

USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter

Den amerikanske regering ophæver omsider en række forholdsregler, som blev indført for at undgå it-problemer ved årtusindskiftet - de såkaldte Y2K-bugs.

Det sker som led i en massiv oprydning i unødvendigt papirarbejde, som myndighederne er underlagt, som igen er led i præsident Donald Trump valgløfte om at ‘deregulere' det offentlige system. 

Selv om det er 17 år siden skal amerikanske myndigheder fortsat løbende dokumentere, at de er klar til at håndtere konsekvenser af Y2K-bugen.

"Nu fjerner vi ting, som alle er enige om er spild af tid. Vi rydder ud i skabene," lyder det fra en talsmand for Det Hvide Hus, skriver Bloomberg.

It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej

Sommeren står for døren, og med sommerferien er højsæson for udsendelse af falske fakturaer og forsøg på såkaldt CEO-fraud, hvor svindlere forsøger at narre økonomifolk til at udbetale penge ved at udgive sig for at være en højtplaceret medarbejder.

"De it-kriminelle udnytter et vindue, hvor kontrol og opmærksomhed slækkes," siger it-sikkerhedschef i Danske Bank, Poul Otto Schousboe, til Børsen.

Du kan læse mere om CEO-fraud her: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'.

Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller

Anders Dalskov, der studerer datalogi på Aarhus Universitet, har ifølge universitetet funder fire alvorlige sikkerhedshuller i onlinetjenesten SpiderOak One.

Tjenesten er blandt andet blevet rosende omtalt af whistleblower Edward Snowden som mere sikker end Dropbox og iCloud.

Opdagelsen var led i Anders Dalskovs speciale fra universitetet.

"Vi fandt i alt fire forskellige sikkerhedshuller ved SpiderOak ONE, som vi selv ville betegne som ret bekymrende: To forskellige måder hvorpå serveren kunne anskaffe sig brugerens password og dermed fuld adgang til hans filer og yderligere to sikkerhedshuller, der på anden vis svækker sikkerheden af brugerens filer. Vi tog kontakt til folkene bag SpiderOak omkring vores fund, og efterfølgende har de opdateret deres software," lyder det fra Anders Dalskov i en udsendt pressemeddelelse.

Dansk producent af spionudstyr ramt af modvind

Randers-firmaet Spectronic er kommet i økonomisk modvind efter selskabet i 2016 blev lagt sammen med andre selskbaer i koncernen Domo Tactical Communication, skriver Finans.

Et overskud på 2,5 millioner kroner i 2015 er nu forvandlet til et underskud på 21,4 milioner kroner for det lille selskab, der skyldes et ‘væsentligt fald' i omsætningen.

Du kan læse mere om Spectronic her: Diskret danske overvågningsfirma skovler penge ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere