Artikel top billede

Morgen-briefing: Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej / USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter / It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej / Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller

Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej. USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter. It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej. Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller. Dansk producent af spionudstyr ramt af modvind.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Nye vilkår for ejere af .dk-domæner på vej

DK-Hostmaster er på vej med en gennemgribende modernisering af vilkårene for danskere, der ejer et .dk-domæne.

I første omgang indbyder organisationen til en høring, hvor alle får mulighed for at give deres mening til kende om det første udkast til de nye vilkår, hvor der ifølge DK-Hostmaster især er lagt vægt på transparens.

750.000 danskere ejer et .dk-domæne.

Du finder udkastet til de nye vilkår her: Vilkår for brugsret til et .dk-domænenavn.

USA fjerner særlige Y2K-forholdsregler - 17 år efter

Den amerikanske regering ophæver omsider en række forholdsregler, som blev indført for at undgå it-problemer ved årtusindskiftet - de såkaldte Y2K-bugs.

Det sker som led i en massiv oprydning i unødvendigt papirarbejde, som myndighederne er underlagt, som igen er led i præsident Donald Trump valgløfte om at ‘deregulere' det offentlige system. 

Selv om det er 17 år siden skal amerikanske myndigheder fortsat løbende dokumentere, at de er klar til at håndtere konsekvenser af Y2K-bugen.

"Nu fjerner vi ting, som alle er enige om er spild af tid. Vi rydder ud i skabene," lyder det fra en talsmand for Det Hvide Hus, skriver Bloomberg.

It-sikkerhedschef: Ny svindelbølge på vej

Sommeren står for døren, og med sommerferien er højsæson for udsendelse af falske fakturaer og forsøg på såkaldt CEO-fraud, hvor svindlere forsøger at narre økonomifolk til at udbetale penge ved at udgive sig for at være en højtplaceret medarbejder.

"De it-kriminelle udnytter et vindue, hvor kontrol og opmærksomhed slækkes," siger it-sikkerhedschef i Danske Bank, Poul Otto Schousboe, til Børsen.

Du kan læse mere om CEO-fraud her: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'.

Dansk datalogistuderende finder sikkerhedshuller

Anders Dalskov, der studerer datalogi på Aarhus Universitet, har ifølge universitetet funder fire alvorlige sikkerhedshuller i onlinetjenesten SpiderOak One.

Tjenesten er blandt andet blevet rosende omtalt af whistleblower Edward Snowden som mere sikker end Dropbox og iCloud.

Opdagelsen var led i Anders Dalskovs speciale fra universitetet.

"Vi fandt i alt fire forskellige sikkerhedshuller ved SpiderOak ONE, som vi selv ville betegne som ret bekymrende: To forskellige måder hvorpå serveren kunne anskaffe sig brugerens password og dermed fuld adgang til hans filer og yderligere to sikkerhedshuller, der på anden vis svækker sikkerheden af brugerens filer. Vi tog kontakt til folkene bag SpiderOak omkring vores fund, og efterfølgende har de opdateret deres software," lyder det fra Anders Dalskov i en udsendt pressemeddelelse.

Dansk producent af spionudstyr ramt af modvind

Randers-firmaet Spectronic er kommet i økonomisk modvind efter selskabet i 2016 blev lagt sammen med andre selskbaer i koncernen Domo Tactical Communication, skriver Finans.

Et overskud på 2,5 millioner kroner i 2015 er nu forvandlet til et underskud på 21,4 milioner kroner for det lille selskab, der skyldes et ‘væsentligt fald' i omsætningen.

Du kan læse mere om Spectronic her: Diskret danske overvågningsfirma skovler penge ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.