Artikel top billede

I dette anonyme hus tæt på Grenå skovler dansk softwarefirma penge ind. Produktet er: "professionelt overvågningsudstyr til regeringer".

Diskret dansk overvågningsfirma skovler penge ind

Anonym dansk it-virksomhed i provinsen, der laver it-udstyr til spioner, scorer kassen.

Hver ansat hos selskabet Spectronic Denmark A/S i Grenå har indtjent det, der svarer til 522.288 kroner ved at sælge it-udstyr til efterretningstjenester verden over.

Det viser det seneste regnskab fra selskabet Spectronic Denmark A/S

Overskuddet før skat er således 35 millioner kroner og antallet af ansatte 67.

Omsætningen oplyses ikke.

"Ledelsen vurderer resultatet som værende yderst tilfredsstillende og udtrykker fremgang på kernemarkedet samt udmøntning af tidligere igangsatte turnaround initiativer."

Virksomhedens "primære aktiviteter er udvikling, fremstilling og markedsføring af professionelt overvågningsudstyr til regeringer globalt."

Iværksætter-historie om radio-nørder

Med adresse i den østjyske by Grenå, hvor flere efterretningstjenester på indkøbsture har lagt turen forbi, går selskabets historie en del år tilbage.

Faktisk er det en iværksætter-historie om et par radiogale folk, der endte med at sælge virksomheden til den store engelske koncern Cobham for en kvart milliard kroner.

Cobham har for nylig været i vælten i Danmark, da virksomheden købte Thrane & Thrane for flere milliarder.

Formelt er det da også koncernen, der i dag ejer Spectronic i Grenå.

Blandt de produkter, som det opfindsomme selskab har lavet, er jammere til de biler, som italienske dommere blev kørt rundt i.

Det var dengang, mafiaen forsøgte at sprænge dommerne i luften med fjernstyrede bomber.

Men efter bilerne var blevet fløjet til Grenå, påmonteret jammere og fløjet tilbage igen: Ja, så virkede fjernstyringen af bomberne pludselig ikke.

Anonyme lokaler i provinsen

Men Spectronic er nu ikke meget for at fortælle, hvad der ligger gemt af produkter i kælderen i selskabets ydmyge lokaler i den lille provins-by.

Men sikkert er det, at millionerne vælter ind, og formodentlig er Grenå fortsat en af de mere velbesøgte danske provinsbyer, når det gælder besøg af internationale efterretningsfolk.

I hvert fald af dem, der skal købe sig noget overvågningsudstyr.

Læs på næste side, hvordan de tidlige spionudstyr-opfindere måtte lægge ører til mange grin.

Mexico, opmærksom kaffekande og mystik

Herunder er Computerworlds artikler om Spectronic. Læs blandt andet artiklen om salget, der bærer titlen: "Dansk internet-aflytning solgt for 232 mio".
  

  
Spionudstyr-opfinder: Vi måtte lægge ører til mange grin

En radiobutik i Mexico City blev startskuddet for et blomsterende spionudstyr-firma på Djursland. Læs en af stifternes historie her.
Læs artiklen

 
Her er det vildeste spionudstyr fra Grenå
En pansret bil og en opmærksom kaffekande er blandt ingredienserne i spionudstyr fra Djursland.
Læs artiklen

 
Sådan lever de danske spionudstyr-rigmænd i dag

De har siddet til møder med agenter fra hele verden og solgt it-baseret spionudstyr. Siden har de solgt deres livsværk. Se hvad de laver i dag.
Læs artiklen

 
Mystisk softwarehus født ud af spionudstyr-eventyr
Selskabet optræder kun ved særlige konferencer, hvor deltagerne skal vise billed-id inden de træder ind i møderummene.
Læs artiklen

 
Spionudstyr: Etik i overvågningens tjeneste
Eksport af dansk overvågning - og spionudstyr løber op i millioner af kroner. Hvordan er etikken egentligt skruet sammen?
Læs artiklen

 
Dansk firma leverer til hemmelige agenter over hele verden
I 2007 besøgte Computerworld spionudstyr-firmaet på Djursland. Læs artiklen fra dengang her.
Læs artiklen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.