Artikel top billede

Nye roaming-regler presser danske teleselskaber: Nu vil to selskaber have dispensation - ellers bliver det for dyrt

Plenti og et andet dansk teleselskab har bedt om dispensation fra de nye EU-regler på roaming-området.

To danske teleselskaber ansøgt om at få dispensation fra de nye roaming-regler fra EU, fordi de mener, at de rammer netop deres forretning ekstra hårdt.

Det drejer sig om teleselskabet Plenti og et andet dansk teleselskabet, skriver ITWatch.

Torsdag den 15. juni satte EU med nye regler en stopper for de omstridte roamingafgifter, der tidligere har betydet store regninger til de danske mobilbrugere, når de anvendte mobilen i udlandet.

Med de nye roaming-regler kan man tale, sende sms'er og bruge data i et andet EU-land uden ekstra omkostninger end den pris, man allerede har betalt for sit mobilabonnement.

Det betyder dog også ekstra udgifter for teleselskaberne, og flere danske teleselskaber har derfor også hævet priserne for de billigste abonnementer, typisk med 10-20 kroner.

Samtidig er det også forskelligt fra selskab til selskab, hvordan de nye roaming-vilkår helt præcis er - eksempelvis hvor meget data man må bruge i udlandet.

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

Det er Energistyrelsen, der oplyser til ITWatch, at man behandler to ansøgninger om dispensation fra roaming-reglerne.

Samtidig fortæller styrelsen, at man holder øje med, om selskabernes produkter og vilkår er i overensstemmelse med de nye roaming-regler i EU.

Læs også:

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Teleindustrien: "Roaming-aftale kan føre til endnu dyrere mobilabonnementer for forbrugerne"

Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere