Artikel top billede

Nye roaming-regler presser danske teleselskaber: Nu vil to selskaber have dispensation - ellers bliver det for dyrt

Plenti og et andet dansk teleselskab har bedt om dispensation fra de nye EU-regler på roaming-området.

To danske teleselskaber ansøgt om at få dispensation fra de nye roaming-regler fra EU, fordi de mener, at de rammer netop deres forretning ekstra hårdt.

Det drejer sig om teleselskabet Plenti og et andet dansk teleselskabet, skriver ITWatch.

Torsdag den 15. juni satte EU med nye regler en stopper for de omstridte roamingafgifter, der tidligere har betydet store regninger til de danske mobilbrugere, når de anvendte mobilen i udlandet.

Med de nye roaming-regler kan man tale, sende sms'er og bruge data i et andet EU-land uden ekstra omkostninger end den pris, man allerede har betalt for sit mobilabonnement.

Det betyder dog også ekstra udgifter for teleselskaberne, og flere danske teleselskaber har derfor også hævet priserne for de billigste abonnementer, typisk med 10-20 kroner.

Samtidig er det også forskelligt fra selskab til selskab, hvordan de nye roaming-vilkår helt præcis er - eksempelvis hvor meget data man må bruge i udlandet.

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

Det er Energistyrelsen, der oplyser til ITWatch, at man behandler to ansøgninger om dispensation fra roaming-reglerne.

Samtidig fortæller styrelsen, at man holder øje med, om selskabernes produkter og vilkår er i overensstemmelse med de nye roaming-regler i EU.

Læs også:

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Teleindustrien: "Roaming-aftale kan føre til endnu dyrere mobilabonnementer for forbrugerne"

Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere