Artikel top billede

Nye roaming-regler presser danske teleselskaber: Nu vil to selskaber have dispensation - ellers bliver det for dyrt

Plenti og et andet dansk teleselskab har bedt om dispensation fra de nye EU-regler på roaming-området.

To danske teleselskaber ansøgt om at få dispensation fra de nye roaming-regler fra EU, fordi de mener, at de rammer netop deres forretning ekstra hårdt.

Det drejer sig om teleselskabet Plenti og et andet dansk teleselskabet, skriver ITWatch.

Torsdag den 15. juni satte EU med nye regler en stopper for de omstridte roamingafgifter, der tidligere har betydet store regninger til de danske mobilbrugere, når de anvendte mobilen i udlandet.

Med de nye roaming-regler kan man tale, sende sms'er og bruge data i et andet EU-land uden ekstra omkostninger end den pris, man allerede har betalt for sit mobilabonnement.

Det betyder dog også ekstra udgifter for teleselskaberne, og flere danske teleselskaber har derfor også hævet priserne for de billigste abonnementer, typisk med 10-20 kroner.

Samtidig er det også forskelligt fra selskab til selskab, hvordan de nye roaming-vilkår helt præcis er - eksempelvis hvor meget data man må bruge i udlandet.

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

Det er Energistyrelsen, der oplyser til ITWatch, at man behandler to ansøgninger om dispensation fra roaming-reglerne.

Samtidig fortæller styrelsen, at man holder øje med, om selskabernes produkter og vilkår er i overensstemmelse med de nye roaming-regler i EU.

Læs også:

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Teleindustrien: "Roaming-aftale kan føre til endnu dyrere mobilabonnementer for forbrugerne"

Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere