Artikel top billede

Teleindustrien: "Roaming-aftale kan føre til endnu dyrere mobilabonnementer for forbrugerne"

Fra den 15 juni vil det være slut med at betale for at bruge telefonen i udlandet, men det betyder ikke, at din mobilregning ikke vil blive dyrere, fortæller Telebranchen.

Til sommer burde det blive billigere for dig som forbruger at bruge din telefon i udlandet, men det kan meget vel ende med, at din mobilregning bliver dyrere.

Det fortæller direktøren for den danske brancheorganisation for teleselskaberne, Teleindustrien, Jakob Willers til Business.dk ved et pressemøde mandag.

"Det er på ingen måde rimeligt, for alle forbrugere hjemme i Danmark, at en dansk kunde kan bruge et crypriotisk net uden at skulle betale for det. Jeg vil ikke udelukke yderligere konsekvenser og prisstigninger, for samlet set er det en skidt pakke med dyrere og dårligere abonnenter, som samtidig trækker et trecifret millionbeløb ud af branchen," siger Jakob Willer.

Læs også: De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

EU-politiker: Stigninger er ulovlige
Aftalen om afskaffelsen af roamingpriserne kommer fra EU-hånd, og flere danske teleselskaber har allerede meldt ud, at priserne på visse abonnementer vil stige.

Priserne hos YouSee stiger eksempelvis over hele fladen med 10 til 20 kroner mere om måneden. Det samme sker for Telia og Fullrate-kunder, og lignende tiltag er på vej hos både 3 og Telenor. 

"Vi havde advaret om, at det ville give dyrere og dårligere tjenester for de danske forbrugere. Det kan ikke komme som nogen overraskelse," siger Jakob Willer.

Europaparlamentarikeren og en af bagmændene bag den nye roaming-aftale, Jens Rohde, har udtalt, at det er ulovligt, når teleselskaberne hæver abonnementspriserne i forbindelse med de nye EU-regler, og Jens Rohde har truet med et nyt indgreb.

Læs: EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

Omvendt har Energistyrelsen, Danmarks øverste telemyndighed, klart meldt ud, at det er op til udbyderne selv at bestemme, om de vil tilbyde roaming i deres abonnementer og i hvilke lande.

Læs også: Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere