Artikel top billede

Foto: It-branchen

IT-Branchen: Systematic-direktørs ide om røde kort til it-virksomheder har ingen gang på jord

Systematic-direktør Michael Holms idé om, at virksomheder skal blacklistes fra offentlige udbud, hvis de bøvler med tre sager hos det offentlige, er en dårlig ide, mener IT-Branchens direktør, Birgitte Hass. Se her hvorfor.

Et system, hvor it-virksomheder kan tildeles røde kort og dernæst udelukkelse fra de offentlige udbudsrunder er ikke løsningen.  

Sådan lyder beskeden fra It-branchen på baggrund af en idé, som direktør i Systematic Michael Holm har præsenteret. 

Læs mere om forslaget her: Systematic-direktør: Tre problematiske it-projekter bør udelukke it-leverandører fra flere udbud

"Løsningen er ikke røde kort," siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør i It-branchen og fortsætter:

"Det giver en højst mærkværdig retssituation, hvis vi forestiller os, at den ene part kan blive ramt på sit erhverv efter tre røde kort i en situation, hvor der er to parter om at begå en fejl. " 

To til tango
At det netop kun er it-virksomhederne, der skal have udstukket de røde kort, giver en helt skæv situation, mener man hos it-branchen.

Det er nemlig ifølge Birgitte Hass ikke rimeligt, at det kun er virksomhederne, der skal have et rap over nallerne, når samarbejdet med det offentlige kuldsejler. 

"Hvis vi går ind ensidigt og straffer den ene part meget hårdt ved at udelukke vedkommende fra det, der er hans forretningsmetier, så får vi en usikker retstilstand. Der er to parter, der fejler, når et projekt går forkert. Det er aldrig ensidigt 100 procent den enes fejl," siger Birgitte Hass. 

Hun mener i stedet, at man fremadrettet skal satse på at få smurt samarbejdet med de offentlige.
   
"Min besked til Michael Holm er, at vi skal fikse det her baseret på et styrket samarbejde mellem leverandør og myndighed," siger hun. 

Læs også:

Tre måneder efter KMD lagde 100 millioner kroner på bordet er kommunernes kritik helt forstummet: "KMD har eksekveret fuldstændig"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere