Artikel top billede

Foto: It-branchen

IT-Branchen: Systematic-direktørs ide om røde kort til it-virksomheder har ingen gang på jord

Systematic-direktør Michael Holms idé om, at virksomheder skal blacklistes fra offentlige udbud, hvis de bøvler med tre sager hos det offentlige, er en dårlig ide, mener IT-Branchens direktør, Birgitte Hass. Se her hvorfor.

Et system, hvor it-virksomheder kan tildeles røde kort og dernæst udelukkelse fra de offentlige udbudsrunder er ikke løsningen.  

Sådan lyder beskeden fra It-branchen på baggrund af en idé, som direktør i Systematic Michael Holm har præsenteret. 

Læs mere om forslaget her: Systematic-direktør: Tre problematiske it-projekter bør udelukke it-leverandører fra flere udbud

"Løsningen er ikke røde kort," siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør i It-branchen og fortsætter:

"Det giver en højst mærkværdig retssituation, hvis vi forestiller os, at den ene part kan blive ramt på sit erhverv efter tre røde kort i en situation, hvor der er to parter om at begå en fejl. " 

To til tango
At det netop kun er it-virksomhederne, der skal have udstukket de røde kort, giver en helt skæv situation, mener man hos it-branchen.

Det er nemlig ifølge Birgitte Hass ikke rimeligt, at det kun er virksomhederne, der skal have et rap over nallerne, når samarbejdet med det offentlige kuldsejler. 

"Hvis vi går ind ensidigt og straffer den ene part meget hårdt ved at udelukke vedkommende fra det, der er hans forretningsmetier, så får vi en usikker retstilstand. Der er to parter, der fejler, når et projekt går forkert. Det er aldrig ensidigt 100 procent den enes fejl," siger Birgitte Hass. 

Hun mener i stedet, at man fremadrettet skal satse på at få smurt samarbejdet med de offentlige.
   
"Min besked til Michael Holm er, at vi skal fikse det her baseret på et styrket samarbejde mellem leverandør og myndighed," siger hun. 

Læs også:

Tre måneder efter KMD lagde 100 millioner kroner på bordet er kommunernes kritik helt forstummet: "KMD har eksekveret fuldstændig"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere