Artikel top billede

Foto: It-branchen

IT-Branchen: Systematic-direktørs ide om røde kort til it-virksomheder har ingen gang på jord

Systematic-direktør Michael Holms idé om, at virksomheder skal blacklistes fra offentlige udbud, hvis de bøvler med tre sager hos det offentlige, er en dårlig ide, mener IT-Branchens direktør, Birgitte Hass. Se her hvorfor.

Et system, hvor it-virksomheder kan tildeles røde kort og dernæst udelukkelse fra de offentlige udbudsrunder er ikke løsningen.  

Sådan lyder beskeden fra It-branchen på baggrund af en idé, som direktør i Systematic Michael Holm har præsenteret. 

Læs mere om forslaget her: Systematic-direktør: Tre problematiske it-projekter bør udelukke it-leverandører fra flere udbud

"Løsningen er ikke røde kort," siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør i It-branchen og fortsætter:

"Det giver en højst mærkværdig retssituation, hvis vi forestiller os, at den ene part kan blive ramt på sit erhverv efter tre røde kort i en situation, hvor der er to parter om at begå en fejl. " 

To til tango
At det netop kun er it-virksomhederne, der skal have udstukket de røde kort, giver en helt skæv situation, mener man hos it-branchen.

Det er nemlig ifølge Birgitte Hass ikke rimeligt, at det kun er virksomhederne, der skal have et rap over nallerne, når samarbejdet med det offentlige kuldsejler. 

"Hvis vi går ind ensidigt og straffer den ene part meget hårdt ved at udelukke vedkommende fra det, der er hans forretningsmetier, så får vi en usikker retstilstand. Der er to parter, der fejler, når et projekt går forkert. Det er aldrig ensidigt 100 procent den enes fejl," siger Birgitte Hass. 

Hun mener i stedet, at man fremadrettet skal satse på at få smurt samarbejdet med de offentlige.
   
"Min besked til Michael Holm er, at vi skal fikse det her baseret på et styrket samarbejde mellem leverandør og myndighed," siger hun. 

Læs også:

Tre måneder efter KMD lagde 100 millioner kroner på bordet er kommunernes kritik helt forstummet: "KMD har eksekveret fuldstændig"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere