Artikel top billede

Kendt dansk sikkerhedsmand forlader KMD: "Jeg kan godt lide at gøre det hele selv"

Lars Neupart solgte for to år siden sit sikkerhedsfirma til KMD og fik samtidig til opgave at starte en ny sikkerhedsafdeling hos it-giganten. Nu kalder iværksætter-trangen imidlertid igen, og Lars Neupart forlader derfor KMD.

"Vi er nået til et punkt, hvor de klarer sig rigtig fint uden mig inde hos KMD".

Lars Neupart solgte i 2015 sit sikkerhedsfirma i eget navn til KMD, og sammen med sine 13 ansatte fik han til opgave at starte en ny sikkerhedsafdeling hos giganten i Ballerup med fokus på blandt andet compliance og administrativ it-sikkerhed.

To år senere er missionen fuldført. Afdelingen kører, som den skal, og Lars Neupart forlader derfor KMD for at lede efter nye udfordringer og mere direkte involvering.

"Jeg brænder mest for startup-delen, og jeg har kørt min efterfølger i stilling gennem længere tid hos KMD. Så jeg har følelsen af at stoppe på toppen," siger Lars Neupart til Computerworld.

Masser af jobtilbud

Den erfarne sikkerhedsmand går nu på ferie uden nogen fast plan for, hvad der skal ske efter sommer.

Men efter selv at have startet en succesfuld virksomhed og solgt den til en større, så vil Lars Neupart gerne hjælpe andre med at gøre det samme.

"Jeg skal finde nogle andre sikkerheds-startups, som jeg kan hjælpe med at vokse. Jeg føler, at jeg kan hjælpe med hele processen fra ide til produkt og ikke mindst at styrke salget og skaffe finansiering - så må vi jo se, om virksomhederne er enige," siger han og tilføjer, at han ikke er bange for at stå arbejdsløs i august måned.

"Min Linkedin-post har indtil videre givet mig 15 møder efter sommerferien, så jeg skal nok finde noget spændende at lave. Der er virkelig gang i it-sikkerhedsmarkedet i Danmark."

KMD adskiller sig væsentligt fra den startup-tankegang, der driver Lars Neupart. Og selvom han tager nyttig viden med sig om en type virksomhed, han historisk har solgt en del til, så står det også klart for ham, hvad han savner.

"Der er helt klart nogle ting, der er anderledes, når man sidder i en virksomhed som KMD med mange service-organer, og det tog lidt tid at lære, at man ikke behøver gøre det hele selv. Men jeg kan jo godt lide at gøre det hele selv."

Læs også: KMD køber sikkerhedsfirmaet Neupart - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere