Artikel top billede

Kendt dansk sikkerhedsmand forlader KMD: "Jeg kan godt lide at gøre det hele selv"

Lars Neupart solgte for to år siden sit sikkerhedsfirma til KMD og fik samtidig til opgave at starte en ny sikkerhedsafdeling hos it-giganten. Nu kalder iværksætter-trangen imidlertid igen, og Lars Neupart forlader derfor KMD.

"Vi er nået til et punkt, hvor de klarer sig rigtig fint uden mig inde hos KMD".

Lars Neupart solgte i 2015 sit sikkerhedsfirma i eget navn til KMD, og sammen med sine 13 ansatte fik han til opgave at starte en ny sikkerhedsafdeling hos giganten i Ballerup med fokus på blandt andet compliance og administrativ it-sikkerhed.

To år senere er missionen fuldført. Afdelingen kører, som den skal, og Lars Neupart forlader derfor KMD for at lede efter nye udfordringer og mere direkte involvering.

"Jeg brænder mest for startup-delen, og jeg har kørt min efterfølger i stilling gennem længere tid hos KMD. Så jeg har følelsen af at stoppe på toppen," siger Lars Neupart til Computerworld.

Masser af jobtilbud

Den erfarne sikkerhedsmand går nu på ferie uden nogen fast plan for, hvad der skal ske efter sommer.

Men efter selv at have startet en succesfuld virksomhed og solgt den til en større, så vil Lars Neupart gerne hjælpe andre med at gøre det samme.

"Jeg skal finde nogle andre sikkerheds-startups, som jeg kan hjælpe med at vokse. Jeg føler, at jeg kan hjælpe med hele processen fra ide til produkt og ikke mindst at styrke salget og skaffe finansiering - så må vi jo se, om virksomhederne er enige," siger han og tilføjer, at han ikke er bange for at stå arbejdsløs i august måned.

"Min Linkedin-post har indtil videre givet mig 15 møder efter sommerferien, så jeg skal nok finde noget spændende at lave. Der er virkelig gang i it-sikkerhedsmarkedet i Danmark."

KMD adskiller sig væsentligt fra den startup-tankegang, der driver Lars Neupart. Og selvom han tager nyttig viden med sig om en type virksomhed, han historisk har solgt en del til, så står det også klart for ham, hvad han savner.

"Der er helt klart nogle ting, der er anderledes, når man sidder i en virksomhed som KMD med mange service-organer, og det tog lidt tid at lære, at man ikke behøver gøre det hele selv. Men jeg kan jo godt lide at gøre det hele selv."

Læs også: KMD køber sikkerhedsfirmaet Neupart - her er planen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere