Artikel top billede

Kendt dansk sikkerhedsmand forlader KMD: "Jeg kan godt lide at gøre det hele selv"

Lars Neupart solgte for to år siden sit sikkerhedsfirma til KMD og fik samtidig til opgave at starte en ny sikkerhedsafdeling hos it-giganten. Nu kalder iværksætter-trangen imidlertid igen, og Lars Neupart forlader derfor KMD.

"Vi er nået til et punkt, hvor de klarer sig rigtig fint uden mig inde hos KMD".

Lars Neupart solgte i 2015 sit sikkerhedsfirma i eget navn til KMD, og sammen med sine 13 ansatte fik han til opgave at starte en ny sikkerhedsafdeling hos giganten i Ballerup med fokus på blandt andet compliance og administrativ it-sikkerhed.

To år senere er missionen fuldført. Afdelingen kører, som den skal, og Lars Neupart forlader derfor KMD for at lede efter nye udfordringer og mere direkte involvering.

"Jeg brænder mest for startup-delen, og jeg har kørt min efterfølger i stilling gennem længere tid hos KMD. Så jeg har følelsen af at stoppe på toppen," siger Lars Neupart til Computerworld.

Masser af jobtilbud

Den erfarne sikkerhedsmand går nu på ferie uden nogen fast plan for, hvad der skal ske efter sommer.

Men efter selv at have startet en succesfuld virksomhed og solgt den til en større, så vil Lars Neupart gerne hjælpe andre med at gøre det samme.

"Jeg skal finde nogle andre sikkerheds-startups, som jeg kan hjælpe med at vokse. Jeg føler, at jeg kan hjælpe med hele processen fra ide til produkt og ikke mindst at styrke salget og skaffe finansiering - så må vi jo se, om virksomhederne er enige," siger han og tilføjer, at han ikke er bange for at stå arbejdsløs i august måned.

"Min Linkedin-post har indtil videre givet mig 15 møder efter sommerferien, så jeg skal nok finde noget spændende at lave. Der er virkelig gang i it-sikkerhedsmarkedet i Danmark."

KMD adskiller sig væsentligt fra den startup-tankegang, der driver Lars Neupart. Og selvom han tager nyttig viden med sig om en type virksomhed, han historisk har solgt en del til, så står det også klart for ham, hvad han savner.

"Der er helt klart nogle ting, der er anderledes, når man sidder i en virksomhed som KMD med mange service-organer, og det tog lidt tid at lære, at man ikke behøver gøre det hele selv. Men jeg kan jo godt lide at gøre det hele selv."

Læs også: KMD køber sikkerhedsfirmaet Neupart - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere