Foto: Kim Stensdal

Et af Danmarks bedste it-selskaber på vej til Australien: "Vi kan ikke servicere en kunde med otte til ti timers tidsforskel."

Interview: Efter at have haft succes med at åbne sit første kontor i USA, udvider danske Exerp nu imperiet med endnu et kontor denne gang på den anden side af kloden. Omsætningen vokser ikke som ventet, men det skal nok komme, garanterer direktør.

Et døgn har som bekendt 24 timer, omend man i nogle perioder ville ønske, at det havde flere. 

Om tre måneder åbner den tidligere Top 100-vinder Exerp, der leverer software til fitnesscentre sit næste kontor og destinationen er denne gang Sydney i Australien. Formålet er, at være tilstede 24 timer i døgnet og erobre et nyt marked.

"Vi har to meget store kunder. En i Asien og en i Australien. Der er et perspektiv på 500-600 centre i løbet af de næste to-tre år. Vi kan ikke servicere en kunde med otte til ti timers tidsforskel, og vi skal være tilstede for at servicere en kunde af den størrelse," siger Rémi Nordet, der er direktør for Exerp.


Marked i vækst

Exerps nye kontor i Australien skal ikke kun give de to nye kunder i regionen adgang til support. Markedet i i Asisen og Oceanien rummer ifølge direktøren store muligheder for at erobre flere kunder.

"Vi har fundet en meget meget stor kunde dernede og fitnessbranchen vokser meget hurtigt i området omkring Asien og Stillehavet," siger Rémi Nordet. 

Det er dog ikke tilfældigt, at kontoret er placeret i Australien og ikke i et af de asiatiske lande. Det er et kulturelt spørgsmål forklarer Rémi Nordet. 

"I Australien taler de engelsk, og de har en god kemi i forhold til Danmark. Deres måde at arbejde på, og deres måde at gøre forretning på er meget kompatibel med den danske stil," siger han.

Hvor er væksten?

Det lyder vældigt godt med et nyt kontor og et dansk softwarefirma på globalt erobringstogt, men ikke alt går helt efter planen hos Exerp.

Læs mere om Exerp her: Her er vinderen af Top 100: Softwareselskabet Exerp er den dygtigste it-virksomhed i Danmark

Da Computerworld kårede Top 100 sidste år, skortede det ikke fra direktørens side på ambitioner om både fordobling og tredobling af virksomhedens omsætning. Dengang sagde Rémi Nordet: 

"Vi har som ambition at fordoble vores omsætning over de næste tre år. Over fem-seks år er den måske tredoblet."

Regnskabet for 2016 viser dog, at omsætningen ikke vokser så hurtigt som direktøren kunne tænke sig. Sidste år leverede virksomheden i følge regnskabet "kun" 15 procent. Med den fart bliver det ikke til en fordobling af omsætningen indenfor de næste par år.  

Læs mere om Exerp her: Her er Danmarks bedste lille it-arbejdsplads med landets gladeste it-folk

Den manglende fart på toplinjen skal i følge direktøren forklares med, at de store kunder ikke har sat deres aftryk på regnskaberne endnu.   

"Vores omsætning stiger væsentlig mere i år. Det der sker, når vi arbejder på et stort projekt som det i Canada, er at omsætningen først begynder at stige, når vi har fået rullet vores produkt ud," siger Rémi Nordet.

Han tror fortsat på, at Exerp kan nå de vækstmæssige ambitioner, han proklamerede, da Exerp blev kåret til vinder af Top 100 sidste år.  

"Vi har åbnet kontorer på to nye kontinenter. Vores omsætning stiger, men vi gør os klar til større stigninger i fremtiden," siger han.

Tror du stadig på, at I når de målsætninger, du selv proklamerede sidste år? 

"Ja, det gør jeg."

Nok for nu

Der går dog noget tid, før man hos exerp finder landkortet frem på ny og planlægger at udvide den globale repræsentation i form af nye kontorer. Det skyldes blandt andet, at en eventuel entré på det sydamerikanske marked kan iværksættes fra kontoret i Florida. 

"Jeg tror ikke, at vi skal åbne flere kontorer bagefter. Med de tre kontorer, dækker vi 24 timer i døgnet med vores support. Det er godt, at kunne levere døgnåben support for vores kunder," siger direktøren, der nu vil fokusere på de markeder, hvor Exerp allerede har foden indenfor.  

"Nu er opgaven at konsolidere vores position på de markeder, hvor vi er. Det vil sige Asien, Europa og Nordamerika"
Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.