Artikel top billede

Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale

Virksomheder i finanssektoren er vilde efter at ansætte it-kompetencer, og kampen om de rette medarbejdere presser lønningerne i vejret. Nu advarer stort dansk it-hus om, at lønudgifternes himmelflugt betyder, at man må afvise de gode kandidater.

Finanssektoren hungrer efter it-kompetencer, og den manglende arbejdskraft skaber så høje lønniveauer, at virksomheder ofte ikke har råd til at ansætte dem, de har brug for.

Det skriver Børsen.

It-huset BEC, der leverer it til flere banker, jagter 90 nye ansatte i 2017, men virksomheden har flere gange måttet sige nej til oplagte kandidater, fordi det ikke var muligt at matche lønkravene.

"Vi kan mærke, at vi er ude at konkurrere. Især inden for visse specialistkompetencer kan der være nogle, som byder så meget mere end os, at vi ikke længere vil være med," siger Kurt Nørrisgaard, der er administrerende direktør i BEC.

Alle vil have de dyre it-folk

Ifølge Finsanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) er antallet af it-folk i finanssektoren vokset med 19 procent i løbet af de sidste fire år, og fire ud af fem virksomheder på området har problemer med at rekruttere og fastholde de rigtige it-kompetencer.

Og ifølge FA-direktør Mariane Dissing kan konsekvensen af de uoverskuelige lønkrav blive, at it-funktioner i danske virksomheder vil blive varetaget i udlandet.

"Risikoen er, at man ikke kan tiltrække den nødvendige it-arbejdskraft og så må man som virksomhed lægge den del et andet sted i verden," siger hun til Børsen.

Ifølge tal fra Danmarks statistik fra 2015 tjener en it-medarbejder uden ledelsesansvar i den finansielle sektor gennemsnitligt 60.000 kroner om måneden.

Læs også: Tjen 68.000 kroner om måneden: Denne danske it-kandidat-uddannelse giver dig den bedste løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere