Artikel top billede

Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale

Virksomheder i finanssektoren er vilde efter at ansætte it-kompetencer, og kampen om de rette medarbejdere presser lønningerne i vejret. Nu advarer stort dansk it-hus om, at lønudgifternes himmelflugt betyder, at man må afvise de gode kandidater.

Finanssektoren hungrer efter it-kompetencer, og den manglende arbejdskraft skaber så høje lønniveauer, at virksomheder ofte ikke har råd til at ansætte dem, de har brug for.

Det skriver Børsen.

It-huset BEC, der leverer it til flere banker, jagter 90 nye ansatte i 2017, men virksomheden har flere gange måttet sige nej til oplagte kandidater, fordi det ikke var muligt at matche lønkravene.

"Vi kan mærke, at vi er ude at konkurrere. Især inden for visse specialistkompetencer kan der være nogle, som byder så meget mere end os, at vi ikke længere vil være med," siger Kurt Nørrisgaard, der er administrerende direktør i BEC.

Alle vil have de dyre it-folk

Ifølge Finsanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) er antallet af it-folk i finanssektoren vokset med 19 procent i løbet af de sidste fire år, og fire ud af fem virksomheder på området har problemer med at rekruttere og fastholde de rigtige it-kompetencer.

Og ifølge FA-direktør Mariane Dissing kan konsekvensen af de uoverskuelige lønkrav blive, at it-funktioner i danske virksomheder vil blive varetaget i udlandet.

"Risikoen er, at man ikke kan tiltrække den nødvendige it-arbejdskraft og så må man som virksomhed lægge den del et andet sted i verden," siger hun til Børsen.

Ifølge tal fra Danmarks statistik fra 2015 tjener en it-medarbejder uden ledelsesansvar i den finansielle sektor gennemsnitligt 60.000 kroner om måneden.

Læs også: Tjen 68.000 kroner om måneden: Denne danske it-kandidat-uddannelse giver dig den bedste løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere