Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Det britiske parlament ramt af cyber-angreb: Politikere låst ude af email-konti

Ukendte gerningsmænd har i weekenden udført et målrettet cyberangeb mod politikere i det britiske parlament. Efterretningstjenester mistænker Rusland.

Det britiske parlament har i weekenden været udsat for et målrettet cyberangreb, der gik direkte efter adgang til politikeres email-konti.

Knap 90 emailadresser tilhørende medlemmer af parlamentet blev kompromitteret, og de it-ansvarlige blev nødt til helt at lukke for ekstern adgang til parlamentets emails.

Ifølge en talsmand fra parlamentet bliver det angrebne netværk brugt af alle medlemmer af parlamentet, heriblandt premierminister Theresa May, og de kompromitterede mailkonti har kun været beskyttet af "svage" kodeord uden to-faktor-godkendelse.

"De kompromitterede mailkontis ejermænd bliver løbende kontaktet, og vi er ved at undersøge, om data er gået tabt eller blevet stjålet," siger han til den britiske avis The Guardian.

Rusland igen under mistanke

Ifølge de britiske efterretningstjenester, der nu undersøger sagen, er det meget sandsynligt, at en statslig aktør står bag angrebet.

"Der var tale om et brute force-angreb, og det var tilsyneladende statsstøttet," siger en efterretningskilde til The Guardian og tilføjer, at man lige nu mistænker Rusland og Nordkorea.

"Men med cyberangreb er det notorisk svært at tildele skylden til en specifik aktør."

Rusland er mistænkt for at være indblandet i en række kontroversielle cyberangreb på andre lande, hvor et angiveligt forsøgt på at påvirke den amerikanske valgkamp sidste år og den franske ditto i år har fået mest opmærksomhed.

Den russiske hackergruppe Fancy Bear, der menes at være tilknyttet Putin-styret mistænkes også for at have hacket det danske forsvar gennem flere år via phishing-angreb på dårligt beskyttede email-konti.

Læs også: Forsvaret efter årelang blotlæggelse for russerne: Vi har generelt en god it-sikkerhedskultur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.