Artikel top billede

Det britiske parlament ramt af cyber-angreb: Politikere låst ude af email-konti

Ukendte gerningsmænd har i weekenden udført et målrettet cyberangeb mod politikere i det britiske parlament. Efterretningstjenester mistænker Rusland.

Det britiske parlament har i weekenden været udsat for et målrettet cyberangreb, der gik direkte efter adgang til politikeres email-konti.

Knap 90 emailadresser tilhørende medlemmer af parlamentet blev kompromitteret, og de it-ansvarlige blev nødt til helt at lukke for ekstern adgang til parlamentets emails.

Ifølge en talsmand fra parlamentet bliver det angrebne netværk brugt af alle medlemmer af parlamentet, heriblandt premierminister Theresa May, og de kompromitterede mailkonti har kun været beskyttet af "svage" kodeord uden to-faktor-godkendelse.

"De kompromitterede mailkontis ejermænd bliver løbende kontaktet, og vi er ved at undersøge, om data er gået tabt eller blevet stjålet," siger han til den britiske avis The Guardian.

Rusland igen under mistanke

Ifølge de britiske efterretningstjenester, der nu undersøger sagen, er det meget sandsynligt, at en statslig aktør står bag angrebet.

"Der var tale om et brute force-angreb, og det var tilsyneladende statsstøttet," siger en efterretningskilde til The Guardian og tilføjer, at man lige nu mistænker Rusland og Nordkorea.

"Men med cyberangreb er det notorisk svært at tildele skylden til en specifik aktør."

Rusland er mistænkt for at være indblandet i en række kontroversielle cyberangreb på andre lande, hvor et angiveligt forsøgt på at påvirke den amerikanske valgkamp sidste år og den franske ditto i år har fået mest opmærksomhed.

Den russiske hackergruppe Fancy Bear, der menes at være tilknyttet Putin-styret mistænkes også for at have hacket det danske forsvar gennem flere år via phishing-angreb på dårligt beskyttede email-konti.

Læs også: Forsvaret efter årelang blotlæggelse for russerne: Vi har generelt en god it-sikkerhedskultur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere