Artikel top billede

Det britiske parlament ramt af cyber-angreb: Politikere låst ude af email-konti

Ukendte gerningsmænd har i weekenden udført et målrettet cyberangeb mod politikere i det britiske parlament. Efterretningstjenester mistænker Rusland.

Det britiske parlament har i weekenden været udsat for et målrettet cyberangreb, der gik direkte efter adgang til politikeres email-konti.

Knap 90 emailadresser tilhørende medlemmer af parlamentet blev kompromitteret, og de it-ansvarlige blev nødt til helt at lukke for ekstern adgang til parlamentets emails.

Ifølge en talsmand fra parlamentet bliver det angrebne netværk brugt af alle medlemmer af parlamentet, heriblandt premierminister Theresa May, og de kompromitterede mailkonti har kun været beskyttet af "svage" kodeord uden to-faktor-godkendelse.

"De kompromitterede mailkontis ejermænd bliver løbende kontaktet, og vi er ved at undersøge, om data er gået tabt eller blevet stjålet," siger han til den britiske avis The Guardian.

Rusland igen under mistanke

Ifølge de britiske efterretningstjenester, der nu undersøger sagen, er det meget sandsynligt, at en statslig aktør står bag angrebet.

"Der var tale om et brute force-angreb, og det var tilsyneladende statsstøttet," siger en efterretningskilde til The Guardian og tilføjer, at man lige nu mistænker Rusland og Nordkorea.

"Men med cyberangreb er det notorisk svært at tildele skylden til en specifik aktør."

Rusland er mistænkt for at være indblandet i en række kontroversielle cyberangreb på andre lande, hvor et angiveligt forsøgt på at påvirke den amerikanske valgkamp sidste år og den franske ditto i år har fået mest opmærksomhed.

Den russiske hackergruppe Fancy Bear, der menes at være tilknyttet Putin-styret mistænkes også for at have hacket det danske forsvar gennem flere år via phishing-angreb på dårligt beskyttede email-konti.

Læs også: Forsvaret efter årelang blotlæggelse for russerne: Vi har generelt en god it-sikkerhedskultur
IT-JOB

RISMA Systems A/S

Senior PHP-udvikler

Netcompany A/S

Test Specialist

Billetkontoret A/S

.NET Full Stack Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere