Artikel top billede

Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden

Det var Petya-ransomwaren, der sendte it-systemer i Mærsk-koncernen til tælling. Nu førsøger selskabet at begrænse skaden.

Mærsk-koncernen var tirsdag præget af omfattende it-problemer efter et kæmpe cyberangreb.

Allerede over frokost tirsdag meddelte Mærsk på sin hjemmeside og på de sociale medier, at systemer var nede på tværs af lande og afdelinger.

Læs seneste opdatering: Mærsk har isoleret Petya-angrebet: Sådan skal systemerne vækkes til live igen

Senere på eftermiddagen erkendte Mærsk også, at der var tale om et cyberangreb, men først klokken 22:45 om aftenen oplyste Mærsk, at det - som ventet af de fleste - er Petya-ransomwaren, der er årsag til de mange problemer. 

Den seneste opdatering fra Mærsk er udsendt klokken 23:00 tirsdag aften.

Forsøger at mimimere skaden

Her understreger Mærsk, at man nu forsøger at "håndtere situationen og minimere den konsekvens, den har for vores kunder og partnere." 

"We can confirm that on Tuesday 27 June, A.P. Moller - Maersk was hit, as part of a global cyber-attack named Petya, affecting multiple sites and select business units."

"We are responding to the situation to contain and limit the impact and uphold operations."

"We continue to assess and manage the situation to minimize the impact on our customers and partners. We will update when we have more information."

Kan ikke registrere containere - og hjemmeside også nede

Blandt de meget konkrete konsekvenser af Petya-ransomwaren er, at en af A.P. Møller - Mærsks havne i Indien ifølge Bloomberg i øjeblikket er helt sendt til tælling. Man kan tilsyneladende ikke registrere, hvilke containere der hører til hvor og hos hvem.  

Flere medier skriver, at i alt 75 havneterminaler rundt omkring i verden nu er ramt.

Når man her onsdag morgen forsøger at tilgå APM Terminals på www.apmterminals.com, mødes man af en fejl-side med beskeden:

"500 Error. Internal Server Error. Sorry it appears as though something has gone wrong."

Læs seneste opdatering: Mærsk har isoleret Petya-angrebet: Sådan skal systemerne vækkes til live igen

Læs også:

Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger

Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul

Sådan kan Patya-ransomwaren være blevet spredt til virksomheder verden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.