Artikel top billede

Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden

Det var Petya-ransomwaren, der sendte it-systemer i Mærsk-koncernen til tælling. Nu førsøger selskabet at begrænse skaden.

Mærsk-koncernen var tirsdag præget af omfattende it-problemer efter et kæmpe cyberangreb.

Allerede over frokost tirsdag meddelte Mærsk på sin hjemmeside og på de sociale medier, at systemer var nede på tværs af lande og afdelinger.

Læs seneste opdatering: Mærsk har isoleret Petya-angrebet: Sådan skal systemerne vækkes til live igen

Senere på eftermiddagen erkendte Mærsk også, at der var tale om et cyberangreb, men først klokken 22:45 om aftenen oplyste Mærsk, at det - som ventet af de fleste - er Petya-ransomwaren, der er årsag til de mange problemer. 

Den seneste opdatering fra Mærsk er udsendt klokken 23:00 tirsdag aften.

Forsøger at mimimere skaden

Her understreger Mærsk, at man nu forsøger at "håndtere situationen og minimere den konsekvens, den har for vores kunder og partnere." 

"We can confirm that on Tuesday 27 June, A.P. Moller - Maersk was hit, as part of a global cyber-attack named Petya, affecting multiple sites and select business units."

"We are responding to the situation to contain and limit the impact and uphold operations."

"We continue to assess and manage the situation to minimize the impact on our customers and partners. We will update when we have more information."

Kan ikke registrere containere - og hjemmeside også nede

Blandt de meget konkrete konsekvenser af Petya-ransomwaren er, at en af A.P. Møller - Mærsks havne i Indien ifølge Bloomberg i øjeblikket er helt sendt til tælling. Man kan tilsyneladende ikke registrere, hvilke containere der hører til hvor og hos hvem.  

Flere medier skriver, at i alt 75 havneterminaler rundt omkring i verden nu er ramt.

Når man her onsdag morgen forsøger at tilgå APM Terminals på www.apmterminals.com, mødes man af en fejl-side med beskeden:

"500 Error. Internal Server Error. Sorry it appears as though something has gone wrong."

Læs seneste opdatering: Mærsk har isoleret Petya-angrebet: Sådan skal systemerne vækkes til live igen

Læs også:

Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger

Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul

Sådan kan Patya-ransomwaren være blevet spredt til virksomheder verden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere