Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa / FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data / EET Europarts køber fransk distributør

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa. FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data. EET Europarts køber fransk distributør. Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer.

Godmorgen på denne torsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa

Schneider Electric udvider ansvarsområdet for selskabets nordiske chef, Niels Svenningsen.

Fremover bliver han øverste chef for hele den nordeuropæiske Schneider-forretning, der har en omsætning på omkring 11 milliarder kroner om året.

52-årige Niels Svenningsen har været nordisk chef i Schneider Electric i halvandet år. Han har tidligere haft topstillinger i Compaq, HP og Topnordic, ligesom han har været øverste EMEA-chef for Hitachi og CEO i GN Netcom.

FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data

Midtjyske FCM Håndbold vil sammen med KMD forsøge at udklække nyttig viden af de mange data, som klubben har liggende, til at blive bedre til at træne og bedre til at spille håndbold.

Ifølge de to selskaberne kan det være ‘data fra kampe såsom skud- og forsvarsstatistikker, scorings- og redningsprocenter og fysiske data som fx højde, vægt, springkraft og hvor langt og hurtigt, spillerne kan løbe en given distance. Det kan også være data fra billedsekvenser, som bliver sammenlignet med resultatet fra kampen.”

Parterne vil bruge data til at optimere spillet og spillerne - eksempelvis ved at se, hvornår de har mest brug for sæsonpause, hvilket spilsystem, der virker bedst under hvilke omstændigheder og så videre.

EET Europarts køber fransk distributør

EET Europarts med hovedsæde i Ballerup køber den franske distributør Heimdal Distribution, der er specialiseret i salg af POS-løsninger (Point of Sale).

“Det er vores ambition at blive en af de førende POS & Auto ID distributører på det europæiske marked senest i 2020, og akkvisitionen af Heimdal Distribution er endnu et skridt i den retning,” lyder det fra direktør John Thomas.

EET Europarts meddeler, at der er yderligere opkøb på vej.

“Akkvisitioner er en væsentlig del af vores ekspansionsstrategi, og en medvirkende faktor til den succes vi har haft med at vækste virksomheden og vores forskellige forretningsområder,” siger direktøren.

Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer

De nordiske banker er i en god position til at modstå angreb fra teknologikæmper og iværksættere, mener finans-analytiker Ronit Ghose fra Citi.

Han siger til Børsen, at han forventer, at de nordiske banker vil øge deres i forvejen store it-investeringer. Danske Bank bruger eksempelvis to milliarder kroner om året i it.

“Vi forventer, at bankerne vil bruge endnu flere penge på it-udvikling. Danske Bank har haft en signifikant reduktion i antallet af bankfilialer og i antallet af ansatte, og den udvikling vil fortsætte,” siger analytikeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere