Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgen-briefing: Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa / FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data / EET Europarts køber fransk distributør

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa. FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data. EET Europarts køber fransk distributør. Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer.

Godmorgen på denne torsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa

Schneider Electric udvider ansvarsområdet for selskabets nordiske chef, Niels Svenningsen.

Fremover bliver han øverste chef for hele den nordeuropæiske Schneider-forretning, der har en omsætning på omkring 11 milliarder kroner om året.

52-årige Niels Svenningsen har været nordisk chef i Schneider Electric i halvandet år. Han har tidligere haft topstillinger i Compaq, HP og Topnordic, ligesom han har været øverste EMEA-chef for Hitachi og CEO i GN Netcom.

FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data

Midtjyske FCM Håndbold vil sammen med KMD forsøge at udklække nyttig viden af de mange data, som klubben har liggende, til at blive bedre til at træne og bedre til at spille håndbold.

Ifølge de to selskaberne kan det være ‘data fra kampe såsom skud- og forsvarsstatistikker, scorings- og redningsprocenter og fysiske data som fx højde, vægt, springkraft og hvor langt og hurtigt, spillerne kan løbe en given distance. Det kan også være data fra billedsekvenser, som bliver sammenlignet med resultatet fra kampen.”

Parterne vil bruge data til at optimere spillet og spillerne - eksempelvis ved at se, hvornår de har mest brug for sæsonpause, hvilket spilsystem, der virker bedst under hvilke omstændigheder og så videre.

EET Europarts køber fransk distributør

EET Europarts med hovedsæde i Ballerup køber den franske distributør Heimdal Distribution, der er specialiseret i salg af POS-løsninger (Point of Sale).

“Det er vores ambition at blive en af de førende POS & Auto ID distributører på det europæiske marked senest i 2020, og akkvisitionen af Heimdal Distribution er endnu et skridt i den retning,” lyder det fra direktør John Thomas.

EET Europarts meddeler, at der er yderligere opkøb på vej.

“Akkvisitioner er en væsentlig del af vores ekspansionsstrategi, og en medvirkende faktor til den succes vi har haft med at vækste virksomheden og vores forskellige forretningsområder,” siger direktøren.

Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer

De nordiske banker er i en god position til at modstå angreb fra teknologikæmper og iværksættere, mener finans-analytiker Ronit Ghose fra Citi.

Han siger til Børsen, at han forventer, at de nordiske banker vil øge deres i forvejen store it-investeringer. Danske Bank bruger eksempelvis to milliarder kroner om året i it.

“Vi forventer, at bankerne vil bruge endnu flere penge på it-udvikling. Danske Bank har haft en signifikant reduktion i antallet af bankfilialer og i antallet af ansatte, og den udvikling vil fortsætte,” siger analytikeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.