Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa / FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data / EET Europarts køber fransk distributør

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa. FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data. EET Europarts køber fransk distributør. Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer.

Godmorgen på denne torsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa

Schneider Electric udvider ansvarsområdet for selskabets nordiske chef, Niels Svenningsen.

Fremover bliver han øverste chef for hele den nordeuropæiske Schneider-forretning, der har en omsætning på omkring 11 milliarder kroner om året.

52-årige Niels Svenningsen har været nordisk chef i Schneider Electric i halvandet år. Han har tidligere haft topstillinger i Compaq, HP og Topnordic, ligesom han har været øverste EMEA-chef for Hitachi og CEO i GN Netcom.

FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data

Midtjyske FCM Håndbold vil sammen med KMD forsøge at udklække nyttig viden af de mange data, som klubben har liggende, til at blive bedre til at træne og bedre til at spille håndbold.

Ifølge de to selskaberne kan det være ‘data fra kampe såsom skud- og forsvarsstatistikker, scorings- og redningsprocenter og fysiske data som fx højde, vægt, springkraft og hvor langt og hurtigt, spillerne kan løbe en given distance. Det kan også være data fra billedsekvenser, som bliver sammenlignet med resultatet fra kampen.”

Parterne vil bruge data til at optimere spillet og spillerne - eksempelvis ved at se, hvornår de har mest brug for sæsonpause, hvilket spilsystem, der virker bedst under hvilke omstændigheder og så videre.

EET Europarts køber fransk distributør

EET Europarts med hovedsæde i Ballerup køber den franske distributør Heimdal Distribution, der er specialiseret i salg af POS-løsninger (Point of Sale).

“Det er vores ambition at blive en af de førende POS & Auto ID distributører på det europæiske marked senest i 2020, og akkvisitionen af Heimdal Distribution er endnu et skridt i den retning,” lyder det fra direktør John Thomas.

EET Europarts meddeler, at der er yderligere opkøb på vej.

“Akkvisitioner er en væsentlig del af vores ekspansionsstrategi, og en medvirkende faktor til den succes vi har haft med at vækste virksomheden og vores forskellige forretningsområder,” siger direktøren.

Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer

De nordiske banker er i en god position til at modstå angreb fra teknologikæmper og iværksættere, mener finans-analytiker Ronit Ghose fra Citi.

Han siger til Børsen, at han forventer, at de nordiske banker vil øge deres i forvejen store it-investeringer. Danske Bank bruger eksempelvis to milliarder kroner om året i it.

“Vi forventer, at bankerne vil bruge endnu flere penge på it-udvikling. Danske Bank har haft en signifikant reduktion i antallet af bankfilialer og i antallet af ansatte, og den udvikling vil fortsætte,” siger analytikeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere