Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

EG kæmper for at undgå kommunal it-skandale: Fyrer ansatte og får hjælp fra Netcompany

EG fyrer 26 medarbejdere, lægger 50 millioner på bordet i kompensation og kalder konkurrenten Netcompany ind som hjælp for at få løst problemer med at levere stort it-system til kommunerne.

It-leverandøren EG kæmper for at undgå at løbe ind i en offentlig it-skandale som dem, der i den seneste tid har ramt konkurrenteten KMD.

EG er i gang med at udvikle systemet Kommunernes Ydelsessystem, der blandt andet skal håndtere kontanthjælpen fremover.

Men leverancen til 300 millioner kroner er løbet ind i problemer, som fornylig fik kommunernes it-selskab Kombit til at true med at ophæve kontrakten.

Kombit har tidligere kørt en lignende kontant linie over for KMD, der på samme måde er forsinket.

Det får nu ifølge Berlingske Business EG til at opsige 26 medarbejdere og indgå samarbejde med Netcompany, der ellers er konkurrent på området.

Samtidig betaler EG omgående 50 millioner kroner i kompensation til kommunerne på grund af forsinkelsen. Systemet skulle oprindeligt have været leveret i slutningen af 2017, men bliver nu først klar i midten af 2019.

“På baggrund af forsinkelsen har vi vurderet, at den bedste måde at nå i mål med den indgåede aftale er at inddrage en underleverandør, Netcompany, som har et standardsystem. Vi står stærkere sammen med Netcompany, så vi når i mål med monopolbruddet. Det er den bedste konstellation, for det vigtigste for os er at sikre leverancen, og Kombits forventning er, at dele af løsningen er klar til kommunerne sidst i 2018,” siger EG-direktør Mikkel Bardram til avisen..

Han siger, at EG med løsningen ‘binder en sløjfe på sagen.’

Kombit kvitterer for beslutningen og siger, at der er tale om et 'konstruktivt eksempel.'

EG vandt opgaven i januar 2015. Det kan du læse mere om her: Banker KMD af banen på monopolsystem: EG får kommunal kæmpe-ordre

Læs også:

Tre måneder efter KMD lagde 100 millioner kroner på bordet er kommunernes kritik helt forstummet: "KMD har eksekveret fuldstændig"

KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder


Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere