Artikel top billede

Hårdt ramt: Mærsk tjekker 80.000 servere for Petya-ransomware

Petya-ransomwaren ramte Mærsk hårdt, fortæller Mærsks kommercielle direktør, og der er et stort arbejde i gang med at få tjekket alle selskabets servere og it-systemer.

Siden tirsdag har Mærsk været hårdt ramt af et globalt cyber-angreb, hvor petya-ransomwaren har låst og krypteret et utal af selskabets computere og servere.

Så hårdt ramt, at her 24 timer efter kæmper Mærsk stadig med blot at stoppe spredningen af ransomwaren og minimere skaderne.

Det fortæller Mærsks kommercielle direktør, Vincent Clerc til Børsen.

"Helt ærligt, lige nu har vi ikke ressourcerne til at kigge på, hvorfor vi blev angrebet. Alle ressourcer bliver brugt på at minimere skaderne af angrebet," fortæller Vincent Clerc til Børsen.

“Vi mener, at vi har fået virussen inddæmmet, og vi arbejder på at finde ud af det præcise omfang af angrebet, og hvad vi kan gøre for at få systemerne op at køre igen,” tilføjer Vincent Clerc.

Læs også: Sikkerhedseksperter: Petya er ikke ransomware, det er meget værre og langt mere alvorligt

1.100 it-systemer

Petya-ransomwarens specielle evne er at sprede sig hurtigt på lokale netværk, og derfor spredte den sig også lynhurtigt på Mærsks netværk.

“Vi har 80.000 servere og 1100 it-systemer, der alle skal undersøges for virus. Vi er nu i gang med at undersøge, hvor virus kom ind, og hvorfor det kunne ske. Det er jo ikke første gang, at vi oplever forskellige typer virus, men det er første gang, de slipper gennem," lyder det fra Mærsks Vincent Clerc.

Mærsk fortæller også, at det primært er forretningsenheder inden for transport-divisionen, der er blevet ramt såsom APM Terminals, dele af Maersk Line og Damco.

Mærsks forventning er, at man torsdag morgen har et system, som gør det muligt at tage imod bookings igen.

Læs også: Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere