Artikel top billede

Hårdt ramt: Mærsk tjekker 80.000 servere for Petya-ransomware

Petya-ransomwaren ramte Mærsk hårdt, fortæller Mærsks kommercielle direktør, og der er et stort arbejde i gang med at få tjekket alle selskabets servere og it-systemer.

Siden tirsdag har Mærsk været hårdt ramt af et globalt cyber-angreb, hvor petya-ransomwaren har låst og krypteret et utal af selskabets computere og servere.

Så hårdt ramt, at her 24 timer efter kæmper Mærsk stadig med blot at stoppe spredningen af ransomwaren og minimere skaderne.

Det fortæller Mærsks kommercielle direktør, Vincent Clerc til Børsen.

"Helt ærligt, lige nu har vi ikke ressourcerne til at kigge på, hvorfor vi blev angrebet. Alle ressourcer bliver brugt på at minimere skaderne af angrebet," fortæller Vincent Clerc til Børsen.

“Vi mener, at vi har fået virussen inddæmmet, og vi arbejder på at finde ud af det præcise omfang af angrebet, og hvad vi kan gøre for at få systemerne op at køre igen,” tilføjer Vincent Clerc.

Læs også: Sikkerhedseksperter: Petya er ikke ransomware, det er meget værre og langt mere alvorligt

1.100 it-systemer

Petya-ransomwarens specielle evne er at sprede sig hurtigt på lokale netværk, og derfor spredte den sig også lynhurtigt på Mærsks netværk.

“Vi har 80.000 servere og 1100 it-systemer, der alle skal undersøges for virus. Vi er nu i gang med at undersøge, hvor virus kom ind, og hvorfor det kunne ske. Det er jo ikke første gang, at vi oplever forskellige typer virus, men det er første gang, de slipper gennem," lyder det fra Mærsks Vincent Clerc.

Mærsk fortæller også, at det primært er forretningsenheder inden for transport-divisionen, der er blevet ramt såsom APM Terminals, dele af Maersk Line og Damco.

Mærsks forventning er, at man torsdag morgen har et system, som gør det muligt at tage imod bookings igen.

Læs også: Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?