Artikel top billede

Danske Bank dropper MobilePay til Windows: Lægges nu i graven

MobilePay vil om et par måneder ikke længere være at finde på Windows Mobile-platformen.

Om et par måneder er det slut med at benytte Windows Phones til at betale med MobilePay.

Danske Bank har meldt ud, at udviklingen af appen til Windows-telefonerne stopper, og inden for et par måneder fjernes Mobile Pay, WeShare og erhvervsversionen af MobilePay fra platformen. 

Og grunden er hørt før: Der er for få brugere på platformen. 

"Vi er helt nede på, at Windows Mobile og Phone kun har 1,4 procent af markedet, og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbig," siger Peter Kjærgaard, presseansvarlig hos MobilePay til Computerworld. 

"Det handler om, at vi kun har en vis mængde ressourcer til udvikling og med det meget lave antal brugere på Windows-platformen, er det blevet for dyrt at udvikle til," tilføjer han. 

Læs også: Syv år efter lanceringen af Windows Phone er det slut med Lumia: Hvad nu, Microsoft?

Kan I ikke bare lade appen være?

Kan I ikke bare lade appen være i Windows Phone Store, så de få brugere stadig kan bruge den? 

"Jo, det er vi også blevet spurgt om af brugere på Facebook, men det kan vi simpelthen ikke. Vi håndterer folks penge, og derfor skal appen hele tiden være opdateret for at holde den sikker. Samtidig har vi gjort en dyd ud af, at alle uanset platform har de samme funktioner, og det vil vi ikke ændre på," siger Peter Kjærgaard.

MobilePay har i dag 3,5 millioner brugere i Danmark, og det er en af de absolut mest benyttede apps sammen med Facebook og Messenger. 

Når nu så mange benytter appen, har I så ikke et samfundsmæssigt ansvar ved at blive ved med at understøtte selv niché-markederne, så alle kan sende penge til andre? 

"Jo og det synes jeg også, at vi har levet op til. I Norge har Wips - en pendant til Mobile Pay - også netop stoppet supporten af Windows Phones, og det sker også andre steder. Spørgsmålet  er, hvor grænsen går, og vi finder desværre ikke længere sammenhæng mellem udviklingsudgifter og antal brugere," siger Peter Kjærgaard.

MobilePays pr-ansvarlige fortæller også, at der ikke er planer om at udvikle en UWP-app til Windows 10, som også kunne have fungeret til nyere Windows 10-telefoner, men hvis markedet med tiden ændrer sig, kan Mobile Pays planer også. 

Læs også: Microsoft lukker og slukker for Skype på række Windows-enheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere