Danske Bank dropper MobilePay til Windows: Lægges nu i graven

MobilePay vil om et par måneder ikke længere være at finde på Windows Mobile-platformen.

Om et par måneder er det slut med at benytte Windows Phones til at betale med MobilePay.

Danske Bank har meldt ud, at udviklingen af appen til Windows-telefonerne stopper, og inden for et par måneder fjernes Mobile Pay, WeShare og erhvervsversionen af MobilePay fra platformen. 

Og grunden er hørt før: Der er for få brugere på platformen. 

"Vi er helt nede på, at Windows Mobile og Phone kun har 1,4 procent af markedet, og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbig," siger Peter Kjærgaard, presseansvarlig hos MobilePay til Computerworld. 

"Det handler om, at vi kun har en vis mængde ressourcer til udvikling og med det meget lave antal brugere på Windows-platformen, er det blevet for dyrt at udvikle til," tilføjer han. 

Læs også: Syv år efter lanceringen af Windows Phone er det slut med Lumia: Hvad nu, Microsoft?

Kan I ikke bare lade appen være?
Kan I ikke bare lade appen være i Windows Phone Store, så de få brugere stadig kan bruge den? 

"Jo, det er vi også blevet spurgt om af brugere på Facebook, men det kan vi simpelthen ikke. Vi håndterer folks penge, og derfor skal appen hele tiden være opdateret for at holde den sikker. Samtidig har vi gjort en dyd ud af, at alle uanset platform har de samme funktioner, og det vil vi ikke ændre på," siger Peter Kjærgaard.

MobilePay har i dag 3,5 millioner brugere i Danmark, og det er en af de absolut mest benyttede apps sammen med Facebook og Messenger. 

Når nu så mange benytter appen, har I så ikke et samfundsmæssigt ansvar ved at blive ved med at understøtte selv niché-markederne, så alle kan sende penge til andre? 

"Jo og det synes jeg også, at vi har levet op til. I Norge har Wips - en pendant til Mobile Pay - også netop stoppet supporten af Windows Phones, og det sker også andre steder. Spørgsmålet  er, hvor grænsen går, og vi finder desværre ikke længere sammenhæng mellem udviklingsudgifter og antal brugere," siger Peter Kjærgaard.

MobilePays pr-ansvarlige fortæller også, at der ikke er planer om at udvikle en UWP-app til Windows 10, som også kunne have fungeret til nyere Windows 10-telefoner, men hvis markedet med tiden ændrer sig, kan Mobile Pays planer også. 

Læs også: Microsoft lukker og slukker for Skype på række Windows-enheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.