Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

ComputerViews: Der er lagt op til en benhård kamp om de danske erhvervskunder på telemarkedet med GlobalConnects køb af Nianet. Den nye, store spiller vil udfordre et i forvejen presset TDC endnu mere.

ComputerViews: Der er næppe tvivl om, at GlobalConnects køb af Nianet bliver fulgt med stor interesse hos TDC.

Der er nemlig lagt op til en endnu hårdere konkurrence om de danske tele-erhvervskunder, når og hvis GlobalConnect og Nianet smelter sammen.

I forvejen har TDC Erhverv i flere år været under et hårdt pres. Indtjeningen i TDC Erhverv faldt 14,3 procent alene i 2016, mens omsætningen gik tilbage med 10 procent.

TDC har samtidig valgt at sælge datterselskabet TDC Hosting med 300 medarbejdere til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Læs også: Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet

Med andre ord er TDC’s erhvervsforretning skrumpet over de senere år - samtidig med, at selskaber som Nianet og GlobalConnect har haft masser af vækst.

Masser af vækst hos Nianet og GlobalConnect
GlobalConnects opkøb af Nianet kommer efter, at Nianet med 2016-regnskabet leverede det bedste regnskab i selskabets historie.

Nianets omsætning steg i 2016 til næsten 345 millioner kroner fra 297 millioner i 2015.

De 150 Nianet-medarbejdere leverede masser af værdi med et driftsresultat, der steg med 44 procent i forhold til året før til nu 101 millioner kroner. Årets resultat efter skat blev et plus på 18,5 millioner kroner.

TDC har kæmpe-udfordringer med erhvervskunderne: Derfor lider TDC Erhverv

Også GlobalConnect er godt kørende og havde i 2016 en omsætning på 607 millioner kroner.

Her leverede de 260 medarbejdere et driftsresultat på 230 millioner kroner, mens bundlinjen blev et overskud på 38 millioner kroner.

Vil stå bedre i konkurrencen med TDC
Det er kapitalfonden EQT, der i dag ejer GlobalConnect, som har været med til at gøre det muligt at købe Nianet.

“Vi er rigtig glade for at have EQT som ejer, for de er i en vækstcase, og de har stillet kapital til rådighed for os,” fortæller GlobalConnect-direktør Christian Holm Christensen i et interview til Computerworld.

“Det her er noget, vi også har forsøgt at få igennem under tidligere ejerforhold, men det er først nu, at vi har fået kapitalen til det,” siger han.

Læs interviewet: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Christian Holm Christensen fra GlobalConnect lægger heller ikke skjul på, at købet af Nianet skal ruste GlobalConnect til at stå endnu bedre i konkurrencen med TDC.

“Så det er simpelthen for at kunne stå bedre i konkurrencen med TDC, der har en markedsandel på 73 procent. Det er afgørende for vores muligheder fremadrettet,” siger han.

Benhård kamp om de danske erhvervskunder
De produkter og ydelser, der skal konkurreres med er blandt andet fibernetværk, datacentre/hosting, telefoni, outsoucing-ydelser, cloud-services, sikkerhed og andre erhvervsrettede produkter.

Den nye, store spiller, der bliver skabt med GlobalConnects køb af Nianet får et meget omfattende katalog af produkter og services til erhvervskunderne.

Det vigtigste er dog nok næsten, at det nye selskab både får de økonomiske og kompetencemæssige muskler til at lægge arm med TDC.

TDC er dog stadig langt den største spiller på erhvervsmarkedet. Samtidig er TDC over de senere år blevet trimmet som selskab, og TDC har masser af økonomiske og kompetencemæssige muskler til at forsvare sin position på markedet.

Alligevel er der nu lagt op til en vild kamp om de danske erhvervskunder på det danske telemarked.

Læs også:

Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet

TDC har kæmpe-udfordringer med erhvervskunderne: Derfor lider TDC Erhverv

TDC Hosting skifter navn efter frasalg - skal have ny identitet

Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt

Opbrud blandt danske hostingselskaber: Konsolideringen har ramt markedet for fuld styrke

Dansk fiber-komet skovler penge og kunder ind: Sådan er krise blevet vendt til massiv fremgang

Få overblikket: Vidt forskellige resultater hos danske fiberselskaber - flere kæmper med blodrøde bundlinjer

Nianet-direktør efter bedste resultat nogensinde: Sådan får man det bedste ud af sine medarbejdere og sit selskab

Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.