Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Skat får grønt lys til at indhente momsdata fra udlandet / Kræftkontrol brudt sammen i Region Hovedstaden / Potentielle købere sværmer om Nets

Skat får grønt lys til at indhente momsdata fra udlandet. Kræftkontrol brudt sammen i Region Hovedstaden. Potentielle købere sværmer om Nets. Alphabet nedjusterer efter gigantisk EU-bøde. Dansk Xerox-chef stopper. Computerworlds udgivelsesplan i den næste måned

Godmorgen på denne mandag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Skat får grønt lys til at indhente momsdata fra udlandet

Skatterådet giver Skat grønt lys til til at indhente moms-oplysninger fra betalings-tjenester om danskernes handel i udenlandske netbutikker, meddeler Skat.

Det sker med henblik på at tjekke, om de udenlandske netbutikker nu også betaler den danske moms, som de skal.

“Vores ønske er at kontrollere hvilke udenlandske internetbutikker, der har solgt varer eller ydelser til danske forbrugere for at sikre, at Danmark får den korrekte moms,” lyder det fra underdirektør i Skat, Orla Riishede.

Han understreger, at Skat ikke får oplysninger om hvilke personer, der har købt hvad.

Kræftkontrol brudt sammen i Region Hovedstaden

Kontrollen med kræftpatienters tidsplaner er brudt sammen, efter Region Hovedstaden har indført it-system Sundhedsplatformen, skriver Politiken.

Ifølge avisen har regionen mistet overblik og viden over tidsplanerne, selv om regionen har lovet, at der ikke skulle være unødig ventetid.

Avisen skriver, at regionen i de første tre måneder af 2017 kun har registreret 505 forløb, selv om der normalt på tre måneder behandles omkring 1.200 patienter.

Potentielle købere sværmer om Nets

Blot ni måneder efter, at Nets blev børsnoteret, er potentielle købere begyndt at sværme om selskabet.

“Nets kan bekræfte, at selskabet er blevet kontaktet og overvejer sine muligheder. Det er dog på et meget tidligt stadie, og der kan ikke siges noget med sikkerhed om udfaldet,” lyder det i en fondsbørsmeddelelse fra selskabet.

Det sker efter, at Bloomberg sidst i sidste uge skrev, at blandt andet kapitalfonden Hellmann & Friedmann var interesseret i at overtage hele Nets.

Alphabet nedjusterer efter gigantisk EU-bøde

Googles moderselskab, Alphabet, nedjusterer forventningerne til andet kvartal med 2,7 milliarder dollar - 17,6 milliarder kroner - i kølvandet på den kæmpebøde, som selskabet for nogle dage siden fik af EU.

Den kan du læse mere om her: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU.

Google bedyrede umiddelbart efter bøden dog, at selskabet overvejede at anke afgørelsen.

Dansk Xerox-chef stopper

Chefen for den danske Xerox-forretning, Nicolai David Lund, stopper i selskabet efter tre år i spidsen for den danske forretning, der sælger printere og print-løsninger.

Han har været i Xerox, siden 1999, da han var blot 20 år gammel. På hans LinkedIn-profil fremgår det, at han skifter til Kiwi Group 1. august.

GomSpace åbner kontor i Washington

Nordjyske GomSpace åbner kontor i amerikanske Washington, hvor selskabets har ansat amerikaneren Elizabeth Driscoll som direktør.

Det er nordjydernes plan, at den lille afdeling skal have fem ansatte ved årets udgang.

Ideen med GomSpace North America er at komme tættere på aerospace-miljøet i Washington.

“Vi er allerede aktive på det amerikanske marked, men vi vil meget gerne være tættere på udviklingen, da markedet og efterspørgslen vokser kraftigt. Der er et stort aerospace-miljø omkring Washington, og derfor er det et godt udgangspunkt for os, når vi skal rekruttere medarbejdere til det nye kontor

Du kan læse mere om GomSpace her: Nordjysk tech-firma skal fordoble medarbejderstaben efter kæmpeordre: “Det er en banebrydende ordre for hele nanosatellit-branchen.”

Computerworlds udgivelsesplan i den næste måned

I dag begynder sommerferien for alvor, og det tager Computerworld alvorligt. 

Normalt udsender vi nyhedsbreve to gange om dagen - nemlig klokken 11:00 og 16:00 - for at holde dig opdateret, men i hele juli udsender vi kun nyhedsbrev klokken 11:00. Det skyldes, at vi ved, at der i forvejen løber mange mails ind i din mailbakke, og at du sikkert ikke får læst dem alle alligevel.

Du vil dog som sædvanlig kunne følge med på cw.dk, hvor vi løbende vil publicere artikler over hele sommeren - både formiddag og eftermiddag.

Fra 1. august er vi tilbage på fuld damp.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere