Artikel top billede

Morgen-briefing: Skat får grønt lys til at indhente momsdata fra udlandet / Kræftkontrol brudt sammen i Region Hovedstaden / Potentielle købere sværmer om Nets

Skat får grønt lys til at indhente momsdata fra udlandet. Kræftkontrol brudt sammen i Region Hovedstaden. Potentielle købere sværmer om Nets. Alphabet nedjusterer efter gigantisk EU-bøde. Dansk Xerox-chef stopper. Computerworlds udgivelsesplan i den næste måned

Godmorgen på denne mandag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Skat får grønt lys til at indhente momsdata fra udlandet

Skatterådet giver Skat grønt lys til til at indhente moms-oplysninger fra betalings-tjenester om danskernes handel i udenlandske netbutikker, meddeler Skat.

Det sker med henblik på at tjekke, om de udenlandske netbutikker nu også betaler den danske moms, som de skal.

“Vores ønske er at kontrollere hvilke udenlandske internetbutikker, der har solgt varer eller ydelser til danske forbrugere for at sikre, at Danmark får den korrekte moms,” lyder det fra underdirektør i Skat, Orla Riishede.

Han understreger, at Skat ikke får oplysninger om hvilke personer, der har købt hvad.

Kræftkontrol brudt sammen i Region Hovedstaden

Kontrollen med kræftpatienters tidsplaner er brudt sammen, efter Region Hovedstaden har indført it-system Sundhedsplatformen, skriver Politiken.

Ifølge avisen har regionen mistet overblik og viden over tidsplanerne, selv om regionen har lovet, at der ikke skulle være unødig ventetid.

Avisen skriver, at regionen i de første tre måneder af 2017 kun har registreret 505 forløb, selv om der normalt på tre måneder behandles omkring 1.200 patienter.

Potentielle købere sværmer om Nets

Blot ni måneder efter, at Nets blev børsnoteret, er potentielle købere begyndt at sværme om selskabet.

“Nets kan bekræfte, at selskabet er blevet kontaktet og overvejer sine muligheder. Det er dog på et meget tidligt stadie, og der kan ikke siges noget med sikkerhed om udfaldet,” lyder det i en fondsbørsmeddelelse fra selskabet.

Det sker efter, at Bloomberg sidst i sidste uge skrev, at blandt andet kapitalfonden Hellmann & Friedmann var interesseret i at overtage hele Nets.

Alphabet nedjusterer efter gigantisk EU-bøde

Googles moderselskab, Alphabet, nedjusterer forventningerne til andet kvartal med 2,7 milliarder dollar - 17,6 milliarder kroner - i kølvandet på den kæmpebøde, som selskabet for nogle dage siden fik af EU.

Den kan du læse mere om her: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU.

Google bedyrede umiddelbart efter bøden dog, at selskabet overvejede at anke afgørelsen.

Dansk Xerox-chef stopper

Chefen for den danske Xerox-forretning, Nicolai David Lund, stopper i selskabet efter tre år i spidsen for den danske forretning, der sælger printere og print-løsninger.

Han har været i Xerox, siden 1999, da han var blot 20 år gammel. På hans LinkedIn-profil fremgår det, at han skifter til Kiwi Group 1. august.

GomSpace åbner kontor i Washington

Nordjyske GomSpace åbner kontor i amerikanske Washington, hvor selskabets har ansat amerikaneren Elizabeth Driscoll som direktør.

Det er nordjydernes plan, at den lille afdeling skal have fem ansatte ved årets udgang.

Ideen med GomSpace North America er at komme tættere på aerospace-miljøet i Washington.

“Vi er allerede aktive på det amerikanske marked, men vi vil meget gerne være tættere på udviklingen, da markedet og efterspørgslen vokser kraftigt. Der er et stort aerospace-miljø omkring Washington, og derfor er det et godt udgangspunkt for os, når vi skal rekruttere medarbejdere til det nye kontor

Du kan læse mere om GomSpace her: Nordjysk tech-firma skal fordoble medarbejderstaben efter kæmpeordre: “Det er en banebrydende ordre for hele nanosatellit-branchen.”

Computerworlds udgivelsesplan i den næste måned

I dag begynder sommerferien for alvor, og det tager Computerworld alvorligt. 

Normalt udsender vi nyhedsbreve to gange om dagen - nemlig klokken 11:00 og 16:00 - for at holde dig opdateret, men i hele juli udsender vi kun nyhedsbrev klokken 11:00. Det skyldes, at vi ved, at der i forvejen løber mange mails ind i din mailbakke, og at du sikkert ikke får læst dem alle alligevel.

Du vil dog som sædvanlig kunne følge med på cw.dk, hvor vi løbende vil publicere artikler over hele sommeren - både formiddag og eftermiddag.

Fra 1. august er vi tilbage på fuld damp.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.