Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Jyske Bank får hård kritik for dårlig håndtering af it-sikkerhed: Får påbud om at rette ind

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have styr på it-sikkerheden i en lang række kritikpunkter.

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have ordentligt styr på it-sikkerheden i forbindelse med en inspektion af bankens it-sikkerhed i 2016.

Det meddeler Jyske Bank i en udsendt meddelelse,.

Her fremgår det, at banken ikke har ‘etableret tilstrækkelig styring og rapportering’ på it-sikkerhedsområdet, som med andre ord har sejlet.

“Dette har medført risiko for, at direktionen og bestyrelsen ikke i tilstrækkeligt omfang er bekendte med det reelle it-risikobillede. Det er også Finanstilsynets vurdering, at Jyske Bank ikke fuldt ud efterlever lovgivningens krav på it-området, herunder i relation til bankens outsourcing af væsentlige it-aktiviteter,” lyder det fra Finanstilsynet.

Efter besøget fik banken besked på at forbedre styringen af it-sikkerheden og skærpe rapporteringen til ledelsen, ligesom Finanstilsynet krævede, at den løbende kontrol med it-sikkerheden blev bedre.

I meddelelsen fra Finanstilsynet fremgår det endvidere, at Finanstilsynet har påbudt Jyske Bank at leve op til en række ret basale sikkerhedsmæssige krav.

Finanstilsynet forlanger således, at Jyske Bank

- dokumenterer og præciserer it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer en tilstrækkelig metode for risikostyring - blandt andet med bedre dokumentation af sammenhæng mellem risici og sikring.

- formulerer krav til roller inden for it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer ‘tilstrækkelige’ krav til ansvarsplaceringen for it-sikkerheden.

- sørger for at der bliver udarbejdet tilstrækkelige risikovurderinger til, at der kan formuleres beredskabsplaner.

- forbedrer forretningsgange i forbindelse med ‘beredskabskoordineringen i banken og hos væsentlige outsourcing-leverandører.’

- styrker kravene til beredskabsplanerne.

- sikrer, at beredskabsplanerne bliver testet.

- forbedrer rettighedsstyringen til systemer og data og få bedre styr på, hvem der har adgang.

- etablerer ‘tilstrækkelige krav’ til sikkerheds-logning.

- sikrer, at forretningsprocesser i forbindelse med outsourcing følger reglerne.

’Har allerede taget hånd”

Bankdirektør Lei Larsen meddeler ifølge Jyske Bank, at banken ‘i flere tilfælde’ allerede har taget hånd om problematikkerne.

Han skriver, at Finanstilsynet ikke påviste brister i ‘den faktuelle it-sikkerhed,’ men primært ‘påpeger behovet for en øget formalisering og kontrol i forbindelse med bankens identifikation, vurdering og rapportering’ af it-sikkerhedsmæssige issues.

“Vi anerkender, at korrekt håndtering af de påpegede forhold, herunder en professionalisering af samarbejdet med outsourcingpartnere, vil være med til at sikre, at Jyske Bank altid opretholder et højt it-sikkerhedsmæssigt niveau, hvilket har bankens allerhøjeste prioritet,” skriver han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere