Artikel top billede

Efter hård kritik af dårlig cybersikkerhed: Her er svaret fra Mærsk

Petya-angrebet lammede mærsks systemer i hele verden, og en dansk sikkerhedsekspert har kritiseret shipping giganten for ikke have styr på sikkerheden. Her er svaret fra den danske shipping-giant.

”Vi kan bekræfte, at vores maskiner var patchede og beskyttede med antivirus-software, og at informationssikkerhed har en høj prioritet i vores forretning.”

Sidste uges cyberangreb, petya, lammede Mærsks systemer i hele verden på tværs af forretningsenheder, og det fik den danske CEO i sikkerhedsfirmaet Cyberkeel, Lars Jensen, til at rette en skarp kritik mod sikkerhedsniveauet hos det danske shipping-konglomerat.

Det kan du læse mere om her: Dansk CEO i skarp kritik af cybersikkerheden hos Mærsk: Mærsk kan simpelthen ikke have haft et særligt højt niveau af cybersikkerhed"

Lars Jensen, der har en mangeårig fortid hos Mærsk, kritiserede virksomheden for at være for langsomme til at isolere angrebets effekt, og han mener ikke, at Mærsk har været ordentligt forberedt på cyberangreb, siden petya kunne inficere virksomheden på globalt plan.

Mærsk afviser at stille op til interview i sagen, men i et skriftligt svar afviser virksomheden, at man kunne have forberedt sig bedre.

”Denne virus-variant var ny, og derfor opfangede vores antivirus den ikke. Det var det samme for alle organisationer globalt,” skriver Mærsk til Computerworld.

49.000 brugere skal op at køre igen. Det tager lige lidt tid

Lars Jensen roser dog Mærsks evne til hurtigt at aktivere en nødplan og slå over i manuel drift.

Men han kritiserer det faktum, at Mærsk stadigvæk ikke er tilbage til normal drift.

”Der er stadig en lang række havne, der ikke kører normalt, og deres fuldautomatiske havn i Rotterdam, der stort set ikke fungerer. Mærsk har meldt ud, at det hele går fint, men det er en sandhed med meget store modifikationer,” sagde han til Computerworld onsdag.

Den kritik giver Mærsk dog ikke meget for i sit svar og minder om, at det er lettere sagt end gjort at genetablere it-driften i en virksomhed, der har mange tusinde ansatte i 130 forskellige lande.

"For at kunne servicere vores kunder i transport- og logistikforretningen kører vi 1500 forskellige applikationer, der alle sammen skal op at køre igen en efter en i den rigtige rækkefølge til vores 49.000 slutbrugere, der befinder sig 500 forskellige steder. Det tager alt sammen lidt tid, men vi arbejder dedikeret på sagen.”

Læs mere om Petya-angrebet her: FAQ: Her er hvad du skal vide om det kæmpestore Petya-angreb lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere