Artikel top billede

Efter hård kritik af dårlig cybersikkerhed: Her er svaret fra Mærsk

Petya-angrebet lammede mærsks systemer i hele verden, og en dansk sikkerhedsekspert har kritiseret shipping giganten for ikke have styr på sikkerheden. Her er svaret fra den danske shipping-giant.

”Vi kan bekræfte, at vores maskiner var patchede og beskyttede med antivirus-software, og at informationssikkerhed har en høj prioritet i vores forretning.”

Sidste uges cyberangreb, petya, lammede Mærsks systemer i hele verden på tværs af forretningsenheder, og det fik den danske CEO i sikkerhedsfirmaet Cyberkeel, Lars Jensen, til at rette en skarp kritik mod sikkerhedsniveauet hos det danske shipping-konglomerat.

Det kan du læse mere om her: Dansk CEO i skarp kritik af cybersikkerheden hos Mærsk: Mærsk kan simpelthen ikke have haft et særligt højt niveau af cybersikkerhed"

Lars Jensen, der har en mangeårig fortid hos Mærsk, kritiserede virksomheden for at være for langsomme til at isolere angrebets effekt, og han mener ikke, at Mærsk har været ordentligt forberedt på cyberangreb, siden petya kunne inficere virksomheden på globalt plan.

Mærsk afviser at stille op til interview i sagen, men i et skriftligt svar afviser virksomheden, at man kunne have forberedt sig bedre.

”Denne virus-variant var ny, og derfor opfangede vores antivirus den ikke. Det var det samme for alle organisationer globalt,” skriver Mærsk til Computerworld.

49.000 brugere skal op at køre igen. Det tager lige lidt tid

Lars Jensen roser dog Mærsks evne til hurtigt at aktivere en nødplan og slå over i manuel drift.

Men han kritiserer det faktum, at Mærsk stadigvæk ikke er tilbage til normal drift.

”Der er stadig en lang række havne, der ikke kører normalt, og deres fuldautomatiske havn i Rotterdam, der stort set ikke fungerer. Mærsk har meldt ud, at det hele går fint, men det er en sandhed med meget store modifikationer,” sagde han til Computerworld onsdag.

Den kritik giver Mærsk dog ikke meget for i sit svar og minder om, at det er lettere sagt end gjort at genetablere it-driften i en virksomhed, der har mange tusinde ansatte i 130 forskellige lande.

"For at kunne servicere vores kunder i transport- og logistikforretningen kører vi 1500 forskellige applikationer, der alle sammen skal op at køre igen en efter en i den rigtige rækkefølge til vores 49.000 slutbrugere, der befinder sig 500 forskellige steder. Det tager alt sammen lidt tid, men vi arbejder dedikeret på sagen.”

Læs mere om Petya-angrebet her: FAQ: Her er hvad du skal vide om det kæmpestore Petya-angreb lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere