Artikel top billede

Aabenraa håber på at tiltrække flere datacentre: Ny kæmpegrund ligger klar

Apples nye datacenter i Aabenraa har givet den sønderjyske kommune blod på tanden. Ifølge borgmesteren ligger der endnu en stor grund og venter på en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Endnu et datacenter kan være på vej til Aabenraa.

I øjeblikket ligger der en lokalplan klar, der åbner for, at endnu en grund på 132 hektar kan blive taget i  brug af en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Det bekræfter Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) overfor Computerworld.

“Der er to lokalplaner for området, hvor af den ene endnu ikke er taget i brug. Det betyder, at der er mulighed for at der kan blive opført endnu et datacenter, og det er noget, som vi er meget interesserede i at arbejde videre med,” siger han.

Vil udnytte attraktiv placering

Mandag offentliggjorde kommunen, at Apple har opkøbt en datacentergrund på 200 hektar i Rødekro i Aabenraa Kommune. 

Apples grund ligger umiddelbart øst for transformerstationen Kassø, der skal levere strøm til det kommende datacenter.

Apples grund blev udlagt ved en lokalplan, som med stor hast blev vedtaget på et ekstraordinært byrådsmøde torsdag den 6. april i år.

Den anden grund er på 132 hektar og ligger vest for transformationen ved Kassø.

Borgmesteren forklarer, at kommunen hele tiden arbejder aktivt på at tiltrække erhvervsvirksomheder til byen, men at kommunen har fået ekstra blod på tanden, efter at det har vist sig, at transformerstationen giver Aabenraa særdeles gode kort på hånden i kampen om at tiltrække verdens it-giganter. 

“Vi har fået øje for, at vi med transformerstationen ved Kassø har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger. Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” siger Thomas Andresen.

Nærheden til transformerstationer har vist sig at være helt afgørende for, hvor it-giganter vælger at placere datacentre.

Apples datacenter i Folum ved Viborg ligger eksempelvis tæt op af Jævnstrømsstation Tjele, mens Facebooks datacenter ved Odense ligger tæt på transformerstationen i Fraugde øst for Odense.

Læs også: 
Ekspert: Derfor opfører Apple nyt datacenter ved Aabenraa

Apple vil opføre endnu et datacenter i Danmark - skal stå klar i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere