Aabenraa håber på at tiltrække flere datacentre: Ny kæmpegrund ligger klar

Apples nye datacenter i Aabenraa har givet den sønderjyske kommune blod på tanden. Ifølge borgmesteren ligger der endnu en stor grund og venter på en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Endnu et datacenter kan være på vej til Aabenraa.

I øjeblikket ligger der en lokalplan klar, der åbner for, at endnu en grund på 132 hektar kan blive taget i  brug af en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Det bekræfter Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) overfor Computerworld.

“Der er to lokalplaner for området, hvor af den ene endnu ikke er taget i brug. Det betyder, at der er mulighed for at der kan blive opført endnu et datacenter, og det er noget, som vi er meget interesserede i at arbejde videre med,” siger han.

Læs også: Naboer til nyt Apple-datacenter i Aabenraa frygter larm, støj og tung trafik: "Det er jo en katastrofe, og vores huse bliver umulige at sælge"

Vil udnytte attraktiv placering
Mandag offentliggjorde kommunen, at Apple har opkøbt en datacentergrund på 200 hektar i Rødekro i Aabenraa Kommune. 

Apples grund ligger umiddelbart øst for transformerstationen Kassø, der skal levere strøm til det kommende datacenter.

Apples grund blev udlagt ved en lokalplan, som med stor hast blev vedtaget på et ekstraordinært byrådsmøde torsdag den 6. april i år.

Den anden grund er på 132 hektar og ligger vest for transformationen ved Kassø.

Borgmesteren forklarer, at kommunen hele tiden arbejder aktivt på at tiltrække erhvervsvirksomheder til byen, men at kommunen har fået ekstra blod på tanden, efter at det har vist sig, at transformerstationen giver Aabenraa særdeles gode kort på hånden i kampen om at tiltrække verdens it-giganter. 

“Vi har fået øje for, at vi med transformerstationen ved Kassø har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger. Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” siger Thomas Andresen.

Nærheden til transformerstationer har vist sig at være helt afgørende for, hvor it-giganter vælger at placere datacentre.

Apples datacenter i Folum ved Viborg ligger eksempelvis tæt op af Jævnstrømsstation Tjele, mens Facebooks datacenter ved Odense ligger tæt på transformerstationen i Fraugde øst for Odense.

Læs også: 
Ekspert: Derfor opfører Apple nyt datacenter ved Aabenraa

Apple vil opføre endnu et datacenter i Danmark - skal stå klar i 2019

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.