Artikel top billede

Aabenraa håber på at tiltrække flere datacentre: Ny kæmpegrund ligger klar

Apples nye datacenter i Aabenraa har givet den sønderjyske kommune blod på tanden. Ifølge borgmesteren ligger der endnu en stor grund og venter på en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Endnu et datacenter kan være på vej til Aabenraa.

I øjeblikket ligger der en lokalplan klar, der åbner for, at endnu en grund på 132 hektar kan blive taget i  brug af en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Det bekræfter Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) overfor Computerworld.

“Der er to lokalplaner for området, hvor af den ene endnu ikke er taget i brug. Det betyder, at der er mulighed for at der kan blive opført endnu et datacenter, og det er noget, som vi er meget interesserede i at arbejde videre med,” siger han.

Vil udnytte attraktiv placering

Mandag offentliggjorde kommunen, at Apple har opkøbt en datacentergrund på 200 hektar i Rødekro i Aabenraa Kommune. 

Apples grund ligger umiddelbart øst for transformerstationen Kassø, der skal levere strøm til det kommende datacenter.

Apples grund blev udlagt ved en lokalplan, som med stor hast blev vedtaget på et ekstraordinært byrådsmøde torsdag den 6. april i år.

Den anden grund er på 132 hektar og ligger vest for transformationen ved Kassø.

Borgmesteren forklarer, at kommunen hele tiden arbejder aktivt på at tiltrække erhvervsvirksomheder til byen, men at kommunen har fået ekstra blod på tanden, efter at det har vist sig, at transformerstationen giver Aabenraa særdeles gode kort på hånden i kampen om at tiltrække verdens it-giganter. 

“Vi har fået øje for, at vi med transformerstationen ved Kassø har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger. Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” siger Thomas Andresen.

Nærheden til transformerstationer har vist sig at være helt afgørende for, hvor it-giganter vælger at placere datacentre.

Apples datacenter i Folum ved Viborg ligger eksempelvis tæt op af Jævnstrømsstation Tjele, mens Facebooks datacenter ved Odense ligger tæt på transformerstationen i Fraugde øst for Odense.

Læs også: 
Ekspert: Derfor opfører Apple nyt datacenter ved Aabenraa

Apple vil opføre endnu et datacenter i Danmark - skal stå klar i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere