Artikel top billede

Aabenraa håber på at tiltrække flere datacentre: Ny kæmpegrund ligger klar

Apples nye datacenter i Aabenraa har givet den sønderjyske kommune blod på tanden. Ifølge borgmesteren ligger der endnu en stor grund og venter på en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Endnu et datacenter kan være på vej til Aabenraa.

I øjeblikket ligger der en lokalplan klar, der åbner for, at endnu en grund på 132 hektar kan blive taget i  brug af en virksomhed, der ønsker at opføre et datacenter.

Det bekræfter Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) overfor Computerworld.

“Der er to lokalplaner for området, hvor af den ene endnu ikke er taget i brug. Det betyder, at der er mulighed for at der kan blive opført endnu et datacenter, og det er noget, som vi er meget interesserede i at arbejde videre med,” siger han.

Vil udnytte attraktiv placering

Mandag offentliggjorde kommunen, at Apple har opkøbt en datacentergrund på 200 hektar i Rødekro i Aabenraa Kommune. 

Apples grund ligger umiddelbart øst for transformerstationen Kassø, der skal levere strøm til det kommende datacenter.

Apples grund blev udlagt ved en lokalplan, som med stor hast blev vedtaget på et ekstraordinært byrådsmøde torsdag den 6. april i år.

Den anden grund er på 132 hektar og ligger vest for transformationen ved Kassø.

Borgmesteren forklarer, at kommunen hele tiden arbejder aktivt på at tiltrække erhvervsvirksomheder til byen, men at kommunen har fået ekstra blod på tanden, efter at det har vist sig, at transformerstationen giver Aabenraa særdeles gode kort på hånden i kampen om at tiltrække verdens it-giganter. 

“Vi har fået øje for, at vi med transformerstationen ved Kassø har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger. Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” siger Thomas Andresen.

Nærheden til transformerstationer har vist sig at være helt afgørende for, hvor it-giganter vælger at placere datacentre.

Apples datacenter i Folum ved Viborg ligger eksempelvis tæt op af Jævnstrømsstation Tjele, mens Facebooks datacenter ved Odense ligger tæt på transformerstationen i Fraugde øst for Odense.

Læs også: 
Ekspert: Derfor opfører Apple nyt datacenter ved Aabenraa

Apple vil opføre endnu et datacenter i Danmark - skal stå klar i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere