Artikel top billede

Tech-brief: Her er AMD's Ryzen 3 / Forskere 3D-printer fungerende kunstigt hjerte / Ny Audi A8 styres af Nvidia-hardware / Microsoft klar med ny Server 2016 Preview

AMD’s Ryzen 3-processorer leverer quadcore til menigmand, Nvidias nyeste Tegra-chips giver Audi kunstig intelligens og den seneste version af Windows Server er klar i test-version

Det er blevet fredag, og her kommer ugens sidste samling af teknologi-orienterede nyheder inden weekenden.

God ferie til de af jer, der skal ud i sommersolen.

AMD Ryzen 3 slår Intel i3

AMD skyder med hårdt på alle fronter mod Intel, og det seneste ammunition er Ryzen 3. Ryzen 3 er en pendant til Intels i3-processor, men hvor en Core i3-processor kun har to kerner, fordobler AMD antallet på sine Ryzen 3 til fire.

De to nye processorer ved navn Ryzen 3 1200 og Ryzen 3 1300X er begge quadcores med hver fire tråde. Ryzen 3 1200 har en grundhastighed på 3.1GHz og boost på 3,4Ghz og Ryzen 3 1300X på 3,5Ghz til 3,7Ghz.

Begge vil udkomme den 27 juli, men priser er endnu ikke blevet offentliggjort.

Ifølge AMD slår Ryzen 3 1300 X Intels i3-7100 i en lang række benchmark-tests, men tests og benchmarks fra uafhængige medier burde udkomme omkring den 27 juli. 

3D-printet hjerte

Et schweizisk forskerhold har 3D-printet et kunstigt hjerte, som rent faktisk fungerer.

Det skriver Techcrunch.

Normalt er problemet med protese-hjerter, at kroppen ofte afstøder plast og metal-elementer, men det nye 3D-printede hjerte består af bløde materialer med blandt andet hjerteklapper i silikone.

Det er ikke en tro kopi af et hjerte, men tæt på, skriver Techcrunch.

I tests kunne hjertet pumpe vand rundt i et system som var det et kredsløb.

Det er stadig en prototype, og materialerne i hjertet vil ikke holde til mere end tusind slag, før det går i stykker. Det svarer til omkring en halv times brug i menneskekroppen, men at et 3D-printet hjerte overhovedet fungerer, er stadig et gennembrud.

Nvidia lægger hjerne til verdens første level 3 førerløse bil

Audi har sammen med Nvidia annonceret den første bil i verden, der styres af level 3 selvkørende teknologi. Bilen styres af seks af Nvidias processorer med at håndtere blandt andet trafikpropper.

Niveau 3 betyder, at føreren af bilen på bestemte tidspunkter ikke behøver at være opmærksom ved rattet. I dette tilfælde er det, når bilen kører cirka 60 kilometer eller under på en motorvej - i køtrafik - kan bilen tage over og selv køre for bilisten.

En Tesla har "kun" selvkørende teknologi på niveau 2, hvilket betyder, at mens bilen godt selv kan køre på sådanne strækninger, er det stadig lovpligtigt, at føreren af bilen holder øjnene på vejen.

Audi A8 kommer til salg senere på året.

En niveau 4-bil vil selv kunne styre uden menneskelig indblanding.

Microsoft klar med Server 2016 Insider Preview

Microsoft har udsendt sit første Insider Preview af Windows Server 2016 med funktioner fra den kommende September-opdatering.

Det skriver ZDnet.

Det er den første version af Server 2016 som Insider-version, siden Microsoft tidligere på året offentliggjorde, at Server 2016 blev en del af Microsofts beta-program.

Du kan læse mere om her, hvad det nye test-build indeholder. Som med alle andre versioner af Microsofts Insider-versioner, kan der forekomme fejl og mangler i forhold til den færdige version.

Læs også: Test: HTC U 11 er fabelagtig, smuk, hurtig, men oppe imod vilde konkurrenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere