Artikel top billede

Gartner: It-leverandører oversælger kunstig intelligens og skaber betydelig forvirring blandt kunderne

Analysefirmaet Gartner siger i en usædvanlig kritik, at it-leverandører er fuld gang med at give deres produkter en “kunstig intelligens-vask” for at få del i det, som Gartner kalder den største guldfeber i de senere år.

It-leverandørerne er i fuld sving med at oversælge deres produkters features, når det gælder kunstig intelligens (AI). Formålet er at få del i den guldfeber, der lige nu omgiver teknologien, lyder det i en rimelig skarp advarsel fra analysefirmaet Gartner ifølge Computerworlds australske søstermagasin CIO.

Mange leverandører har indkorporeret AI i deres produktstrategier, og det har skabt betydelig forvirring blandt kunderne, lyder det fra Gartner.

“I takt med, at kunstig intelligens når maksimal opmærksomhed fra markedet, er mange it-leverandører optaget af at få deres del af den største guldfeber i de seneste år, “ siger Jim Hare, der er research vice president hos Gartner.

Kunstig intelligens-vask

“AI giver spændende muligheder, men desværre er de fleste it-leverandører kun fokuseret på at fremstille og markedsføre et AI-produkt, i stedet for først at identificere kundernes behov, udnyttelsesmuligheder og forretningsmuligheder,” siger han til CIO-magasinet.

Resultatet er i følge Gartner blevet en “kunstig intelligens-vask” af produkter, hvor leverandører lidt for ukritisk har sat en AI-mærkat på pakken. Lidt på linje med den “grøn teknologi-vask”, og senest en “cloud-vask”, som flere produkter har gennemgået.

Enorm interesse for AI

It-leverandørernes adfærd afspejler den enorme interesse, der er for kunstig intelligens. Alene søgestatistikken på Gartners site er et eksempel og et udtryk for interessen.

I januar 2016 var AI overhovedet ikke blandt de 100 mest søgte termer, men i maj i år var AI den syvende mest søgte.

I følge Gartner er der nu over 1.000 it-leverandører, som enten beskriver sig som AI-leverandører, eller som hævder at udnytte AI i deres produkter. Det gælder både nystartede og etablerede leverandører.

Men kunderne køber ikke påstanden om AI-kapacitet, mener Gartner.

“Jeg vil anbefale en varsom brug af termen AI i markedsførings-materialet, og at man er helt klar i kommunikationen af, hvordan produktet differentierer sig med hensyn til AI i forhold til andre, og hvilke problemer det søger at løse,” siger Jim Hare fra Gartner til CIO-magasinet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.