Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Gartner: It-leverandører oversælger kunstig intelligens og skaber betydelig forvirring blandt kunderne

Analysefirmaet Gartner siger i en usædvanlig kritik, at it-leverandører er fuld gang med at give deres produkter en “kunstig intelligens-vask” for at få del i det, som Gartner kalder den største guldfeber i de senere år.

It-leverandørerne er i fuld sving med at oversælge deres produkters features, når det gælder kunstig intelligens (AI). Formålet er at få del i den guldfeber, der lige nu omgiver teknologien, lyder det i en rimelig skarp advarsel fra analysefirmaet Gartner ifølge Computerworlds australske søstermagasin CIO.

Mange leverandører har indkorporeret AI i deres produktstrategier, og det har skabt betydelig forvirring blandt kunderne, lyder det fra Gartner.

“I takt med, at kunstig intelligens når maksimal opmærksomhed fra markedet, er mange it-leverandører optaget af at få deres del af den største guldfeber i de seneste år, “ siger Jim Hare, der er research vice president hos Gartner.

Kunstig intelligens-vask

“AI giver spændende muligheder, men desværre er de fleste it-leverandører kun fokuseret på at fremstille og markedsføre et AI-produkt, i stedet for først at identificere kundernes behov, udnyttelsesmuligheder og forretningsmuligheder,” siger han til CIO-magasinet.

Resultatet er i følge Gartner blevet en “kunstig intelligens-vask” af produkter, hvor leverandører lidt for ukritisk har sat en AI-mærkat på pakken. Lidt på linje med den “grøn teknologi-vask”, og senest en “cloud-vask”, som flere produkter har gennemgået.

Enorm interesse for AI

It-leverandørernes adfærd afspejler den enorme interesse, der er for kunstig intelligens. Alene søgestatistikken på Gartners site er et eksempel og et udtryk for interessen.

I januar 2016 var AI overhovedet ikke blandt de 100 mest søgte termer, men i maj i år var AI den syvende mest søgte.

I følge Gartner er der nu over 1.000 it-leverandører, som enten beskriver sig som AI-leverandører, eller som hævder at udnytte AI i deres produkter. Det gælder både nystartede og etablerede leverandører.

Men kunderne køber ikke påstanden om AI-kapacitet, mener Gartner.

“Jeg vil anbefale en varsom brug af termen AI i markedsførings-materialet, og at man er helt klar i kommunikationen af, hvordan produktet differentierer sig med hensyn til AI i forhold til andre, og hvilke problemer det søger at løse,” siger Jim Hare fra Gartner til CIO-magasinet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere