Artikel top billede

Slagsmål på Københavns Rådhus om Airbnb: Nu har borgmester fået nok

Nu skal hetzen mod Airbnb stoppe, siger den radikale beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev. Hun mener ikke, at man skal tøjle tjenester som Airbnb. Tværtimod.

København skal være en forgangsby hvad angår deleøkonomi som Airbnb.

Samtidig er det direkte useriøst, at både røde københavnske borgmestre og medier er sådan efter Airbnb-tjenesten i København.

Det mener beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev ifølge Politiken, efter at både Politiken selv, overborgmester Frank Jensen og Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en længere periode har stillet sig kritisk over for tjenesten, der muliggør, at private kan leje et værelse eller lejlighed ud.

Blandt andet har Frank Jensen tidligere meldt ud, at man skal forhindre, at tjenester som Airbnb skal bruges til spekulation og økonomisk gevinst, som vil presse det københavne boligmarked.

“Det, der er ved ved at ske lige nu, er, at det røde flertal på Rådhuset og Politiken skaber en hetz mod Airbnb på et faktuelt forkert grundlag, og det er ikke i orden”, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

“Vi bør omfavne deleøkonomien”

Frank Jensen foreslår blandt andet, at man bør indføre den samme model som i Amsterdam for at undgå, at udlejere spekulerer i udlejning via Airbnb.

Her må man kun leje sin bolig ud i 60 dage om året, hvorefter boligen automatisk fjernes fra Airbnbs tjeneste.

Det kan du læse mere om her: Overborgmester vil have sat en stopper for ubegrænset Airbnb-udlejning i København

Anna Mee Allerslev foreslår i stedet, at København bør omfavne deleøkonomien. 

“I dag er privat overnatning blevet en integreret del af vores rejseform. Mange vil hellere rejse sådan. Deleøkonomi og peer-reviews gør, at vi stoler på hinanden i en grad, som var utænkelig for få år siden. Airbnb bidrager til at åbne København for turister,” siger hun til Politiken.

Læs også: Kender du kun Uber og AirBnB? I Danmark er der over 140 deletjenester - se listen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere