Artikel top billede

Slagsmål på Københavns Rådhus om Airbnb: Nu har borgmester fået nok

Nu skal hetzen mod Airbnb stoppe, siger den radikale beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev. Hun mener ikke, at man skal tøjle tjenester som Airbnb. Tværtimod.

København skal være en forgangsby hvad angår deleøkonomi som Airbnb.

Samtidig er det direkte useriøst, at både røde københavnske borgmestre og medier er sådan efter Airbnb-tjenesten i København.

Det mener beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev ifølge Politiken, efter at både Politiken selv, overborgmester Frank Jensen og Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en længere periode har stillet sig kritisk over for tjenesten, der muliggør, at private kan leje et værelse eller lejlighed ud.

Blandt andet har Frank Jensen tidligere meldt ud, at man skal forhindre, at tjenester som Airbnb skal bruges til spekulation og økonomisk gevinst, som vil presse det københavne boligmarked.

“Det, der er ved ved at ske lige nu, er, at det røde flertal på Rådhuset og Politiken skaber en hetz mod Airbnb på et faktuelt forkert grundlag, og det er ikke i orden”, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

“Vi bør omfavne deleøkonomien”

Frank Jensen foreslår blandt andet, at man bør indføre den samme model som i Amsterdam for at undgå, at udlejere spekulerer i udlejning via Airbnb.

Her må man kun leje sin bolig ud i 60 dage om året, hvorefter boligen automatisk fjernes fra Airbnbs tjeneste.

Det kan du læse mere om her: Overborgmester vil have sat en stopper for ubegrænset Airbnb-udlejning i København

Anna Mee Allerslev foreslår i stedet, at København bør omfavne deleøkonomien. 

“I dag er privat overnatning blevet en integreret del af vores rejseform. Mange vil hellere rejse sådan. Deleøkonomi og peer-reviews gør, at vi stoler på hinanden i en grad, som var utænkelig for få år siden. Airbnb bidrager til at åbne København for turister,” siger hun til Politiken.

Læs også: Kender du kun Uber og AirBnB? I Danmark er der over 140 deletjenester - se listen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere