Artikel top billede

Slagsmål på Københavns Rådhus om Airbnb: Nu har borgmester fået nok

Nu skal hetzen mod Airbnb stoppe, siger den radikale beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev. Hun mener ikke, at man skal tøjle tjenester som Airbnb. Tværtimod.

København skal være en forgangsby hvad angår deleøkonomi som Airbnb.

Samtidig er det direkte useriøst, at både røde københavnske borgmestre og medier er sådan efter Airbnb-tjenesten i København.

Det mener beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev ifølge Politiken, efter at både Politiken selv, overborgmester Frank Jensen og Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en længere periode har stillet sig kritisk over for tjenesten, der muliggør, at private kan leje et værelse eller lejlighed ud.

Blandt andet har Frank Jensen tidligere meldt ud, at man skal forhindre, at tjenester som Airbnb skal bruges til spekulation og økonomisk gevinst, som vil presse det københavne boligmarked.

“Det, der er ved ved at ske lige nu, er, at det røde flertal på Rådhuset og Politiken skaber en hetz mod Airbnb på et faktuelt forkert grundlag, og det er ikke i orden”, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

“Vi bør omfavne deleøkonomien”

Frank Jensen foreslår blandt andet, at man bør indføre den samme model som i Amsterdam for at undgå, at udlejere spekulerer i udlejning via Airbnb.

Her må man kun leje sin bolig ud i 60 dage om året, hvorefter boligen automatisk fjernes fra Airbnbs tjeneste.

Det kan du læse mere om her: Overborgmester vil have sat en stopper for ubegrænset Airbnb-udlejning i København

Anna Mee Allerslev foreslår i stedet, at København bør omfavne deleøkonomien. 

“I dag er privat overnatning blevet en integreret del af vores rejseform. Mange vil hellere rejse sådan. Deleøkonomi og peer-reviews gør, at vi stoler på hinanden i en grad, som var utænkelig for få år siden. Airbnb bidrager til at åbne København for turister,” siger hun til Politiken.

Læs også: Kender du kun Uber og AirBnB? I Danmark er der over 140 deletjenester - se listen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere