Artikel top billede

Slagsmål på Københavns Rådhus om Airbnb: Nu har borgmester fået nok

Nu skal hetzen mod Airbnb stoppe, siger den radikale beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev. Hun mener ikke, at man skal tøjle tjenester som Airbnb. Tværtimod.

København skal være en forgangsby hvad angår deleøkonomi som Airbnb.

Samtidig er det direkte useriøst, at både røde københavnske borgmestre og medier er sådan efter Airbnb-tjenesten i København.

Det mener beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev ifølge Politiken, efter at både Politiken selv, overborgmester Frank Jensen og Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en længere periode har stillet sig kritisk over for tjenesten, der muliggør, at private kan leje et værelse eller lejlighed ud.

Blandt andet har Frank Jensen tidligere meldt ud, at man skal forhindre, at tjenester som Airbnb skal bruges til spekulation og økonomisk gevinst, som vil presse det københavne boligmarked.

“Det, der er ved ved at ske lige nu, er, at det røde flertal på Rådhuset og Politiken skaber en hetz mod Airbnb på et faktuelt forkert grundlag, og det er ikke i orden”, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

“Vi bør omfavne deleøkonomien”

Frank Jensen foreslår blandt andet, at man bør indføre den samme model som i Amsterdam for at undgå, at udlejere spekulerer i udlejning via Airbnb.

Her må man kun leje sin bolig ud i 60 dage om året, hvorefter boligen automatisk fjernes fra Airbnbs tjeneste.

Det kan du læse mere om her: Overborgmester vil have sat en stopper for ubegrænset Airbnb-udlejning i København

Anna Mee Allerslev foreslår i stedet, at København bør omfavne deleøkonomien. 

“I dag er privat overnatning blevet en integreret del af vores rejseform. Mange vil hellere rejse sådan. Deleøkonomi og peer-reviews gør, at vi stoler på hinanden i en grad, som var utænkelig for få år siden. Airbnb bidrager til at åbne København for turister,” siger hun til Politiken.

Læs også: Kender du kun Uber og AirBnB? I Danmark er der over 140 deletjenester - se listen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere