Artikel top billede

Tech-brief: Apple sagsøgt for eksploderende telefon / Lenovo viser fede fremtidsteknologier / Denne telefon fungerer helt uden batteri

Apple sagsøges i USA for et selvantændt batteri i en iPhone, Lenovo er på vej med HoloLens-lignende briller, og så har forskere udviklet en telefon, som kan suge strøm ud af luften omkring sig.

Det blev mandag og tid til endnu en omgang nyheder fra teknologiens verden, hvor vi denne gang starter med en noget eksplosiv historie.

Apple sagsøgt efter iPhone-brand

Eksploderende og brandfarlige telefoner var ellers et Samsung-varemærke sidste efterår, men Apple har også problemer med sine batterier.

I hvert fald har forsikringsselskabet State Farm sammen med en amerikansk kunde sagsøgt Apple, da en ældre iPhone angiveligt havde et defekt batteri og brød i brand.

Det skriver Cnet.com

Søgsmålet lyder, at en iPhone 4S “fejlede” og startede en brand i Xai Thaos hjem i Winsconsin, USA. Undersøgelser peger på, at en indre kortslutning ved telefonens batteri var skyld i branden.

Søgsmålet lyder på i alt 480.000 kroner. Telefonen er over to år gammel, og en iPhone 4S har ifølge Cnet.com ikke været forbundet til en forårsaget brand siden 2011.

Samsung måtte som bekendt tilbagekalde millioner af Note 7-smartphones sidste efterår, da der var en batterifejl i flere registrerede tilfælde. 

Det skal nævnes, at alle telefoner uanset mærke med et indbygget batteri potentielt kan bryde i brand.

Lenovo på vej med HoloLens-lignende briller

Lenovo er mest kendt for sine Thinkpad-maskiner og sammenklappelige og udfoldelige Yoga-computere, men verdens største pc-producent kan mere end det.

Ved et Tech World Innovation-event I New York fremviste Lenovo blandt andet nye augmented reality-headset, der ser ud til at fungere lidt i stil med Microsofts HoloLens.

Ligesom HoloLens behøver Lenovos headset med navnet DaystAR ikke tilsluttes en telefon eller computer. Det ser ikke ud til at afvikle Microsofts Holographic Platform men i stedet Lenovos egen.

Det er stadig et koncept-produkt, så der findes hverken priser eller lanceringsdato. Ved eventet fremviste Lenovo også SmartCast+ - en lille mobil projektor med indbygget højttaler og digital assistent.

Lenovo løftede også sløret for sin kommende kunstige intelligens-persona kaldet Cava, der vil få samme funktioner som Siri, Cortana, Google Assistant og Alexa, som dog først vil fungere i Kina som et pilotprojekt. 

Læs også: Computerworld prøver Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Telefon fungerer helt uden batteri

En gruppe amerikanske forskere fra Washington har udviklet en fungerende mobiltelefon helt uden batteri.

I stedet suger mobiltelefonen strøm ud af lys og radiobølger omkring sig, og den vil i teorien kunne bruges for evigt.

Telefonen kun benytter 3,5 mikrowatt. Det er vitterligt tæt på ingenting. 

Der er dog lang vej til en moderne smartphone. Telefonen kan kun benyttes til opkald, består kun af en printplade med kapacitive knapper og komponenter, og når du skal tale, skal du trykke på en knap.

Du kan høre og se telefonen i videoen herunder.

Også en gruppe engelske forskere fra Surrey forsker i batteriløs teknologi.

De har udviklet en metode for wearables, som kan omdanne statisk ladede partikler fra bevægelse i tøj til elektricitet.

Det kan på længere sigt være med til at give batterifrie og tynde wearables eller "intelligent" tøj.

Og hvis din mandag er rigtig mandag-agtig, så tjek denne video, hvor et af verdens verdens største RC-modelfly af typen Junker JU-52 styrter. Styrtet sker 7 minutter og 30 sekunder inde i videoen.

Der er altid nogle, der har en dårligere mandag end dig selv. 

God mandag.

Læs også: Tech-brief: Microsoft klar med intelligent termostat / Dato for Samsungs Note 8 offentliggjort / Intel stopper al udvikling af wearables
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.