Artikel top billede

Tech-brief: Apple sagsøgt for eksploderende telefon / Lenovo viser fede fremtidsteknologier / Denne telefon fungerer helt uden batteri

Apple sagsøges i USA for et selvantændt batteri i en iPhone, Lenovo er på vej med HoloLens-lignende briller, og så har forskere udviklet en telefon, som kan suge strøm ud af luften omkring sig.

Det blev mandag og tid til endnu en omgang nyheder fra teknologiens verden, hvor vi denne gang starter med en noget eksplosiv historie.

Apple sagsøgt efter iPhone-brand

Eksploderende og brandfarlige telefoner var ellers et Samsung-varemærke sidste efterår, men Apple har også problemer med sine batterier.

I hvert fald har forsikringsselskabet State Farm sammen med en amerikansk kunde sagsøgt Apple, da en ældre iPhone angiveligt havde et defekt batteri og brød i brand.

Det skriver Cnet.com

Søgsmålet lyder, at en iPhone 4S “fejlede” og startede en brand i Xai Thaos hjem i Winsconsin, USA. Undersøgelser peger på, at en indre kortslutning ved telefonens batteri var skyld i branden.

Søgsmålet lyder på i alt 480.000 kroner. Telefonen er over to år gammel, og en iPhone 4S har ifølge Cnet.com ikke været forbundet til en forårsaget brand siden 2011.

Samsung måtte som bekendt tilbagekalde millioner af Note 7-smartphones sidste efterår, da der var en batterifejl i flere registrerede tilfælde. 

Det skal nævnes, at alle telefoner uanset mærke med et indbygget batteri potentielt kan bryde i brand.

Lenovo på vej med HoloLens-lignende briller

Lenovo er mest kendt for sine Thinkpad-maskiner og sammenklappelige og udfoldelige Yoga-computere, men verdens største pc-producent kan mere end det.

Ved et Tech World Innovation-event I New York fremviste Lenovo blandt andet nye augmented reality-headset, der ser ud til at fungere lidt i stil med Microsofts HoloLens.

Ligesom HoloLens behøver Lenovos headset med navnet DaystAR ikke tilsluttes en telefon eller computer. Det ser ikke ud til at afvikle Microsofts Holographic Platform men i stedet Lenovos egen.

Det er stadig et koncept-produkt, så der findes hverken priser eller lanceringsdato. Ved eventet fremviste Lenovo også SmartCast+ - en lille mobil projektor med indbygget højttaler og digital assistent.

Lenovo løftede også sløret for sin kommende kunstige intelligens-persona kaldet Cava, der vil få samme funktioner som Siri, Cortana, Google Assistant og Alexa, som dog først vil fungere i Kina som et pilotprojekt. 

Læs også: Computerworld prøver Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Telefon fungerer helt uden batteri

En gruppe amerikanske forskere fra Washington har udviklet en fungerende mobiltelefon helt uden batteri.

I stedet suger mobiltelefonen strøm ud af lys og radiobølger omkring sig, og den vil i teorien kunne bruges for evigt.

Telefonen kun benytter 3,5 mikrowatt. Det er vitterligt tæt på ingenting. 

Der er dog lang vej til en moderne smartphone. Telefonen kan kun benyttes til opkald, består kun af en printplade med kapacitive knapper og komponenter, og når du skal tale, skal du trykke på en knap.

Du kan høre og se telefonen i videoen herunder.

Også en gruppe engelske forskere fra Surrey forsker i batteriløs teknologi.

De har udviklet en metode for wearables, som kan omdanne statisk ladede partikler fra bevægelse i tøj til elektricitet.

Det kan på længere sigt være med til at give batterifrie og tynde wearables eller "intelligent" tøj.

Og hvis din mandag er rigtig mandag-agtig, så tjek denne video, hvor et af verdens verdens største RC-modelfly af typen Junker JU-52 styrter. Styrtet sker 7 minutter og 30 sekunder inde i videoen.

Der er altid nogle, der har en dårligere mandag end dig selv. 

God mandag.

Læs også: Tech-brief: Microsoft klar med intelligent termostat / Dato for Samsungs Note 8 offentliggjort / Intel stopper al udvikling af wearables
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere