Artikel top billede

Tech-brief: Microsoft klar med intelligent termostat / Dato for Samsungs Note 8 offentliggjort / Intel stopper al udvikling af wearables

Microsoft indgår stort samarbejde og udfordrer Google med intelligent termostat, Samsungs forhåbentlig eksplosionsfrie Note 8 er på vej og Intel stopper stor drøm om wearables.

Så blev det fredag, og vi er klar med tech-orienterede nyheder.

Cortana-styret termostat

Microsoft tror på sin drøm om den intelligente assistent Cortanas verdensherredømme, og nu rykker Cortana ind i hjemmets infrastruktur.

It-giganten har samarbejdet med den amerikanske Johnson Controls for at udvikle GLAS, som er en smart termostat til at styre hjemmets varmeanlæg, klimaanlæg og tilhørende informationer.

GLAS er bygget på Microsofts Windows 10 IoT Core og har indbygget Cortana, der intelligent kan hjælpe dig med at bestemme temperatur og besvare spørgsmål.

Microsoft åbnede for tredjeparts-brug af Cortana sidste år, hvilket ud over GLAS har resulteret i en Cortana-højttaler fra Harman Kardon.

Der er endnu hverken priser eller dato for lanceringen af GLAS, og Cortana virker endnu ikke på dansk. Dog er det stadig interessant at se, hvordan Microsoft og andre it-giganter forsøger at flette AI-elementer ind i så mange dagligdagssituationer som muligt.

Samsung Note 8-dato offentliggjort

Den 23. august kommer en ny toptelefon fra Samsung.

Det sydkoreanske selskab har via sociale medier offentliggjort datoen for sin næste “unpacked”-event, hvilket traditionen tro betyder ny hardware.

At dømme ud fra invitationen, er det med garanti den næste Note-telefon. Sidste år trak Note 7 store overskrifter, da den havde en ærgerlig tendens til at bryde i brand.

Læs her: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Telefonen forventes at få samme type skærm, der dækker næsten hele fronten på telefonen, og selvfølgelig også en stylus til at tegne direkte på skærmen, der har gjort Note-serien velkendt.

Computerworld dækker lanceringen af Note 8 til august.

Intel stopper storstilet wearable-drøm

Intel havde tidligere store planer om wearables og fitness-trackere, men det ser ud til, at det er slut nu.

Ifølge CNBC har Intel fuldstændig stoppet udviklingen af egne wearables og fitness-relaterede produkter for to uger siden.

Intel købte blandt andet wearables-selskabet Basis for 100 millioner dollars tilbage i 2014, men i november sidste år nedlagde Intel 80 procent af stillingerne i Basis.

I stedet vil Intel ifølge CNBC i langt højere grad fokusere på kunstig intelligens og Augmented Reality.

Læs også: Danmark er et Apple-land: Sidder benhårdt på mobiltrafik og websurfing




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere