Artikel top billede

(Foto: Vladimir_Timofeev / Vladimir_Timofeev)

Markedseksplosion på vej: Cloud og Software as a Service står foran vild vækst

Vanvittig vækst og en historisk milepæl. Det byder de kommende fem år markedet for cloud og SaaS, viser undersøgelse.

It-verdens svar på et staldtip vil være, at man skal holde øje med virksomheder, der beskæftiger sig med enten cloud eller Saas - som kan være eksempelvis regnskabsprogrammer, det er muligt at tilgå på internettet i stedet for at have det installeret på computeren.

Sådan lyder forudsigelsen fra Synergy Research Group, skriver Reseller News

Undersøgelsen finder, at at salget indenfor netop denne del af industrien i de kommende fem år vil stige med utrolige 29 procent.  

"Alt imens markedet for cloud opnår massiv udbreddelse, vil vi se, at vækstraterne vil falde, men vores seneste prognose viser, at vi de kommende fem år fortsat vil se robust vækst," siger John Dinsdale, der er chefanalytiker i Synergy Research Group.

Historisk milepæl

Alt imens væksten tordner inden for cloud og SaaS, så vil markedet runde en milepæl. 

Frem mod det mytiske år 2020, hvor alt i denne verden virker til at skulle ske, kommer vi nemlig også til at runde en markant milepæl, når markedet for cloud og SaaS runder 1.275 millarder kroner - altså mere en billion kroner. 

Det kommer i følge rapporten til at ske alt imens blandt andet markedet for hardware og software til virksomheders datacentre vil dykke. Netop dykket her kommer som en naturlig konsekvens af, at den anden del af markedet stiger. 

Begge dele afspejler nemlig, at markedets kunder bevæger sig væk fra at have deres eget og istedet fokuserer mere på at flytte mere op i skyen.

Rammer USA til sidst

I følge undersøgelsen skal man dog ikke forstå det sådan, at gennembruddet kommer til at ske synkront over hele verden. 

Prognosen viser dog, at Europa kommer ind på en andenplads på listen over, hvor det kommer til at gå hurtigst. 

Det er dog i Asien, at det kommer til at gå aller hurtigst, mens man i Nordamerika vil få sidst del i den voldsomme vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere