Artikel top billede

(Foto: Vladimir_Timofeev / Vladimir_Timofeev)

Markedseksplosion på vej: Cloud og Software as a Service står foran vild vækst

Vanvittig vækst og en historisk milepæl. Det byder de kommende fem år markedet for cloud og SaaS, viser undersøgelse.

It-verdens svar på et staldtip vil være, at man skal holde øje med virksomheder, der beskæftiger sig med enten cloud eller Saas - som kan være eksempelvis regnskabsprogrammer, det er muligt at tilgå på internettet i stedet for at have det installeret på computeren.

Sådan lyder forudsigelsen fra Synergy Research Group, skriver Reseller News

Undersøgelsen finder, at at salget indenfor netop denne del af industrien i de kommende fem år vil stige med utrolige 29 procent.  

"Alt imens markedet for cloud opnår massiv udbreddelse, vil vi se, at vækstraterne vil falde, men vores seneste prognose viser, at vi de kommende fem år fortsat vil se robust vækst," siger John Dinsdale, der er chefanalytiker i Synergy Research Group.

Historisk milepæl

Alt imens væksten tordner inden for cloud og SaaS, så vil markedet runde en milepæl. 

Frem mod det mytiske år 2020, hvor alt i denne verden virker til at skulle ske, kommer vi nemlig også til at runde en markant milepæl, når markedet for cloud og SaaS runder 1.275 millarder kroner - altså mere en billion kroner. 

Det kommer i følge rapporten til at ske alt imens blandt andet markedet for hardware og software til virksomheders datacentre vil dykke. Netop dykket her kommer som en naturlig konsekvens af, at den anden del af markedet stiger. 

Begge dele afspejler nemlig, at markedets kunder bevæger sig væk fra at have deres eget og istedet fokuserer mere på at flytte mere op i skyen.

Rammer USA til sidst

I følge undersøgelsen skal man dog ikke forstå det sådan, at gennembruddet kommer til at ske synkront over hele verden. 

Prognosen viser dog, at Europa kommer ind på en andenplads på listen over, hvor det kommer til at gå hurtigst. 

Det er dog i Asien, at det kommer til at gå aller hurtigst, mens man i Nordamerika vil få sidst del i den voldsomme vækst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere