Artikel top billede

Markedseksplosion på vej: Cloud og Software as a Service står foran vild vækst

Vanvittig vækst og en historisk milepæl. Det byder de kommende fem år markedet for cloud og SaaS, viser undersøgelse.

It-verdens svar på et staldtip vil være, at man skal holde øje med virksomheder, der beskæftiger sig med enten cloud eller Saas - som kan være eksempelvis regnskabsprogrammer, det er muligt at tilgå på internettet i stedet for at have det installeret på computeren.

Sådan lyder forudsigelsen fra Synergy Research Group, skriver Reseller News

Undersøgelsen finder, at at salget indenfor netop denne del af industrien i de kommende fem år vil stige med utrolige 29 procent.  

"Alt imens markedet for cloud opnår massiv udbreddelse, vil vi se, at vækstraterne vil falde, men vores seneste prognose viser, at vi de kommende fem år fortsat vil se robust vækst," siger John Dinsdale, der er chefanalytiker i Synergy Research Group.

Historisk milepæl

Alt imens væksten tordner inden for cloud og SaaS, så vil markedet runde en milepæl. 

Frem mod det mytiske år 2020, hvor alt i denne verden virker til at skulle ske, kommer vi nemlig også til at runde en markant milepæl, når markedet for cloud og SaaS runder 1.275 millarder kroner - altså mere en billion kroner. 

Det kommer i følge rapporten til at ske alt imens blandt andet markedet for hardware og software til virksomheders datacentre vil dykke. Netop dykket her kommer som en naturlig konsekvens af, at den anden del af markedet stiger. 

Begge dele afspejler nemlig, at markedets kunder bevæger sig væk fra at have deres eget og istedet fokuserer mere på at flytte mere op i skyen.

Rammer USA til sidst

I følge undersøgelsen skal man dog ikke forstå det sådan, at gennembruddet kommer til at ske synkront over hele verden. 

Prognosen viser dog, at Europa kommer ind på en andenplads på listen over, hvor det kommer til at gå hurtigst. 

Det er dog i Asien, at det kommer til at gå aller hurtigst, mens man i Nordamerika vil få sidst del i den voldsomme vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere