Artikel top billede

Dramatisk udvikling: Den svenske it-skandale kan koste tre ministre posten

Opdateres: Oppositionen i Sverige har netop på et pressemøde forlangt, at tre fremtrædende ministre skal miste jobbet som følge af den omfattende it-skandale, der har ramt landet. Nu skal parlamentet stemme om en mistillidsdagsorden.

Opdateres: Oppositionen i Sverige kræver nu, at tre ministre i den socialdemokratiske svenske regering går af som følge af den it-skandale, der betyder, at fortrolige persondata, hemmelige identiteter og følsommme oplysninger om svensk infrastruktur er kompromitteret.

Det kom frem på et pressemøde i dag klokken 9, som netop er afsluttet.

Det drejer sig om infrastrukturminister Anna Johansson, indenrigsminister Anders Ygeman og forsvarsminister Peter Hultqvist.

Kritikken har især været hård af indenrigsministeren og forsvarsministeren for ikke at underrette hverken statsminister Stefan Löfven eller det svenske parlament om sikkerhedsbruddet, selv om de begge har indrømmet at kende til sagen siden foråret 2016.

Sagen skal afgøres ved en afstemning i det svenske parlament om en mistillidsdagsorden, som oppositionen vil fremsætte. Der kræves simpelt flertal for at vedtage en mistillidsdagsorden.

Det svenske parlament vil blive indkaldt til en afstemning om dagsordenen, som efter reglerne skal foregå inden for 10 dage.

Det er aldrig tidligere sket i svensk historie at tre ministre er genstand for en mistillidsdagsorden samtidig.

Svensk-kyndige kan læse mere her: https://www.svd.se/alliansen-vi-riktar-misstroende-mot-tre-ministrar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere