Artikel top billede

Dramatisk udvikling: Den svenske it-skandale kan koste tre ministre posten

Opdateres: Oppositionen i Sverige har netop på et pressemøde forlangt, at tre fremtrædende ministre skal miste jobbet som følge af den omfattende it-skandale, der har ramt landet. Nu skal parlamentet stemme om en mistillidsdagsorden.

Opdateres: Oppositionen i Sverige kræver nu, at tre ministre i den socialdemokratiske svenske regering går af som følge af den it-skandale, der betyder, at fortrolige persondata, hemmelige identiteter og følsommme oplysninger om svensk infrastruktur er kompromitteret.

Det kom frem på et pressemøde i dag klokken 9, som netop er afsluttet.

Det drejer sig om infrastrukturminister Anna Johansson, indenrigsminister Anders Ygeman og forsvarsminister Peter Hultqvist.

Kritikken har især været hård af indenrigsministeren og forsvarsministeren for ikke at underrette hverken statsminister Stefan Löfven eller det svenske parlament om sikkerhedsbruddet, selv om de begge har indrømmet at kende til sagen siden foråret 2016.

Sagen skal afgøres ved en afstemning i det svenske parlament om en mistillidsdagsorden, som oppositionen vil fremsætte. Der kræves simpelt flertal for at vedtage en mistillidsdagsorden.

Det svenske parlament vil blive indkaldt til en afstemning om dagsordenen, som efter reglerne skal foregå inden for 10 dage.

Det er aldrig tidligere sket i svensk historie at tre ministre er genstand for en mistillidsdagsorden samtidig.

Svensk-kyndige kan læse mere her: https://www.svd.se/alliansen-vi-riktar-misstroende-mot-tre-ministrar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere