Artikel top billede

Dramatisk udvikling: Den svenske it-skandale kan koste tre ministre posten

Opdateres: Oppositionen i Sverige har netop på et pressemøde forlangt, at tre fremtrædende ministre skal miste jobbet som følge af den omfattende it-skandale, der har ramt landet. Nu skal parlamentet stemme om en mistillidsdagsorden.

Opdateres: Oppositionen i Sverige kræver nu, at tre ministre i den socialdemokratiske svenske regering går af som følge af den it-skandale, der betyder, at fortrolige persondata, hemmelige identiteter og følsommme oplysninger om svensk infrastruktur er kompromitteret.

Det kom frem på et pressemøde i dag klokken 9, som netop er afsluttet.

Det drejer sig om infrastrukturminister Anna Johansson, indenrigsminister Anders Ygeman og forsvarsminister Peter Hultqvist.

Kritikken har især været hård af indenrigsministeren og forsvarsministeren for ikke at underrette hverken statsminister Stefan Löfven eller det svenske parlament om sikkerhedsbruddet, selv om de begge har indrømmet at kende til sagen siden foråret 2016.

Sagen skal afgøres ved en afstemning i det svenske parlament om en mistillidsdagsorden, som oppositionen vil fremsætte. Der kræves simpelt flertal for at vedtage en mistillidsdagsorden.

Det svenske parlament vil blive indkaldt til en afstemning om dagsordenen, som efter reglerne skal foregå inden for 10 dage.

Det er aldrig tidligere sket i svensk historie at tre ministre er genstand for en mistillidsdagsorden samtidig.

Svensk-kyndige kan læse mere her: https://www.svd.se/alliansen-vi-riktar-misstroende-mot-tre-ministrar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere