Artikel top billede

Dramatisk udvikling: Den svenske it-skandale kan koste tre ministre posten

Opdateres: Oppositionen i Sverige har netop på et pressemøde forlangt, at tre fremtrædende ministre skal miste jobbet som følge af den omfattende it-skandale, der har ramt landet. Nu skal parlamentet stemme om en mistillidsdagsorden.

Opdateres: Oppositionen i Sverige kræver nu, at tre ministre i den socialdemokratiske svenske regering går af som følge af den it-skandale, der betyder, at fortrolige persondata, hemmelige identiteter og følsommme oplysninger om svensk infrastruktur er kompromitteret.

Det kom frem på et pressemøde i dag klokken 9, som netop er afsluttet.

Det drejer sig om infrastrukturminister Anna Johansson, indenrigsminister Anders Ygeman og forsvarsminister Peter Hultqvist.

Kritikken har især været hård af indenrigsministeren og forsvarsministeren for ikke at underrette hverken statsminister Stefan Löfven eller det svenske parlament om sikkerhedsbruddet, selv om de begge har indrømmet at kende til sagen siden foråret 2016.

Sagen skal afgøres ved en afstemning i det svenske parlament om en mistillidsdagsorden, som oppositionen vil fremsætte. Der kræves simpelt flertal for at vedtage en mistillidsdagsorden.

Det svenske parlament vil blive indkaldt til en afstemning om dagsordenen, som efter reglerne skal foregå inden for 10 dage.

Det er aldrig tidligere sket i svensk historie at tre ministre er genstand for en mistillidsdagsorden samtidig.

Svensk-kyndige kan læse mere her: https://www.svd.se/alliansen-vi-riktar-misstroende-mot-tre-ministrar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere