Artikel top billede

Morgen-briefing: Apple får dobbeltstraf for patentfusk / Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark / Facebooks omsætning slår rekord

Apple får dobbeltstraf for patentfusk. Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark. Facebooks omsætning slår rekord

Godmorgen. Computerworld byder på en lille samling it-nyheder til at komme igang på. Velbekomme.

Apple får dobbeltstraf for patentfusk

Apple har krænket et patent, som ejes af University of Wisconsin-Madison, og det koster nu techgiganten en bøde på 3,2 milliarder kroner, skriver Finans med BBC som kilde.

Det er anden gang, at sagen om patentet kører i retten. Første gang var i 2015, og der blev Apple idømt en bøde på 1,5 milliarder kroner.

Den mere end fordoblede bøde skyldes, at Apple ikke har rettet ind efter den første dom i sagen. Apple skulle have ændret sine produkter, trukket dem tilbage fra markedet eller have indgået en aftale med universitetet, men intet af det skete.

Sagen drejer sig om en patenteret teknologi, som Apple brugte i sine A7- og A8-chips. Oprindelig have universitetet krævet en erstatning på 5,5 milliarder kroner.

Apple har appelleret afgørelsen.

Apple og universitetet har i øvrigt en anden og nyere patentsag kørende, som på grund af den aktuelle sag ligger stille. Det drejer sig om et patent på en teknologi, som gør det muligt at styre forbruget af kræfter i en smartphone. Patentet indgår i Apples A9-chip, som blandt andet bruges i Iphone 6S, skriver Finans.

Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark

Danske kriminelle har blandt andet købt eller solgt hackersoftware på to handelsplatforme på det, man kalder “the dark web” - altså den del af nettet, hvor der surfing kræver helt særlig software, der som udgangspunkt sikrer brugernes anonymitet.

De danske kriminelle er blevet afsløret i en aktion, som europæisk og amerikansk politi har kørt i fællesskab. Aktionen omfattede to af de største handelsplatforme på det mørke net kaldet Alphabay og Hansa, som nu begge er lukket ned.

Dansk politi har modtaget oplysninger i sagen, som politiet nu skal arbejde videre med, bekræfter vicepolitiinspektør Niels Denny Sørensen, operativ chef i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3 til Finans.

Facebooks omsætning slår rekord

Facebooks seneste kvartalsregnskab beretter om en omsætning på 59,3 milliarder kroner og et overskud på 24,8 milliarder kroner.

Det er ny rekord for selskabet, skriver Finans. Omsætningen er vokset med 45 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og overskuddet er vokset med imponerende 71 procent.

Stort set al indtjening kommer fra reklamer, og ifølge Finans kommer en meget stor del fra mobile enheder.

To milliarder mennesker bruger nu Facebook mindst en gang om måneden, og 1,3 milliarder logger på dagligt. Facebook-aktien er steget 44 procent siden årsskiftet, skriver Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.