Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple får dobbeltstraf for patentfusk / Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark / Facebooks omsætning slår rekord

Apple får dobbeltstraf for patentfusk. Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark. Facebooks omsætning slår rekord

Godmorgen. Computerworld byder på en lille samling it-nyheder til at komme igang på. Velbekomme.

Apple får dobbeltstraf for patentfusk

Apple har krænket et patent, som ejes af University of Wisconsin-Madison, og det koster nu techgiganten en bøde på 3,2 milliarder kroner, skriver Finans med BBC som kilde.

Det er anden gang, at sagen om patentet kører i retten. Første gang var i 2015, og der blev Apple idømt en bøde på 1,5 milliarder kroner.

Den mere end fordoblede bøde skyldes, at Apple ikke har rettet ind efter den første dom i sagen. Apple skulle have ændret sine produkter, trukket dem tilbage fra markedet eller have indgået en aftale med universitetet, men intet af det skete.

Sagen drejer sig om en patenteret teknologi, som Apple brugte i sine A7- og A8-chips. Oprindelig have universitetet krævet en erstatning på 5,5 milliarder kroner.

Apple har appelleret afgørelsen.

Apple og universitetet har i øvrigt en anden og nyere patentsag kørende, som på grund af den aktuelle sag ligger stille. Det drejer sig om et patent på en teknologi, som gør det muligt at styre forbruget af kræfter i en smartphone. Patentet indgår i Apples A9-chip, som blandt andet bruges i Iphone 6S, skriver Finans.

Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark

Danske kriminelle har blandt andet købt eller solgt hackersoftware på to handelsplatforme på det, man kalder “the dark web” - altså den del af nettet, hvor der surfing kræver helt særlig software, der som udgangspunkt sikrer brugernes anonymitet.

De danske kriminelle er blevet afsløret i en aktion, som europæisk og amerikansk politi har kørt i fællesskab. Aktionen omfattede to af de største handelsplatforme på det mørke net kaldet Alphabay og Hansa, som nu begge er lukket ned.

Dansk politi har modtaget oplysninger i sagen, som politiet nu skal arbejde videre med, bekræfter vicepolitiinspektør Niels Denny Sørensen, operativ chef i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3 til Finans.

Facebooks omsætning slår rekord

Facebooks seneste kvartalsregnskab beretter om en omsætning på 59,3 milliarder kroner og et overskud på 24,8 milliarder kroner.

Det er ny rekord for selskabet, skriver Finans. Omsætningen er vokset med 45 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og overskuddet er vokset med imponerende 71 procent.

Stort set al indtjening kommer fra reklamer, og ifølge Finans kommer en meget stor del fra mobile enheder.

To milliarder mennesker bruger nu Facebook mindst en gang om måneden, og 1,3 milliarder logger på dagligt. Facebook-aktien er steget 44 procent siden årsskiftet, skriver Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere