Artikel top billede

Microsoft giver den fuld gas med Linux-satsning - fjerner beta-stempel fra vigtig funktion i Windows 10

Windows Subsystem for Linux, der blandt andet gør det let at afvikle Ubuntu direkte fra skrivebordet i Windows 10, er snart ikke længere i beta - og Microsoft er klar til at give den fuld gas med Linux-understøttelsen.

Som vi skrev tidligere denne sommer, har Windows Insiders nu mulighed for at hente forskellige Linux-distristributioner, eksempelvis Ubuntu, via Microsofts egen app-butik og afvikle open source-systemet direkte fra Windows-skrivebordet.

Det er muligt via Windows Subsystem for Linux (WSL), der indtil nu har været en beta-funktion i Microsofts Windows 10.

Allerede i efteråret forsvinder beta-stemplet dog, så også de helt almindelige Windows-brugere får adgang til at udnytte open source-mulighederne.

Det meddeler Microsoft i et blogindlæg.

“Vi er glade for at kunne fortælle, at med Windows 10 Fall Creators Update (FCU), der står til at udkomme i efteråret 2017, vil Windows Subsystem for Linux (WSL) ikke længere være en beta-funktion og vil blive en fuldt ud supporteret Windows-funktion.”

“Early adopters i Windows Insider programmet vil bemærke, at WSL ikke længere er markeret som en beta-funktion med Insider build 16251,” skriver Microsoft.

It-gigantens understøttelse af Linux-løsningerne er med til at understrege, at det i dén grad er 'det nye Microsoft', som i langt højere grad end tidligere forsøger at omfavne alt og alle i it-industrien - herunder altså eksempelvis også et system som Ubuntu.

“Fjernelsen af beta-stemplet vil resultere i en fortsat forbedring af produkt-kvalitet over tid, og det demonstrerer vores fortsatte commitment til at gøre Windows til en fantastisk platform, som du kan køre dine Linux-værktøjer på,” lyder det i Microsofts blogindlæg.

Læs også:

Ubuntu kommer til Windows 10

iTunes, Ubuntu og SUSE Linux kan snart hentes i Windows Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere