Artikel top billede

Microsoft giver den fuld gas med Linux-satsning - fjerner beta-stempel fra vigtig funktion i Windows 10

Windows Subsystem for Linux, der blandt andet gør det let at afvikle Ubuntu direkte fra skrivebordet i Windows 10, er snart ikke længere i beta - og Microsoft er klar til at give den fuld gas med Linux-understøttelsen.

Som vi skrev tidligere denne sommer, har Windows Insiders nu mulighed for at hente forskellige Linux-distristributioner, eksempelvis Ubuntu, via Microsofts egen app-butik og afvikle open source-systemet direkte fra Windows-skrivebordet.

Det er muligt via Windows Subsystem for Linux (WSL), der indtil nu har været en beta-funktion i Microsofts Windows 10.

Allerede i efteråret forsvinder beta-stemplet dog, så også de helt almindelige Windows-brugere får adgang til at udnytte open source-mulighederne.

Det meddeler Microsoft i et blogindlæg.

“Vi er glade for at kunne fortælle, at med Windows 10 Fall Creators Update (FCU), der står til at udkomme i efteråret 2017, vil Windows Subsystem for Linux (WSL) ikke længere være en beta-funktion og vil blive en fuldt ud supporteret Windows-funktion.”

“Early adopters i Windows Insider programmet vil bemærke, at WSL ikke længere er markeret som en beta-funktion med Insider build 16251,” skriver Microsoft.

It-gigantens understøttelse af Linux-løsningerne er med til at understrege, at det i dén grad er 'det nye Microsoft', som i langt højere grad end tidligere forsøger at omfavne alt og alle i it-industrien - herunder altså eksempelvis også et system som Ubuntu.

“Fjernelsen af beta-stemplet vil resultere i en fortsat forbedring af produkt-kvalitet over tid, og det demonstrerer vores fortsatte commitment til at gøre Windows til en fantastisk platform, som du kan køre dine Linux-værktøjer på,” lyder det i Microsofts blogindlæg.

Læs også:

Ubuntu kommer til Windows 10

iTunes, Ubuntu og SUSE Linux kan snart hentes i Windows Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere