Artikel top billede

Ny smart funktion i Word - snart læser softwaren automatisk teksten højt for dig

Microsoft er på trapperne med ny smart funktion i Word, der gør det muligt at få teksten læst op.

Selvom Word fra Microsoft efterhånden har 35 år på bagen, er der stadig plads til forbedringer.

Med en ny bølge af opdateringer til Office 365-brugerne kommer også en af de mere interessante nye funktioner til Word - at softwaren kan læse teksten højt for brugeren.

Det er funktionen 'Read Aloud', som i nogen tid har været forbeholdt Windows Insiders, der nu snart bliver bredt tilgængelig.

Det meddeler Microsoft i et blogindlæg.

“Denne nye opdatering betyder, at dit dokument kan blive læst op for dig, mens teksten samtidig markeres - direkte i dit workflow.”

“Det gør det lettere at finde og rette fejl, mens du skriver, og det forbedrer læse- og redigerings-præcisionen for alle, særligt brugere med indlæringsvanskeligheder som ordblindhed,“ skriver Microsoft.

Read Aloud findes til Word på Windows-computere for Office Insidere i øjeblikket, men bliver tilgængelig for alle brugere senere i år, lyder det fra selskabet.

Desværre ser det ud fra Microsofts support-side ud til, at der i første omgang ikke vil være mulighed for at få teksten læst på på dansk.

De understøttede sprog tæller blandt andre Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk og Kinesisk.

Læs også:

Microsoft løfter sløret for 'Microsoft 365': "Vi står over for hidtil usete muligheder"

Der er jubel og optimisme hos Microsoft: Vi kan vinde den nye it-æra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere