Artikel top billede

Ny smart funktion i Word - snart læser softwaren automatisk teksten højt for dig

Microsoft er på trapperne med ny smart funktion i Word, der gør det muligt at få teksten læst op.

Selvom Word fra Microsoft efterhånden har 35 år på bagen, er der stadig plads til forbedringer.

Med en ny bølge af opdateringer til Office 365-brugerne kommer også en af de mere interessante nye funktioner til Word - at softwaren kan læse teksten højt for brugeren.

Det er funktionen 'Read Aloud', som i nogen tid har været forbeholdt Windows Insiders, der nu snart bliver bredt tilgængelig.

Det meddeler Microsoft i et blogindlæg.

“Denne nye opdatering betyder, at dit dokument kan blive læst op for dig, mens teksten samtidig markeres - direkte i dit workflow.”

“Det gør det lettere at finde og rette fejl, mens du skriver, og det forbedrer læse- og redigerings-præcisionen for alle, særligt brugere med indlæringsvanskeligheder som ordblindhed,“ skriver Microsoft.

Read Aloud findes til Word på Windows-computere for Office Insidere i øjeblikket, men bliver tilgængelig for alle brugere senere i år, lyder det fra selskabet.

Desværre ser det ud fra Microsofts support-side ud til, at der i første omgang ikke vil være mulighed for at få teksten læst på på dansk.

De understøttede sprog tæller blandt andre Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk og Kinesisk.

Læs også:

Microsoft løfter sløret for 'Microsoft 365': "Vi står over for hidtil usete muligheder"

Der er jubel og optimisme hos Microsoft: Vi kan vinde den nye it-æra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.