Artikel top billede

Ny smart funktion i Word - snart læser softwaren automatisk teksten højt for dig

Microsoft er på trapperne med ny smart funktion i Word, der gør det muligt at få teksten læst op.

Selvom Word fra Microsoft efterhånden har 35 år på bagen, er der stadig plads til forbedringer.

Med en ny bølge af opdateringer til Office 365-brugerne kommer også en af de mere interessante nye funktioner til Word - at softwaren kan læse teksten højt for brugeren.

Det er funktionen 'Read Aloud', som i nogen tid har været forbeholdt Windows Insiders, der nu snart bliver bredt tilgængelig.

Det meddeler Microsoft i et blogindlæg.

“Denne nye opdatering betyder, at dit dokument kan blive læst op for dig, mens teksten samtidig markeres - direkte i dit workflow.”

“Det gør det lettere at finde og rette fejl, mens du skriver, og det forbedrer læse- og redigerings-præcisionen for alle, særligt brugere med indlæringsvanskeligheder som ordblindhed,“ skriver Microsoft.

Read Aloud findes til Word på Windows-computere for Office Insidere i øjeblikket, men bliver tilgængelig for alle brugere senere i år, lyder det fra selskabet.

Desværre ser det ud fra Microsofts support-side ud til, at der i første omgang ikke vil være mulighed for at få teksten læst på på dansk.

De understøttede sprog tæller blandt andre Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk og Kinesisk.

Læs også:

Microsoft løfter sløret for 'Microsoft 365': "Vi står over for hidtil usete muligheder"

Der er jubel og optimisme hos Microsoft: Vi kan vinde den nye it-æra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere