Artikel top billede

Amazon sætter en brat stopper for salg af billige Android-smartphones: Indeholder farlig spyware

Med omgående virkning har Amazon sat en stopper for salget af de billige Android-smartphones af mærket Blu i Amazons webshop. Det handler om kundernes sikkerhed, lyder argumentet.

Det er ikke uden konsekvenser, hvis man sælger smartphones med præinstalleret software, der potentielt kan give sikkerheds- og privatlivs-problemer for brugerne.

Det må den amerikanske Android-producent Blu nu sande.

Selskabet, der blev stiftet i 2009 og holder til i Miami, er over de seneste uger blevet kritiseret for, at noget af den præinstallerede software, der kommer med Blu-telefonerne, opsamler følsomme brugerdata.

Det drejer sig tilsyneladende blandt andet om sms’er og andre aktiviteter, og anklagen går på, at de informationer leveres videre til samarbejdspartnere i Kina.

Amazon: Handler om kundernes sikkerhed
Det får nu Amazon til at sætte en brat stopper for salget af Blu-smartphones, skriver flere amerikanske medier.

"Da vores kunders sikkerhed og privatliv er af højeste betydning, er alle Blu-telefonmodeller blevet gjort utilgængelige for køb på Amazon.com, indtil problemet er løst," har Amazon udtalt ifølge blandt andre Cnet.

Blu står bag en række Android-telefoner, der hører til i lavprissegmentet og er blevet solgt for helt ned til 60 dollar på det amerikanske marked.

Læs også:

Her er de mest kraftfulde smartphones lige nu
Overraskende udmelding: De første 5G-smartphones er klar til dig allerede om to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere