Artikel top billede

To gyldne it-markeder er klar til vildt vækst-ræs: Nu kommer det store boom

Markedet for augmented og virtual reality vil vokse voldsomt i de kommende år. Det er nu, det vilde vækst-ræs begynder.

En omsætningsvækst på 100 procent eller mere om året over de kommende fire år.

Så markant vurderes markedet for augmented og virtual reality at vokse af analysefirmaet IDC i en ny rapport.

Hvor der her i 2017 vil blive investeret omkring 11,4 milliarder dollars i AR/VR-produkter, så forventer IDC, at det tal vil være steget til omkring 215 milliarder dollars i 2021.

Det er omkring 1.350 milliarder gode danske kroner, og det beløb kommer kun i spil takket være en årlig vækst på hele 113,2 procent i de kommende år.

Det er USA, der i dag er det største marked for AR/VR efterfulgt af Asien og Vesteuropa.

I Vesteuropa forventer IDC, at den årlige vækst fra 2016 til 2021 vil være på hele 121,2 procent.

Her vil der for alvor være vækst

Hvor det i første omgang i høj grad er forbrugerrettede løsninger, der hitter, så er det de erhvervsrettede løsninger, der er de største forventninger til på sigt.

“Forbruger, retail og produktion vil være de tidlige ledere i AR- og VR-investeringer og udbredelse. Men vi kan se i regionerne, at andre segmenter som det offentlige, transport og uddannelse vil udnytte de muligheder for transformation, der er i disse teknologier," lyder det fra IDC.

“Med brugsscenarier, der omhandler både AR- og VR-miljøer, ser vi en signifikant mulighed for virksomheder for at gentænke, hvordan brugere interagerer med forretningsprocesser og dagligdagens opgaver.”

IDC fremhæver i figuren herunder nogle af de områder, hvor AR og VR ventes at vinde mest frem i de kommende år:

Læs også:

Alt for meget fokus på virtual reality - væksten kommer et helt andet sted

Goldman Sachs: Virtual reality-markedet overgår pc-salget om 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere