Artikel top billede

Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet

Flere store virksomheder er i gang med at opgøre, hvor meget de har mistet på de seneste store cyberangreb. Og selvom hackerne kun tjener mindre beløb, betyder det økonomisk tab i milliardklassen for ofrene.

1,9 milliarder kroner. Så meget har Petya-angrebet kostet i tabt salg i 2017. I en enkelt virksomhed.

Den europæiske bygge-gigant Saint Groban vurderer at have mistet salg for omkring 250 millioner euro på grund af Petya, og selvom hackerne bag cyberangrebene Petya og WannaCry kun vurderes at have tjent lidt over en million kroner, så er udgifterne enorme for de ramte virksomheder.

Ifølge Bloomberg har den tyske kosmetik-gigant Beiersdorf mistet 35 millioner euro på Petya-angrebet, der satte 17 af virksomhedens fabrikker og 160 kontorer ud af spillet.

”Vi har arbejdet dag og nat, 24 timer i døgnet over hele verden på dette her,” siger Beiersdorf CEO Stefan Heidenreich.

Intet nyt fra Maersk

Også den britiske virksomhed Reckitt Benckiser, der står bag et udbredt kondom-mærke, blev også hårdt ramt af Petya, der nedlagde 15.000 af firmaets bærbare computere og 2000 servere.

Derfor har Reckitt Benckiser barberet 90 millioner pund af de forventede salg i 2017.

Danske Maersk var blandt de virksomheder, der blev hårdest ramt af Petya-angrebet. Virksomhedens operationer i hele verden blev påvirket, og af den såkaldte ”operational update” kan man læse, at Maersk stadig arbejder på at komme helt tilbage i normal drift.

Mærsk har ikke selv meldt noget ud om, hvor meget Petya har kostet virksomheden, men analysehuset Alpaliner vurderer, at den danske rederigigant kan have mistet mere end 330 millioner kroner i tabte ordrer.

Læs også: Mærsk kan have mistet ordrer for 330 millioner kroner på grund af Petya

Fire barske konklusioner efter en uges hacker-storm: Her er læren [b]af Petya

Undersøgelse efter hackerangreb på Mærsk: Forstyrrende dårlig cyber-sikkerhed i shippingindustrien

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere