Artikel top billede

Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet

Flere store virksomheder er i gang med at opgøre, hvor meget de har mistet på de seneste store cyberangreb. Og selvom hackerne kun tjener mindre beløb, betyder det økonomisk tab i milliardklassen for ofrene.

1,9 milliarder kroner. Så meget har Petya-angrebet kostet i tabt salg i 2017. I en enkelt virksomhed.

Den europæiske bygge-gigant Saint Groban vurderer at have mistet salg for omkring 250 millioner euro på grund af Petya, og selvom hackerne bag cyberangrebene Petya og WannaCry kun vurderes at have tjent lidt over en million kroner, så er udgifterne enorme for de ramte virksomheder.

Ifølge Bloomberg har den tyske kosmetik-gigant Beiersdorf mistet 35 millioner euro på Petya-angrebet, der satte 17 af virksomhedens fabrikker og 160 kontorer ud af spillet.

”Vi har arbejdet dag og nat, 24 timer i døgnet over hele verden på dette her,” siger Beiersdorf CEO Stefan Heidenreich.

Intet nyt fra Maersk

Også den britiske virksomhed Reckitt Benckiser, der står bag et udbredt kondom-mærke, blev også hårdt ramt af Petya, der nedlagde 15.000 af firmaets bærbare computere og 2000 servere.

Derfor har Reckitt Benckiser barberet 90 millioner pund af de forventede salg i 2017.

Danske Maersk var blandt de virksomheder, der blev hårdest ramt af Petya-angrebet. Virksomhedens operationer i hele verden blev påvirket, og af den såkaldte ”operational update” kan man læse, at Maersk stadig arbejder på at komme helt tilbage i normal drift.

Mærsk har ikke selv meldt noget ud om, hvor meget Petya har kostet virksomheden, men analysehuset Alpaliner vurderer, at den danske rederigigant kan have mistet mere end 330 millioner kroner i tabte ordrer.

Læs også: Mærsk kan have mistet ordrer for 330 millioner kroner på grund af Petya

Fire barske konklusioner efter en uges hacker-storm: Her er læren [b]af Petya

Undersøgelse efter hackerangreb på Mærsk: Forstyrrende dårlig cyber-sikkerhed i shippingindustrien

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere