Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Vigtigt TDC-regnskab: Der er udsigt til nye tab hos pressede TDC - her er forventningerne

TDC præsenterer i denne uge sit halvårsregnskab. Her kan du se forventningerne.

TDC bliver ved med at kæmpe en hård kamp på det danske telemarked, og forud for selskabets halvårsregnskab, der udkommer torsdag, er der ikke stor tiltro til, at skuden for alvor er blevet vendt i retning af vækst-land.

Som vi skrev her til morgen, er flere store investorer skuffede over TDC-topchef Pernille Erenbjergs præstationer, og heller ikke aktieanalytikerne ser specielt positivt på udviklingen i TDC forud for det vigtige regnskab.

Sydbank skriver i en analyse, at estimeringen nu er, at der vil være tilbagegang på alle de vigtige regnskabsposter i TDC, og at det samtidig rammer TDC, at den norske krone er svækket - TDC er nemlig altid meget afhængig af resultaterne i den norske del af koncernen.

“Prognosen for 2017. Vi ser risiko for, at TDC vil sænke EBITDA-prognosen i forbindelse med 2. kvartalsregnskabet drevet af svækkelsen af norske kroner," lyder det fra Sydbank.

Læs også: Tre skelsættende begivenheder i den danske telebranche i 2017: Helt afgørende for teleselskabernes fremtid

Sydbank estimerer, at TDC’s omsætning med regnskabet for årets andet kvartal vil være faldet med 2,9 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Resultat af primær drift ventes at gå tilbage med 11,6 procent og nettoresultatet med hele 17,3 procent.

Tager man et konkret forretningsområde som Erhverv, forventer Sydbank, at der vil være tale om et omsætningsfald på syv procent i andet kvartal 2017.

Sydbank forventer samtidig, at TDC vil have mistet 20.000 fastnetkunder i kvartalet, mens der vil være et kundetab på 7.000 mobilkunder.

Fremgang i mobilforretningen

Hvad angår mobilforretningen er der dog også positive nyheder for TDC, vurderer Sydbank:

“Til gengæld indregner vi en stigning på 2 kr. i ARPU i mobiltelefoniforretningen i forhold til niveauet i 2. kvartal 2016 drevet af prisstigninger på mobilabonnementerne."

"Samlet set betyder det, at vi estimerer en omsætningsvækst på 1,8% inden for mobiltelefoni i forhold til 2. kvartal 2016.”

Læs også:

Hård kamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere