Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Vigtigt TDC-regnskab: Der er udsigt til nye tab hos pressede TDC - her er forventningerne

TDC præsenterer i denne uge sit halvårsregnskab. Her kan du se forventningerne.

TDC bliver ved med at kæmpe en hård kamp på det danske telemarked, og forud for selskabets halvårsregnskab, der udkommer torsdag, er der ikke stor tiltro til, at skuden for alvor er blevet vendt i retning af vækst-land.

Som vi skrev her til morgen, er flere store investorer skuffede over TDC-topchef Pernille Erenbjergs præstationer, og heller ikke aktieanalytikerne ser specielt positivt på udviklingen i TDC forud for det vigtige regnskab.

Sydbank skriver i en analyse, at estimeringen nu er, at der vil være tilbagegang på alle de vigtige regnskabsposter i TDC, og at det samtidig rammer TDC, at den norske krone er svækket - TDC er nemlig altid meget afhængig af resultaterne i den norske del af koncernen.

“Prognosen for 2017. Vi ser risiko for, at TDC vil sænke EBITDA-prognosen i forbindelse med 2. kvartalsregnskabet drevet af svækkelsen af norske kroner," lyder det fra Sydbank.

Læs også: Tre skelsættende begivenheder i den danske telebranche i 2017: Helt afgørende for teleselskabernes fremtid

Sydbank estimerer, at TDC’s omsætning med regnskabet for årets andet kvartal vil være faldet med 2,9 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Resultat af primær drift ventes at gå tilbage med 11,6 procent og nettoresultatet med hele 17,3 procent.

Tager man et konkret forretningsområde som Erhverv, forventer Sydbank, at der vil være tale om et omsætningsfald på syv procent i andet kvartal 2017.

Sydbank forventer samtidig, at TDC vil have mistet 20.000 fastnetkunder i kvartalet, mens der vil være et kundetab på 7.000 mobilkunder.

Fremgang i mobilforretningen

Hvad angår mobilforretningen er der dog også positive nyheder for TDC, vurderer Sydbank:

“Til gengæld indregner vi en stigning på 2 kr. i ARPU i mobiltelefoniforretningen i forhold til niveauet i 2. kvartal 2016 drevet af prisstigninger på mobilabonnementerne."

"Samlet set betyder det, at vi estimerer en omsætningsvækst på 1,8% inden for mobiltelefoni i forhold til 2. kvartal 2016.”

Læs også:

Hård kamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Director of Technology

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator/produktejer til drift af dataprodukter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere