Artikel top billede

Vigtigt TDC-regnskab: Der er udsigt til nye tab hos pressede TDC - her er forventningerne

TDC præsenterer i denne uge sit halvårsregnskab. Her kan du se forventningerne.

TDC bliver ved med at kæmpe en hård kamp på det danske telemarked, og forud for selskabets halvårsregnskab, der udkommer torsdag, er der ikke stor tiltro til, at skuden for alvor er blevet vendt i retning af vækst-land.

Som vi skrev her til morgen, er flere store investorer skuffede over TDC-topchef Pernille Erenbjergs præstationer, og heller ikke aktieanalytikerne ser specielt positivt på udviklingen i TDC forud for det vigtige regnskab.

Sydbank skriver i en analyse, at estimeringen nu er, at der vil være tilbagegang på alle de vigtige regnskabsposter i TDC, og at det samtidig rammer TDC, at den norske krone er svækket - TDC er nemlig altid meget afhængig af resultaterne i den norske del af koncernen.

“Prognosen for 2017. Vi ser risiko for, at TDC vil sænke EBITDA-prognosen i forbindelse med 2. kvartalsregnskabet drevet af svækkelsen af norske kroner," lyder det fra Sydbank.

Læs også: Tre skelsættende begivenheder i den danske telebranche i 2017: Helt afgørende for teleselskabernes fremtid

Sydbank estimerer, at TDC’s omsætning med regnskabet for årets andet kvartal vil være faldet med 2,9 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Resultat af primær drift ventes at gå tilbage med 11,6 procent og nettoresultatet med hele 17,3 procent.

Tager man et konkret forretningsområde som Erhverv, forventer Sydbank, at der vil være tale om et omsætningsfald på syv procent i andet kvartal 2017.

Sydbank forventer samtidig, at TDC vil have mistet 20.000 fastnetkunder i kvartalet, mens der vil være et kundetab på 7.000 mobilkunder.

Fremgang i mobilforretningen

Hvad angår mobilforretningen er der dog også positive nyheder for TDC, vurderer Sydbank:

“Til gengæld indregner vi en stigning på 2 kr. i ARPU i mobiltelefoniforretningen i forhold til niveauet i 2. kvartal 2016 drevet af prisstigninger på mobilabonnementerne."

"Samlet set betyder det, at vi estimerer en omsætningsvækst på 1,8% inden for mobiltelefoni i forhold til 2. kvartal 2016.”

Læs også:

Hård kamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere