Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Dansk it-system til sagsbehandling overskrider tidsplan og budget: Her er det gået galt

Justitsministeriet redegør for situationen med det nye it-system til at understøtte sagsbehandling af civile sager. Tidsplan og budget er allerede overskredet, og nu er der behov for yderligere 26 millioner kroner. Der er fundet kritiske fejl i systemet, lyder forklaringen.

Det er blandt andet fejlretninger og forsinkelser i leverancer fra en leverandør, der giver problemer med det meget omtalte nye it-system til at understøtte sagsbehandling af civile sager, der går under navnet Juridiske FagSystemer eller bare JFS civil.

Det meddeler Justitsministeriet i et dokument, hvor man anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at fortsætte udviklingen af systemet trods problemerne.

Det sker "efter ændringer i projektets samlede økonomiske og tidsmæssige rammer, bl.a. som følge af forsinkelser i leverancer fra leverandør samt øget behov for fejlretning mv. efter pilotdrift ved to retter," lyder det i det såkaldte aktstykke, som du kan læse her.

Justisministeriet redegør samtidig for, hvordan JFS civil kan bringes helt i mål - det kommer nemlig ikke til at ske uden en ekstrabevilling:

“Færdiggørelse af JFS civil forventes at medføre øgede udgifter på i alt 26,1 mio. kr. inkl. renteudgifter sammenlignet med det tidligere estimerede skøn i seneste aktstykke 148 af 10. juli 2015 og en forsinkelse på 15 måneder i forhold til tidsplanen i Aktstykke 148 af 10. juli 2015.”

Fandt kritiske fejl

JFS civil, der blev igangsat helt tilbage i 2009, skal bruges til behandlingen af civile sager ved Danmarks Domstole, hvor der skal være bedre muligheder for digital sagsbehandling og til digital kommunikation med eksterne parter.

Det er dog bestemt ikke gået som planlagt med projektet, oplyser Justisministeriet, der samtidig afslører, hvad der blandt andet er gået galt.

“Projektet var oprindeligt blevet budgetteret til 63,1 mio. kr. i 2009-pl med afslutning ultimo 2010. Projektet er imidlertid af flere omgang blevet forsinket og fordyret.”

“Pilotdriften ved de to retter er overordnet forløbet planmæssigt, men der er dog konstateret væsentligt flere fejl og mangler end forventet, som skal udbedres, inden systemet udrulles til de øvrige retter.”

“Kritiske fejl, som vedrører systemets funktionalitet, fx fejl relateret til brugerrettigheder, fejl relateret til afviklingen af appelforløbet og fejl forbundet med udveksling af dokumenter mellem sagens parter, rettes løbende inden udrulning.”

Så meget dyrere bliver systemet

Vurderingen er nu, at man kan påbegynde udrulningen af JFS civil i efteråret 2017, hvorefter systemet forventes fuldt implementeret og igennem bestået driftsprøve omkring 1. juli 2018.

“Dette vil betyde en samlet forsinkelse på 15 måneder sammenlignet med den angivne tidsplan.”

Samtidig kan Justitsministeriet oplyse, at de samlede udgifter til udvikling og implementering af JFS civil hidtil har været estimeret til 134,8 millioner kroner.

Merudgifterne til færdiggørelse af JFS civile sager er estimeret til 26,1 millioner kroner. De samlede omkostninger til projektet vil herefter udgøre 160,9 millioner kroner.

Læs også:

Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.