Artikel top billede

(Foto: helen sloan)

Hackere forlanger millioner i løsepenge for ikke at offentliggøre stjålne afsnit af Game of Thrones

Hackere forlanger millioner af kroner af HBO for ikke at offentliggøre samtlige afsnit af Game of Thrones, som de hævder, at de har hugget.

Betal inden tre dage eller vi offentliggør 1,5 terabyte film, serier og fortrolige virksomhedsoplysninger.

Sådan lyder budskabet fra hackeren ‘Mr. Smith’ til topchefen for HBO, Richard Plepler, i en fem minutter lang video, som ‘Mr. Smith’ har sendt til HBO, skriver Bloomberg.

Han repræsenterer en hackergruppe, som hævder at have stjålet de mange data - inklusive samtlige afsnit af HBO-trækplasteret Game of Thrones, som HBO for tiden udsender med et ugentligt afsnit.

Hacker-gruppen bedyrer, at den tjener mellem 12 millioner og 15 millioner dollar om året på at afpresse forskellige organisationer. Og den forlanger, at HBO skal betale den ‘seks måneders indtjening i bitcoins’ - altså mellem seks millioner og 7,5 millioner dollar.

Hackerne meddeler ifølge Bloomberg, at HBO er deres 17. succesrige hack og at kun tre af de tidligere ramte organisationer har undladt at betale løsesum.

HBO har tidligere oplyst, at det var lykkedes for hackere at stjæle ‘propreritær information’ i et hack, som fortsat efterforskes.

Indtil videre har hackerne fremvist lister over stjålet materiale, der inkluderer forskellige former for tekniske HBO-data, manuskript-materiale fra fem Game of Thrones-afsnit, hvoraf i hvert fald et endnu ikke er blevet sendt samt mange tusinder fortrolige mails, juridiske sager, job-tilbud til en række topchefer, fremtidige teknologiplaner samt budgetter og telefonnumre på en række film-stjerner.

Hackerne bedyrer, at det har taget dem seks måneder at trænge ind i HBO’s netværk.

Læs også: 

Hackere angriber stor streaming-tjeneste: Nye afsnit af populære tv-serier stjålet

Netflix' internationale erobringstogt giver kunder i butikken, men det sker for milliarder af lånte dollars

Her er traileren til Spielbergs nye Sci-Fi-film - og tre andre i samme boldgade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere