Artikel top billede

(Foto: helen sloan)

Hackere forlanger millioner i løsepenge for ikke at offentliggøre stjålne afsnit af Game of Thrones

Hackere forlanger millioner af kroner af HBO for ikke at offentliggøre samtlige afsnit af Game of Thrones, som de hævder, at de har hugget.

Betal inden tre dage eller vi offentliggør 1,5 terabyte film, serier og fortrolige virksomhedsoplysninger.

Sådan lyder budskabet fra hackeren ‘Mr. Smith’ til topchefen for HBO, Richard Plepler, i en fem minutter lang video, som ‘Mr. Smith’ har sendt til HBO, skriver Bloomberg.

Han repræsenterer en hackergruppe, som hævder at have stjålet de mange data - inklusive samtlige afsnit af HBO-trækplasteret Game of Thrones, som HBO for tiden udsender med et ugentligt afsnit.

Hacker-gruppen bedyrer, at den tjener mellem 12 millioner og 15 millioner dollar om året på at afpresse forskellige organisationer. Og den forlanger, at HBO skal betale den ‘seks måneders indtjening i bitcoins’ - altså mellem seks millioner og 7,5 millioner dollar.

Hackerne meddeler ifølge Bloomberg, at HBO er deres 17. succesrige hack og at kun tre af de tidligere ramte organisationer har undladt at betale løsesum.

HBO har tidligere oplyst, at det var lykkedes for hackere at stjæle ‘propreritær information’ i et hack, som fortsat efterforskes.

Indtil videre har hackerne fremvist lister over stjålet materiale, der inkluderer forskellige former for tekniske HBO-data, manuskript-materiale fra fem Game of Thrones-afsnit, hvoraf i hvert fald et endnu ikke er blevet sendt samt mange tusinder fortrolige mails, juridiske sager, job-tilbud til en række topchefer, fremtidige teknologiplaner samt budgetter og telefonnumre på en række film-stjerner.

Hackerne bedyrer, at det har taget dem seks måneder at trænge ind i HBO’s netværk.

Læs også: 

Hackere angriber stor streaming-tjeneste: Nye afsnit af populære tv-serier stjålet

Netflix' internationale erobringstogt giver kunder i butikken, men det sker for milliarder af lånte dollars

Her er traileren til Spielbergs nye Sci-Fi-film - og tre andre i samme boldgade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere