Artikel top billede

Hackere forlanger millioner i løsepenge for ikke at offentliggøre stjålne afsnit af Game of Thrones

Hackere forlanger millioner af kroner af HBO for ikke at offentliggøre samtlige afsnit af Game of Thrones, som de hævder, at de har hugget.

Betal inden tre dage eller vi offentliggør 1,5 terabyte film, serier og fortrolige virksomhedsoplysninger.

Sådan lyder budskabet fra hackeren ‘Mr. Smith’ til topchefen for HBO, Richard Plepler, i en fem minutter lang video, som ‘Mr. Smith’ har sendt til HBO, skriver Bloomberg.

Han repræsenterer en hackergruppe, som hævder at have stjålet de mange data - inklusive samtlige afsnit af HBO-trækplasteret Game of Thrones, som HBO for tiden udsender med et ugentligt afsnit.

Hacker-gruppen bedyrer, at den tjener mellem 12 millioner og 15 millioner dollar om året på at afpresse forskellige organisationer. Og den forlanger, at HBO skal betale den ‘seks måneders indtjening i bitcoins’ - altså mellem seks millioner og 7,5 millioner dollar.

Hackerne meddeler ifølge Bloomberg, at HBO er deres 17. succesrige hack og at kun tre af de tidligere ramte organisationer har undladt at betale løsesum.

HBO har tidligere oplyst, at det var lykkedes for hackere at stjæle ‘propreritær information’ i et hack, som fortsat efterforskes.

Indtil videre har hackerne fremvist lister over stjålet materiale, der inkluderer forskellige former for tekniske HBO-data, manuskript-materiale fra fem Game of Thrones-afsnit, hvoraf i hvert fald et endnu ikke er blevet sendt samt mange tusinder fortrolige mails, juridiske sager, job-tilbud til en række topchefer, fremtidige teknologiplaner samt budgetter og telefonnumre på en række film-stjerner.

Hackerne bedyrer, at det har taget dem seks måneder at trænge ind i HBO’s netværk.

Læs også: 

Hackere angriber stor streaming-tjeneste: Nye afsnit af populære tv-serier stjålet

Netflix' internationale erobringstogt giver kunder i butikken, men det sker for milliarder af lånte dollars

Her er traileren til Spielbergs nye Sci-Fi-film - og tre andre i samme boldgade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere