Artikel top billede

Løn-kaos rammer over 2.000 danskere efter softwareopdatering: Har fået forkerte lønsedler i e-Boks

Over 2.000 danskere har modtaget forkerte lønsedler med andre personers CPR-numre i e-Boks efter en katastrofal softwareopdatering.

2.046 danskere har over det seneste døgn fået noget af en overraskelse, når de loggede ind på e-Boks for at tjekke deres nye lønseddel.

De ramte lønmodtagere, der får løn hver 14. dag, kunne nemlig i e-Boks se en lønseddel, der tilhørte en helt anden person - og herunder også personens CPR-nummer og andre personlige løndata.

Det skriver Ekstra Bladet, der samtidig kan fortælle, at den lønseddel, man egentlig skulle have modtaget, også er havnet hos den forkerte modtager.

Lønsedlerne er udsendt af Bluegarden via systemet DataLøn.

Selskabets kommunikationschef oplyser til Ekstra-Bladet, at fejlen blev opdaget tirsdag morgen, og at man hurtig måtte skride til et krisemøde mellem Bluegarden og KMD, e-Boks og Nets.

Det viste sig, at en en softwareopdatering hos Nets har udløst fejlen, hvorefter 2.046 lønsedler er blevet sendt til den forkerte e-Boks.

“Vi er stærkt fokuseret på at gøre, hvad vi kan for begrænse de skader, sagen giver. Der bliver selvfølgelig rettet op på fejlene, så folk får deres rigtige lønsedler,” udtaler Tine Greve til Ekstra Bladet.

“Nets er nu i gang med at få sendt de korrekte lønsedler ud, mens vi kontakter de arbejdsgivere, som er ramt,” lyder det videre.

Læs også:

e-Boks i sort efter problemer hos KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere