Artikel top billede

Løn-kaos rammer over 2.000 danskere efter softwareopdatering: Har fået forkerte lønsedler i e-Boks

Over 2.000 danskere har modtaget forkerte lønsedler med andre personers CPR-numre i e-Boks efter en katastrofal softwareopdatering.

2.046 danskere har over det seneste døgn fået noget af en overraskelse, når de loggede ind på e-Boks for at tjekke deres nye lønseddel.

De ramte lønmodtagere, der får løn hver 14. dag, kunne nemlig i e-Boks se en lønseddel, der tilhørte en helt anden person - og herunder også personens CPR-nummer og andre personlige løndata.

Det skriver Ekstra Bladet, der samtidig kan fortælle, at den lønseddel, man egentlig skulle have modtaget, også er havnet hos den forkerte modtager.

Lønsedlerne er udsendt af Bluegarden via systemet DataLøn.

Selskabets kommunikationschef oplyser til Ekstra-Bladet, at fejlen blev opdaget tirsdag morgen, og at man hurtig måtte skride til et krisemøde mellem Bluegarden og KMD, e-Boks og Nets.

Det viste sig, at en en softwareopdatering hos Nets har udløst fejlen, hvorefter 2.046 lønsedler er blevet sendt til den forkerte e-Boks.

“Vi er stærkt fokuseret på at gøre, hvad vi kan for begrænse de skader, sagen giver. Der bliver selvfølgelig rettet op på fejlene, så folk får deres rigtige lønsedler,” udtaler Tine Greve til Ekstra Bladet.

“Nets er nu i gang med at få sendt de korrekte lønsedler ud, mens vi kontakter de arbejdsgivere, som er ramt,” lyder det videre.

Læs også:

e-Boks i sort efter problemer hos KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere