Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk-stiftet virksomhed runder en milliard i værdi / Disney på vej med egen streaming-service - trækker sig fra Netflix / Anders Holch Povlsen investerer 34 millioner kroner i lille dansk startup

Dansk-stiftet virksomhed runder en milliard i værdi. Disney på vej med egen streaming-service - trækker sig fra Netflix. Anders Holch Povlsen investerer 34 millioner kroner i lille dansk startup. Tesla sælger obligationer for 9,5 milliarder kroner - har brug for kapital til Model 3.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Dansk-stiftet virksomhed runder en milliard i værdi

Den dansk-stiftede Hong Kong-virksomhed Compareasia runder en milliard kroner i værdi, skriver Børsen.

Virksomheden stiftet i 2014 af Mads Faurholt-Jørgensen og Stefan Bruun og sammenligner priser på bank-produkter og forsikringer og er tilstede i nu syv asiatiske lande.

Selskabet har netop rejst 314 milioner kroner fra store investorer som Goldman Sachs, Alibaba og Verdensbanken.

“Jeg laver ikke en virksomhed, hvis jeg ikke tror på, at den kan blive en milliard kroner værd, og samtidig kniber jeg mig selv i armen hver dag over, hvad vi har skabt,” siger Mads Faurholt-Jørgensen til Børsen.

Til Finans siger han, at målsætningen er, at selskabet bliver 10 milliarder dollar værd.

“Vi er blevet profitable på de første markeder i Asien, hvor vi har fået en god penetration. Vi arbejder på, at vi kan blive profitable på alle markeder. Lige nu er det Hong Kong og Taiwan, hvor der er velstand, og folk er internet-savvy, som er de interessante markeder. Men Indonesion, hvor der bor 240 mio. mennesker, bliver et rigtig interessant marked for os over tid,” siger Mads Faurholt-Jørgensen til Finans.

Du kan læse et tidligere interview med ham her: Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes.

Disney på vej med egen streaming-service - trækker sig fra Netflix

Den store Disney-koncern vil inden for de kommende to år lancere egne streaming-tjenester, skriver Wall Street Journal. 

Samtidig vil Disney-koncernen trække sig ud af den distributons-aftale, som koncernen for tiden har med Netflix.

Konkret vil Disney i begyndelsen af 2018 satse på sin kabelbaserede streamingtjeneste, som i de senere år har mistet en betydelig del af sin forretning i takt med, at seerne er rykket til Netflix. Den bliver fulgt af lanceringen af en internetbaseret Disney-tjeneste i 2019.

Disney mener, at der er for lidt penge i aftalen med Netflix og håber med satsningen på at kunne øge sin forretning på området betydeligt.

Anders Holch Povlsen investerer 34 millioner kroner i dansk startup

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen investerer 34 millioner kroner i den lille danske studiebogsplatform Lix Technologies, skriver Børsen.

Med investeringen overtager han mellem 25 procent og en tredjedel af virksomheden.

Investeringen kommer to år efter etableringen, og stifter af Lix, 24-årige Camilla Hesselund, kalder det ‘helt vildt stort,’ at Anders Holch Povlsen har valgt at gå ind i Lix på et så tidligt tidspunkt, hvor Lix stadig ‘mangler meget,’ som hun siger.

“De [Anders Holch Povlsen-firmaet Brightstone, red] så et hul i markedet. Forlagene sidder på meget. Hvorfor er bogindustrien ikke digitaliseret på samme måde som musik- og filmindustrien?” siger Camilla Hesselund til Børsen.

Lix Technologies ejes nu af Camilla Hesselund, Anders Holch Povlsen, Tommy Ahlers, medstifter Kasper Enggaard Krog, North Media og David Helgason.

Tesla sælger obligationer for 9,5 milliarder kroner - har brug for kapital til Model 3

Tesla sælger obligationer for 9,5 milliarder kroner for at skaffe kapital til produktionen af den nye Model 3, som der har været overvældende interesse for siden præsentationen for kort tid siden.

Med salget har Tesla rejst næsten 50 milliarder kroner i cash siden begyndelsen af 2014. Selskabet har samtidig brændt 18-19 milliarder kroner af om året i takt med, at selskabet har investeret i produktion af batterier, fabrikker og lignende.

Og der er snart brug for flere penge, lyder det fra kapitaleksperter.

Ifølge Financial Times er stifter Elon Musks evne til at blive ved med at skaffe kapital og samtidig beholde markedets tillid et af Teslas stærkeste våben for tiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere