Artikel top billede

Microsofts dilemma: Windows 7 skal pensioneres om to et halvt år - men er stadig verdens mest udbredte styresystem

Der er kun to et halvt år til Microsoft pensionerer Windows 7. Trods massivt fokus på Windows 10 er Windows 7 fortsat det mest udbredte styresystem fra Microsoft. Se her, hvor stort det er.

Windows 7 er fortsat det klart mest udbredte Microsoft-styresystem, viser nye tal fra analysehuset Net Applications for juli.

Tallene viser, at Windows 7 i juli blev anvendt på ikke mindre end 48,9 procent af verdens computere, hvoraf 91,5 procent kører Windows.

Når det alene gælder Windows-baserede computere, er tallet højere: 53,5 procent af samtlige Windows-brugere i verden anvender en computer, der kører på Windows 7.

Nærmer sig pensionering

Det er opsigtsvækkende tal, når man tager i betragtning, at udløbsdatoen for Windows 7 nærmer sig.

Følger Microsoft sin sædvanlige cyklus, vil selskabet nemlig udsende sin allersidste sikkerhedsopdatering til Windows 7 omkring 14. januar 2020, hvor selskabet afslutter den såkaldte extended support af Windows 7. Det regnes normalt for en pensionering af systemet.

Selskabet stoppede den generelle support af Windows 7 i begyndelsen af 2015.

Windows 7’s brugerandel er imidlertid næsten ikke faldet i de seneste 15 måneder. Meget tyder derfor på, at Microsoft vil udskyde pensionerings-datoen på samme måde, som det skete flere gange for et af selskabets mest successrige styresystemer, Windows XP.

Microsoft udskød udløbsdatoen for XP flere gange, indtil det i april 2014 omsider var slut - 12 år efter lanceringen af XP, hvilket var næsten to et halvt år længere end normalt og et år længere end den hidtidige længslevende Windows-version, Windows NT, der blev supporteret i 11 år og fem måneder.

Dog udsendte Microsoft pludselig nye sikkerhedsopdateringer til XP for få måneder siden i forbindelse med WannaCry-angrebet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer.

Skal over på Windows 10

Microsoft har forlængst sat alle sejl på at få flyttet Windows-brugerne over på Windows 10, der i opbygning og net-baseret struktur er meget anderledes end de tidligere Windows-versioner.

Windows 10 har haft særdeles god vind i sejlene siden lanceringen i sommeren 2015, hvor Microsoft i det første år ikke tog penge for at opgradere ældre versioner til Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Et år efter lanceringen: Windows 10 kører nu på hver fjerde Windows-pc i verden

Successen er dog mest gået ud over Windows 8 og Windows 8.1, som brugerne aldrig har været særligt glade for.

Windows 8 og Windows 8.1 har nu sammenlagt en brugerandel på 7,9 procent, mens Windows 10 anvendes af næsten hver tredje computerbrugere - 27,6 procent - i verden og 30,2 procent af alle Windows-brugere.

Sammenligner vi med Windows XP på samme tidspunkt i levetids-cyklussen - altså omkring to et halvt år før pensionering - lå Windows XP faktisk bedre til.

29 måneder før XP’s oprindelige udløbsdato havde XP en brugerandel på 53 procent af alle Windows-pc’er i verden.

Har Windows 7 fortsat en plads i verden, eller bør alle Windows 7-brugere skifte til Windows 10? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Den svære beslutning for Microsoft: Hvem skal betale for Windows 10? Og hvem skal ikke?

Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Stadig vildt populære: Windows 7 og Windows XP vil bare ikke dø

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel

Uenighed om XP: Skal supporten leve videre eller ej?

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere