Artikel top billede

Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

Det verdensomspændende ransomware-angreb WannaCry fik i maj måned Microsoft til at udsende opdateringer til forældede styresystemer som Windows XP. Nu opdateres det 16 år gamle system igen af frygt for nye hackerangreb.

Selvom Windows XP blev officielt forældet for mere end tre år siden, har Microsoft nu følt sig tvunget til at udsende en opdatering til det 15 år gamle styresystem.

For anden gang på en måned.

Microsoft kappede officielt båndene til Windows XP tilbage i 2014, og siden har meldingen lydt, at der ikke kommer flere opdateringer, og at brugerne skal skifte til et nyere og sikrere systemer som Windows 7 eller 10.

Alligevel er XP stadigvæk meget udbredt specielt blandt erhvervsbrugere, og som reaktion på det globale hackerangreb WannaCry, der hærgede i mere end 100 lande, valgte Redmond helt ekstraordinært at patche systemet.

Nu giver Microsoft så XP kunstigt åndedræt igen af frygt for, at nye hackerangreb, der gør brug af de NSA-værktøjer, som gruppen Shadow Brokers har lækket.

"I forbindelse med denne måneds opdateringer blev der identificeret sårbarheder, der øger risikoen for hackerangreb fra statslige aktører eller organisationer, der imiterer disse."

"For at adressere denne risiko, udsender vi i dag yderligere sikkerhedsopdateringer sammen med vores sædvanlige tirsdags-opdatering. Opdateringerne bliver tilgængelige for alle kunder, inklusiv de, der bruger ældre systemer," skriver Microsoft i et blogindlæg.

"Vi har ikke ændret vores opdaterings-politik"

Opdateringerne lapper huller i blandt andet Exchange Server, der kan udnyttes ved hjælp af de lækkede NSA-exploits.

Men selvom det er anden gang må blot en måned, at Microsoft opdaterer sine forældede styresystemer, insisterer virksomheden stadig på, at den officielle opdaterings-politik står ved magt.

Når et styresystem bliver forældet, kommer der ikke flere opdateringer. For det meste.

"Vores beslutning om at udsende opdateringer til ikke-supporterede styresystemer skal ikke ses som en afvigelse fra vores standard-politikker," hedder det i et andet blogindlæg fra Microsoft.

Opdateringerne udsendes også til blandt andet Windows Server 2003, som det danske forsvar stadigvæk gør brug af.

Læs også: Mere end 40.000 danske computere risikerer at blive ramt af alvorlige NSA-exploits
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere