Artikel top billede

Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

Det verdensomspændende ransomware-angreb WannaCry fik i maj måned Microsoft til at udsende opdateringer til forældede styresystemer som Windows XP. Nu opdateres det 16 år gamle system igen af frygt for nye hackerangreb.

Selvom Windows XP blev officielt forældet for mere end tre år siden, har Microsoft nu følt sig tvunget til at udsende en opdatering til det 15 år gamle styresystem.

For anden gang på en måned.

Microsoft kappede officielt båndene til Windows XP tilbage i 2014, og siden har meldingen lydt, at der ikke kommer flere opdateringer, og at brugerne skal skifte til et nyere og sikrere systemer som Windows 7 eller 10.

Alligevel er XP stadigvæk meget udbredt specielt blandt erhvervsbrugere, og som reaktion på det globale hackerangreb WannaCry, der hærgede i mere end 100 lande, valgte Redmond helt ekstraordinært at patche systemet.

Nu giver Microsoft så XP kunstigt åndedræt igen af frygt for, at nye hackerangreb, der gør brug af de NSA-værktøjer, som gruppen Shadow Brokers har lækket.

"I forbindelse med denne måneds opdateringer blev der identificeret sårbarheder, der øger risikoen for hackerangreb fra statslige aktører eller organisationer, der imiterer disse."

"For at adressere denne risiko, udsender vi i dag yderligere sikkerhedsopdateringer sammen med vores sædvanlige tirsdags-opdatering. Opdateringerne bliver tilgængelige for alle kunder, inklusiv de, der bruger ældre systemer," skriver Microsoft i et blogindlæg.

"Vi har ikke ændret vores opdaterings-politik"

Opdateringerne lapper huller i blandt andet Exchange Server, der kan udnyttes ved hjælp af de lækkede NSA-exploits.

Men selvom det er anden gang må blot en måned, at Microsoft opdaterer sine forældede styresystemer, insisterer virksomheden stadig på, at den officielle opdaterings-politik står ved magt.

Når et styresystem bliver forældet, kommer der ikke flere opdateringer. For det meste.

"Vores beslutning om at udsende opdateringer til ikke-supporterede styresystemer skal ikke ses som en afvigelse fra vores standard-politikker," hedder det i et andet blogindlæg fra Microsoft.

Opdateringerne udsendes også til blandt andet Windows Server 2003, som det danske forsvar stadigvæk gør brug af.

Læs også: Mere end 40.000 danske computere risikerer at blive ramt af alvorlige NSA-exploits
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere