Artikel top billede

Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

Det verdensomspændende ransomware-angreb WannaCry fik i maj måned Microsoft til at udsende opdateringer til forældede styresystemer som Windows XP. Nu opdateres det 16 år gamle system igen af frygt for nye hackerangreb.

Selvom Windows XP blev officielt forældet for mere end tre år siden, har Microsoft nu følt sig tvunget til at udsende en opdatering til det 15 år gamle styresystem.

For anden gang på en måned.

Microsoft kappede officielt båndene til Windows XP tilbage i 2014, og siden har meldingen lydt, at der ikke kommer flere opdateringer, og at brugerne skal skifte til et nyere og sikrere systemer som Windows 7 eller 10.

Alligevel er XP stadigvæk meget udbredt specielt blandt erhvervsbrugere, og som reaktion på det globale hackerangreb WannaCry, der hærgede i mere end 100 lande, valgte Redmond helt ekstraordinært at patche systemet.

Nu giver Microsoft så XP kunstigt åndedræt igen af frygt for, at nye hackerangreb, der gør brug af de NSA-værktøjer, som gruppen Shadow Brokers har lækket.

"I forbindelse med denne måneds opdateringer blev der identificeret sårbarheder, der øger risikoen for hackerangreb fra statslige aktører eller organisationer, der imiterer disse."

"For at adressere denne risiko, udsender vi i dag yderligere sikkerhedsopdateringer sammen med vores sædvanlige tirsdags-opdatering. Opdateringerne bliver tilgængelige for alle kunder, inklusiv de, der bruger ældre systemer," skriver Microsoft i et blogindlæg.

"Vi har ikke ændret vores opdaterings-politik"

Opdateringerne lapper huller i blandt andet Exchange Server, der kan udnyttes ved hjælp af de lækkede NSA-exploits.

Men selvom det er anden gang må blot en måned, at Microsoft opdaterer sine forældede styresystemer, insisterer virksomheden stadig på, at den officielle opdaterings-politik står ved magt.

Når et styresystem bliver forældet, kommer der ikke flere opdateringer. For det meste.

"Vores beslutning om at udsende opdateringer til ikke-supporterede styresystemer skal ikke ses som en afvigelse fra vores standard-politikker," hedder det i et andet blogindlæg fra Microsoft.

Opdateringerne udsendes også til blandt andet Windows Server 2003, som det danske forsvar stadigvæk gør brug af.

Læs også: Mere end 40.000 danske computere risikerer at blive ramt af alvorlige NSA-exploits
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere