Artikel top billede

Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

Det verdensomspændende ransomware-angreb WannaCry fik i maj måned Microsoft til at udsende opdateringer til forældede styresystemer som Windows XP. Nu opdateres det 16 år gamle system igen af frygt for nye hackerangreb.

Selvom Windows XP blev officielt forældet for mere end tre år siden, har Microsoft nu følt sig tvunget til at udsende en opdatering til det 15 år gamle styresystem.

For anden gang på en måned.

Microsoft kappede officielt båndene til Windows XP tilbage i 2014, og siden har meldingen lydt, at der ikke kommer flere opdateringer, og at brugerne skal skifte til et nyere og sikrere systemer som Windows 7 eller 10.

Alligevel er XP stadigvæk meget udbredt specielt blandt erhvervsbrugere, og som reaktion på det globale hackerangreb WannaCry, der hærgede i mere end 100 lande, valgte Redmond helt ekstraordinært at patche systemet.

Nu giver Microsoft så XP kunstigt åndedræt igen af frygt for, at nye hackerangreb, der gør brug af de NSA-værktøjer, som gruppen Shadow Brokers har lækket.

"I forbindelse med denne måneds opdateringer blev der identificeret sårbarheder, der øger risikoen for hackerangreb fra statslige aktører eller organisationer, der imiterer disse."

"For at adressere denne risiko, udsender vi i dag yderligere sikkerhedsopdateringer sammen med vores sædvanlige tirsdags-opdatering. Opdateringerne bliver tilgængelige for alle kunder, inklusiv de, der bruger ældre systemer," skriver Microsoft i et blogindlæg.

"Vi har ikke ændret vores opdaterings-politik"

Opdateringerne lapper huller i blandt andet Exchange Server, der kan udnyttes ved hjælp af de lækkede NSA-exploits.

Men selvom det er anden gang må blot en måned, at Microsoft opdaterer sine forældede styresystemer, insisterer virksomheden stadig på, at den officielle opdaterings-politik står ved magt.

Når et styresystem bliver forældet, kommer der ikke flere opdateringer. For det meste.

"Vores beslutning om at udsende opdateringer til ikke-supporterede styresystemer skal ikke ses som en afvigelse fra vores standard-politikker," hedder det i et andet blogindlæg fra Microsoft.

Opdateringerne udsendes også til blandt andet Windows Server 2003, som det danske forsvar stadigvæk gør brug af.

Læs også: Mere end 40.000 danske computere risikerer at blive ramt af alvorlige NSA-exploits
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere