Artikel top billede

Den danske spilbranche tørster efter kapital: Kan skabe Danmarks næste store it-succes

Den danske spilbranche har et kæmpe potentiale, lyder det fra iværksættere og investorer.

Den danske spilbranche har gennem tiden budt på store succeser som Subway Surfers, Limbo og Hitman.

Men potentialet er langt større, siger en række investorer og iværksættere fra den danske spilbranche til ugebrevet Mandag Morgen.

Læs også: Her er historien om danske Kiloo: En vild verdenssucces - der helst lever anonymt i Aarhus

Inspiration fra Finland og Sverige

Målet er, at den danske spilbranche ligesom spilbranchen i Sverige og Finland skal kunne fostre de helt gigant-succeser som Minecraft og Angry Birds.

Men ifølge investoren Janos Flösser der også er medstiftet af IO Interactive, som skabte Hitman-serien, kræver det større politisk opbakning.

”Jeg er helt enig i, at den danske spilbranche i dag kan præstere flere store globale succeser, men det er krævende og dyrt at bygge langtidsholdbare virksomheder. Det er ikke gjort med gode ideer og talent. Der skal både noget politisk medvind til, og måske skal vi investorer også finde sammen i større konsortier eller helt nye finansieringsmodeller,” siger han til Mandag Morgen.

Computerworld kunne tidligere på året fortælle, at Janos Flösser er en af folkene bag den helt nye danske investeringsfond Promentum Equity Partners.

Læs mere her:
Kendte danske stjerne-iværksættere i spidsen for ny investeringsfond - står klar med store summer til danske it-startups
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere