Artikel top billede

Den danske spilbranche tørster efter kapital: Kan skabe Danmarks næste store it-succes

Den danske spilbranche har et kæmpe potentiale, lyder det fra iværksættere og investorer.

Den danske spilbranche har gennem tiden budt på store succeser som Subway Surfers, Limbo og Hitman.

Men potentialet er langt større, siger en række investorer og iværksættere fra den danske spilbranche til ugebrevet Mandag Morgen.

Læs også: Her er historien om danske Kiloo: En vild verdenssucces - der helst lever anonymt i Aarhus

Inspiration fra Finland og Sverige

Målet er, at den danske spilbranche ligesom spilbranchen i Sverige og Finland skal kunne fostre de helt gigant-succeser som Minecraft og Angry Birds.

Men ifølge investoren Janos Flösser der også er medstiftet af IO Interactive, som skabte Hitman-serien, kræver det større politisk opbakning.

”Jeg er helt enig i, at den danske spilbranche i dag kan præstere flere store globale succeser, men det er krævende og dyrt at bygge langtidsholdbare virksomheder. Det er ikke gjort med gode ideer og talent. Der skal både noget politisk medvind til, og måske skal vi investorer også finde sammen i større konsortier eller helt nye finansieringsmodeller,” siger han til Mandag Morgen.

Computerworld kunne tidligere på året fortælle, at Janos Flösser er en af folkene bag den helt nye danske investeringsfond Promentum Equity Partners.

Læs mere her:
Kendte danske stjerne-iværksættere i spidsen for ny investeringsfond - står klar med store summer til danske it-startups
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere