Artikel top billede

Den danske spil-iværksætter János Flösser var i 1998 med til at stifte den danske spil-succes IO Interactive. Nu er han blevet seniorpartner i kapitalfonden Promentum Equity Partner, der skal investere i lovende it-virksomheder.

Kendte danske stjerne-iværksættere i spidsen for ny investeringsfond - står klar med store summer til danske it-startups

En ny teknologifond står klar til at pumpe millioner i danske startups. Fonden har blandt andet stifterne af IO Interactive og Unity med ombord.

Stifterne af de danske spil-succeser IO Interactive og Unity Technologies er involveret i en ny teknologifond, der er klar til at pumpe millioner i det danske iværksætter-miljø.

Det er fonden Promentum Equity Partners, der har base i København og er ejet af en række danske finans- og it-folk. 

Hovedkraften bag den nye teknologifond er den danske finansvirksomhed Secure Alternative Investment, der har adresse i Hellerup og i alt forvalter 15 såkaldte alternative investeringsfonde med en samlet kapital på cirka 2,4 milliarder kroner.

Bag Secure Alternative Investment finder vi den danske finansmand Morten Windfeldt, der er administrerende direktør og partner i finansvirksomheden. 

Læs også: Dansk Erhverv klar med 130 nye it-forslag: Lavere aktieskat skal give kapital-boom til danske it-iværksættere

Danske stjerne-iværksættere er med 
Den nye teknologifond har dog også fået en række velkendte navne i den danske techverden med om ombord.

Seniorpartner i fonden er den danske spil-iværksætter, János Flösser, der er medstifter af den danske spil-succes IO Interactive, som står bag det populære Hitman-spil.

Men også den dansk-islandske succes-iværksætter David Helgason, medstifter af Unity, er at finde i fondens investeringskomite, der er med til at afgøre, hvilke selskaber der skal investeres i.

Læs også: Den danske iværksætter-succes Unity: "Vi ser intet loft for vores vækst"

Som grundlægger og tidligere administrerende direktør for Unity Technologies har David Helgason været med til at opbygge en af de seneste års mest succesrige danske it-iværksætter-virksomheder.  

Unity har fået succes ved at udviklet en platform til spiludvikling, og i dag har virksomheden mere end 1300 ansatte over hele verden.

I investeringskomiteen finder vi også den tysk-schweiziske professor Betinna Büchel samt Jørgen Lindholm Lau, der har en fortid som partner hos den danske kapitalfond Axcel.

Læs også: Nu kan de bade i penge: Mød dem der har scoret kassen på Snapchats vilde børsnotering

Skyder to-cifret millionbeløb i nordjysk it-virksomhed

Promentum Equity Partners har allerede investeret i de første danske tech-virksomheder.

For få måneder siden investerede fonden et tocifret millionbeløb i den nordjyske it-virksomhed Askcody, der har udviklet et software-værktøj til mødeplanlægning.

I forbindelse med kapitalindsprøjtningen er János Flösser også indtrådt i AskCodys bestyrelse.

Derudover har Promentum Equity Partners også investeret i den danske digitale B2B-indkøbsplatform Justt og den danske kunstig intelligens-virksomhed Grazper.

Computerworld har gennem de seneste måneder forsøgt at få et interview med János Flösser og Promentum Equity Partners, men parterne vil ikke stille op til interview om arbejdet og planerne.

De oplyser, at de mener, at tidspunktet endnu ikke er 'rigtigt' til at fortælle om arbejdet med fonden.

Læs også: 
Dansk iværksætter fik 350 millioner kroner i venturekapital, men pas på, advarer han: Der findes måske bedre løsninger

Alle disse virksomheder bragede derudaf på venture-kapital, men så kom den hårde mavelanding




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere