Artikel top billede

Nye tal for it-markedet: Her er der vækst i 2017 og 2018 - man skal være hurtig, hvis man vil med til 'festen'

Selvom it-markedet i Europa vokser, er væksten kun beskeden, lyder det i ny rapport.

I sidste uge kunne kunne vi her på Computerworld fortælle, at markedet for augmented og virtual reality står til at få en omsætningsvækst på hele 100 procent eller mere om året over de kommende fire år.

Læs mere her: To gyldne it-markeder er klar til vildt vækst-ræs: Nu kommer det store boom

Desværre er den form for vækst primært forbeholdt nye markeder, mens it-markedet generelt er præget af en noget mere moderat vækst.

Det gælder også it-markedet i Europa, konkluderer Forrester Research i en ny rapport.

“Vi forudser, at at væksten i indkøb af software, hardware og services hos europæiske virksomheder og myndigheder vil blive på 1,6 procent i 2017 og stige til 2,2 procent i 2018,” lyder det fra analysefirmaet.

Mens det ikke er en vækst, der er voldsomt prangende, så er der flere områder, hvor væksten vil være lidt højere.

Eksempelvis vurderer Forrester, at investeringerne i software vil stige med på 3,5 procent i 2018, og væksten i salg af computerudstyr, der kun er på en procent i år, vil stige til tre procent næste år.

Det er dog ikke noget, der kan kaldes en vækstfest, og ser man på eksempelvis markederne for kommunikationsudstyr, teleservices og oursourcing, forventer Forrester Research faktisk, at væksten vil være på blot en procent eller mindre.

Med andre ord skal man som it-leverandør være hurtig til at rykke, hvis man vil med til den beskedne 'vækst-fest' på det europæiske it-marked.

Cloud-væksten bremser vækst på andre områder

Forrester begrunder blandt andet vurderingen med, at den europæiske økonomi endnu er noget sløv, og at flere lande stadig mangler at sætte gang i strukturreformer, der kan hjælpe væksten på vej, mens Storbritannien har udfordringer som følge af Brexit.

Samtidig betyder den teknologiske udvikling, at nogle af de nye markeder, der er præget af høj vækst, tager noget af væksten fra de ældre markeder.

“Der er kommet damp på overgangen til cloud, men cloud-kannibaliseringen begrænser væksten for software, konsulentydelser og oursourcing-services,” skriver Forrester Research i rapporten. 

Læs også:

To gyldne it-markeder er klar til vildt vækst-ræs: Nu kommer det store boom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere