Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nye tal for it-markedet: Her er der vækst i 2017 og 2018 - man skal være hurtig, hvis man vil med til 'festen'

Selvom it-markedet i Europa vokser, er væksten kun beskeden, lyder det i ny rapport.

I sidste uge kunne kunne vi her på Computerworld fortælle, at markedet for augmented og virtual reality står til at få en omsætningsvækst på hele 100 procent eller mere om året over de kommende fire år.

Læs mere her: To gyldne it-markeder er klar til vildt vækst-ræs: Nu kommer det store boom

Desværre er den form for vækst primært forbeholdt nye markeder, mens it-markedet generelt er præget af en noget mere moderat vækst.

Det gælder også it-markedet i Europa, konkluderer Forrester Research i en ny rapport.

“Vi forudser, at at væksten i indkøb af software, hardware og services hos europæiske virksomheder og myndigheder vil blive på 1,6 procent i 2017 og stige til 2,2 procent i 2018,” lyder det fra analysefirmaet.

Mens det ikke er en vækst, der er voldsomt prangende, så er der flere områder, hvor væksten vil være lidt højere.

Eksempelvis vurderer Forrester, at investeringerne i software vil stige med på 3,5 procent i 2018, og væksten i salg af computerudstyr, der kun er på en procent i år, vil stige til tre procent næste år.

Det er dog ikke noget, der kan kaldes en vækstfest, og ser man på eksempelvis markederne for kommunikationsudstyr, teleservices og oursourcing, forventer Forrester Research faktisk, at væksten vil være på blot en procent eller mindre.

Med andre ord skal man som it-leverandør være hurtig til at rykke, hvis man vil med til den beskedne 'vækst-fest' på det europæiske it-marked.

Cloud-væksten bremser vækst på andre områder

Forrester begrunder blandt andet vurderingen med, at den europæiske økonomi endnu er noget sløv, og at flere lande stadig mangler at sætte gang i strukturreformer, der kan hjælpe væksten på vej, mens Storbritannien har udfordringer som følge af Brexit.

Samtidig betyder den teknologiske udvikling, at nogle af de nye markeder, der er præget af høj vækst, tager noget af væksten fra de ældre markeder.

“Der er kommet damp på overgangen til cloud, men cloud-kannibaliseringen begrænser væksten for software, konsulentydelser og oursourcing-services,” skriver Forrester Research i rapporten. 

Læs også:

To gyldne it-markeder er klar til vildt vækst-ræs: Nu kommer det store boom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.