Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Martin Thorborg: Her er min skattebillet / Del-økonomiske virksomheder kører med underskud / HP-supercomputer på vej ud i rummet.

Martin Thorborg: Her er min skattebillet. Del-økonomiske virksomheder kører med underskud. HP-supercomputer på vej ud i rummet.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Martin Thorborg: Her er min skattebillet

‘Jeg kan da vise dig, at mit selskab lige har overført mere end ni millioner kroner til Skat. Hvor meget har du betalt i år?’

Sådan lyder ordene fra erhvervsmanden Martin Thorborg på Twitter, efter han er blevet bedt om at fremlægge dokumentation for hans skattebetalinger som led i en diskussion om, hvorvidt det er godt eller ej at være en del af en elite.

Under ordene poster Martin Thorborg så et billede fra en bankudskrift, der viser, at han 13. juni og 15. juni overførte henholdsvis 5,13 millioner kroner og 4,05 millioner til Skat.

“Det betaler sig at stå tidligt op, gå sent i seng, arbejde hårdt og tage chancer,” skriver han.

Du kan se hele Twitter-samtalen her.

Del-økonomiske virksomheder kører med underskud

De del-økonomiske virksomheder - der bygger på at få folk til at dele ydelser og varer - har svært ved at tjene penge.

Ifølge Ugebrevet A4 kørte 29 ud af 38 del-virksomheder med underskud i 2016. Det gælder blandt andre Trendsales og Gomore.

Ifølge CBS-professor Mark Lorenzen bøvler de del-økonomiske med samme børnesygdomme, nemlig problemer med at vokse, stort kapitalbehov og så stort fokus på ide og teknologi at de taber fokus på at tjene penge og på at få udbredt produktet.

Supercomputer på vej ud i rummet

Amerikanerne har som en del af fragten i en SpaceX Falcon 9-rumraket sendt en supercomputer fra HP Enterprise afsted op mod den internationale rumstation, ISS.

Manglen på computerkraft på rumstationen har i årevis været et problem, for databehandling har krævet, at data er blevet transmitteret til jorden via en ustabil og langsom bredbåndsforbindelse.

HPE-computeren, der er baseret på Linux, hedder ‘Spaceborne Computer.’ Ifølge NASA er stabilitet og driftsikkerhed helt afgørende for maskiner, der anvendes under de usædvanlige forhold i rummet.

Du kan læse mere om Spaceborne Computer her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere