Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Martin Thorborg: Her er min skattebillet / Del-økonomiske virksomheder kører med underskud / HP-supercomputer på vej ud i rummet.

Martin Thorborg: Her er min skattebillet. Del-økonomiske virksomheder kører med underskud. HP-supercomputer på vej ud i rummet.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Martin Thorborg: Her er min skattebillet

‘Jeg kan da vise dig, at mit selskab lige har overført mere end ni millioner kroner til Skat. Hvor meget har du betalt i år?’

Sådan lyder ordene fra erhvervsmanden Martin Thorborg på Twitter, efter han er blevet bedt om at fremlægge dokumentation for hans skattebetalinger som led i en diskussion om, hvorvidt det er godt eller ej at være en del af en elite.

Under ordene poster Martin Thorborg så et billede fra en bankudskrift, der viser, at han 13. juni og 15. juni overførte henholdsvis 5,13 millioner kroner og 4,05 millioner til Skat.

“Det betaler sig at stå tidligt op, gå sent i seng, arbejde hårdt og tage chancer,” skriver han.

Du kan se hele Twitter-samtalen her.

Del-økonomiske virksomheder kører med underskud

De del-økonomiske virksomheder - der bygger på at få folk til at dele ydelser og varer - har svært ved at tjene penge.

Ifølge Ugebrevet A4 kørte 29 ud af 38 del-virksomheder med underskud i 2016. Det gælder blandt andre Trendsales og Gomore.

Ifølge CBS-professor Mark Lorenzen bøvler de del-økonomiske med samme børnesygdomme, nemlig problemer med at vokse, stort kapitalbehov og så stort fokus på ide og teknologi at de taber fokus på at tjene penge og på at få udbredt produktet.

Supercomputer på vej ud i rummet

Amerikanerne har som en del af fragten i en SpaceX Falcon 9-rumraket sendt en supercomputer fra HP Enterprise afsted op mod den internationale rumstation, ISS.

Manglen på computerkraft på rumstationen har i årevis været et problem, for databehandling har krævet, at data er blevet transmitteret til jorden via en ustabil og langsom bredbåndsforbindelse.

HPE-computeren, der er baseret på Linux, hedder ‘Spaceborne Computer.’ Ifølge NASA er stabilitet og driftsikkerhed helt afgørende for maskiner, der anvendes under de usædvanlige forhold i rummet.

Du kan læse mere om Spaceborne Computer her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere