Artikel top billede

Morgen-briefing: Martin Thorborg: Her er min skattebillet / Del-økonomiske virksomheder kører med underskud / HP-supercomputer på vej ud i rummet.

Martin Thorborg: Her er min skattebillet. Del-økonomiske virksomheder kører med underskud. HP-supercomputer på vej ud i rummet.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Martin Thorborg: Her er min skattebillet

‘Jeg kan da vise dig, at mit selskab lige har overført mere end ni millioner kroner til Skat. Hvor meget har du betalt i år?’

Sådan lyder ordene fra erhvervsmanden Martin Thorborg på Twitter, efter han er blevet bedt om at fremlægge dokumentation for hans skattebetalinger som led i en diskussion om, hvorvidt det er godt eller ej at være en del af en elite.

Under ordene poster Martin Thorborg så et billede fra en bankudskrift, der viser, at han 13. juni og 15. juni overførte henholdsvis 5,13 millioner kroner og 4,05 millioner til Skat.

“Det betaler sig at stå tidligt op, gå sent i seng, arbejde hårdt og tage chancer,” skriver han.

Du kan se hele Twitter-samtalen her.

Del-økonomiske virksomheder kører med underskud

De del-økonomiske virksomheder - der bygger på at få folk til at dele ydelser og varer - har svært ved at tjene penge.

Ifølge Ugebrevet A4 kørte 29 ud af 38 del-virksomheder med underskud i 2016. Det gælder blandt andre Trendsales og Gomore.

Ifølge CBS-professor Mark Lorenzen bøvler de del-økonomiske med samme børnesygdomme, nemlig problemer med at vokse, stort kapitalbehov og så stort fokus på ide og teknologi at de taber fokus på at tjene penge og på at få udbredt produktet.

Supercomputer på vej ud i rummet

Amerikanerne har som en del af fragten i en SpaceX Falcon 9-rumraket sendt en supercomputer fra HP Enterprise afsted op mod den internationale rumstation, ISS.

Manglen på computerkraft på rumstationen har i årevis været et problem, for databehandling har krævet, at data er blevet transmitteret til jorden via en ustabil og langsom bredbåndsforbindelse.

HPE-computeren, der er baseret på Linux, hedder ‘Spaceborne Computer.’ Ifølge NASA er stabilitet og driftsikkerhed helt afgørende for maskiner, der anvendes under de usædvanlige forhold i rummet.

Du kan læse mere om Spaceborne Computer her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.